Merhabalar sayın Technopat.net kullanıcıları! Uzun zamandır şoyle ciddi bir konu acmamıştım. 26 Mart 2021 tarihinden beri kullandığım laptopımın incelemesini yapacağım.
MSI GL 75 Leopard​ Ozellikleri
NVIDIA GeForce RTX 2070 8 GB GDDR6 Intel Core i7-10750H (2.60 GHz) 16 GB RAM, 900GB HDD ve 480GB NVMe SSD 17.3 inc 1920 x 1080 piksel 144 Hz 3ms panel 15.63" x 10.67" x 1.10" 5.10 lbs. Per-Key RBG SteelSeries Klavye.
On Bilgilendirme!

Bu laptopın maalesef Turkiye'ye gonderimi bitmiş, ben aldığımda gonderimi vardı. UPS kargo ile tam vaktinde geldi. 15.3 inc ve RTX 2060'lı olan, vergi dahil 13.100TL olan modelinin gonderimi var ama şu anlık stoğu yok. Hayatımda hic laptop incelemesi yapmadım. Yaklaşık iki bucuk saatimi aldı bu incelemeyi yazmak, umarım beğenirsiniz.

Kargo acılışından fotoğraflar

Boyle buyukce acılmamış bir kutu geldi.

Buyuk kargo kutusunun icinden bu kutu cıkıyor.

O kutunun icinden de asıl kutusu cıkıyor. İcinde kağıtlar, strafor kopuk ve laptopın bulunduğu ambalaj var. Yani gayet korunaklı gonderiliyor ve sıkıntısız elinize ulaşıyor. Yurt dışından almaktan korkmayın.

Kasa, ekran ve klavye gibi kısımların fotoğrafları

Arka kapak tasarımı cok yakışıklı ve bir "Ejderha"yı andırıyor. O kavisli şeylere dokunduğunuzda garip bir his veriyor. Bayağı beğendim.

Ayrıca bizi bir Leopard yazısı da karşılıyor. Keşke Leopard yazısında da LED ışıklandırma olsaydı, oyle daha da şık olurdu bence.

Laptopımızın alt kısmını da cok beğendim. Tasarım konusunda bayağı calışılmış, uğraşılmış bir laptop.

SteelSeries klavyesini ve fan cıkışlarından birini goruyorsunuz. Yanlarında ve arkasında ikişer toplam dort fan cıkışımız var.

Klavye ışıkları gece harika gorunuyor.

Per-Key RGB'li klavyesine kendi atadığım renkler boyle. Bu incelemeyi yazmadan hemen once cektim.

Dikkatli bakarsanız, acma kapama tuşunun altında fazladan 2 tuş daha var.
Biri fanları tam guc calıştırmaya, diğeri ise klavyenin renk modunu değiştirmenizi sağlıyor. Fanlar tam guc calışınca elektrik supurgesi gibi bir ses geliyor ama 10-13 derecelik duşuş sağlıyor. Genelde acmıyorum.

Soğutma ve FPS

Oncelikle, MSI Afterburner falan kullanmadım, bu yazacağım değerleri Dragon Center'a ya da oyunların kendi FPS gostergelerine gore yazdım. 100% doğru değiller ama buyuk oranda doğrudurlar.

Soğutma olarak dort fan cıkışı var. Hava akışı hep hissediliyor, harici fanımı hic calıştırmama gerek kalmıyor. Cift fan var ve ekran kartı gerektiren bir iş yapmıyorsanız GPU'yu soğutan fan calışmıyor.

Boştayken: 45-55 derecelerde.

Web'de gezinirken, basit uygulamalar calışırken: 55-65 derecelerde.

Lol, Valorant, CS:GO gibi sistem gerektirmeyen oyunları oynarken: 68-77 derecelerde.

Sanal gerceklik kullanırken: 80-89 derecelerde geziyor.

Not: Bu değerler CPU'ya aittir. GPU bu derecelerin yaklaşık 10 derece altında calıştığı icin yazmadım.

FPS konusunda da laptop bizi uzmuyor ama cok fazla oyun oynayan biri olmadığım icin Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda kac FPS verir, orasını bilemiyorum. Ama VR oyunları yuksek piksellerde oynatabildiğine gore herhalde AAA oyunların da ustesinden gelir.

LoL'de en duşuk FPS savaş sırasında 125-135, savaş haricinde 150-160.

Valorant'ta hep 200 ustu.

VR oyunlarında ise Beatsaber gibi oyunlarda 90Hz olarak başlığımın verebildiği en yuksek pikseli (3600*1920) gayet akıcı bir şekilde veriyor.

Depolama

Laptopımızda 900GB HDD ve 480GB SSD var. Windows 10 SSD'ye kurulu şekilde geliyor.

SSD okuma/yazma hızı: 2000/1700 MB.

HDD okuma/yazma hızı: 140/80MB
olarak cıkmıştı.

Bence gayet yeterli.

Adaptor

Adaptorumuz 230V ve oldukca da buyuk. Yurt dışından aldığım icin prizler uymadı, elektrikciden bir donuşturucu ile sorunu kolayca cozdum.

Son duşuncelerim

Bu laptop bence gercekten harika, fiyatı 13.050TL civarındaydı sanırım ama şu an stok olmadığı icin fiyat konusunda bir şey diyemiyorum. Biraz parmak izi bırakıyor, onun dışında pek bir sıkıntım yok.

Buraya kadar okuyan kullanıcılara cok teşekkur eder, iyi gunler dilerim!

Dosya Ekleri GL75Leopard5.jpg 57 KB · Goruntuleme: 28

GL75Leopard6.jpg 118,7 KB · Goruntuleme: 25

GL75Leopard8.jpg 155,9 KB · Goruntuleme: 24

GL75Leopard9.jpg 118,7 KB · Goruntuleme: 22

GL75Leopard10.jpg 202,9 KB · Goruntuleme: 27

GL75Leopard11.jpg 213,8 KB · Goruntuleme: 22

GL75Leopard12.jpg 145,1 KB · Goruntuleme: 22

GL75Leopard13.jpg 137,2 KB · Goruntuleme: 27

GL75Leopard14.jpg 156 KB · Goruntuleme: 30

GL75Leopard15.jpg 103,3 KB · Goruntuleme: 16

GL75Leopard16.jpg 118,7 KB · Goruntuleme: 14

GL75Leopard17.jpg 202,9 KB · Goruntuleme: 17