Konsolun Gorunumu / Yatay & Dik Kullanım:
Estetik bir goruntuye sahip, goze hoş geliyor fakat beyaz olduğundan dolayı kir de tutuyor ustunde maalesef. Bu konsol yatay kullanım icin uretilmiş ve yatay kullandığınızda yukarıya bakan bir fan oluyor ve bu fanın yukarıya bakması tozlara davetiye cıkarıyor diyebiliriz. Oynamadığınız zamanlarda konsolun ustunu ağır olmayan bir şeyle (konsol ilk geldiğinde cıkardığımız ambalaj olabilir) kapatabiliriz veya dik kullanabiliriz. Dik kullanımda hatırlatmam gereken bir ozellik var, kronik bir sorun olabilir (bence cok bir sorun teşkil etmiyor), fanın sesini duyabiliyorsunuz. Konsolu yatay koyduğumuzda fanın sesi gidiyor. Fazla bir ses değil fakat sessiz bir ortamda sesini duyup "acaba konsoluma bir şey mi oldu?" diyebilirsiniz.
Surprizbozan: Yatay Konum
Surprizbozan: Dikey Konum
Konsolun Boyutu:
Boyutu gercekten kucuk, beklediğimden de daha kucuk geldi bana. Cantanıza atıp yatıya kalmaya arkadaşlarınıza goturebileceğiniz, yeni neslin deneyimlerini onlarla beraber yaşayabileceğiniz minik bir konsol olmuş.
Surprizbozan: Konsol Boyutu
Konsolun Performansı:
Konsolun performansına gelecek olursak, ucuz fiyatına gore Ray Tracing teknolojisini desteklemesi beni bi' hayli şaşırttı. Control, Watch Dogs: Legion gibi oyunlarda size farkını hissettiriyor.
Bana gore orta performansta bir konsol, bu konsolun yururluğu kesinlikle oyun yapımcılarına kalmış. Ray Tracing destekli Control oyununu 900p'den 1080p'ye upscale ederek oynatıyor fakat Forza Horizon 4'de de 2K'dan 4K'ya upscale edip 60fps bir performans sunabiliyor.
Surprizbozan: Konsol İci
Quick Resume Ozelliği:
Bilmeyenler icin kısa bir ozet geceyim. Bu ozellik oyunlar arası gecişte oyunu her seferinde baştan başlatmanızı onluyor ve sizi kaldığınız yerden devam ettiriyor. Konsolu acıp kapasanız bile oyuna girdiğinizde kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.
Genel olarak guzel bir ozellik hoşuma gitti ama problem cıkardığı yerler de var:
Bazı oyunlarda bu ozellik biraz falso kacmış. Orneğin FIFA 21 gibi online bir oyunda kapatıp actığımızda oyun kendi kendini kapatıyor veya EA sunucularına bağlanmakta problem yaşayabiliyoruz. Keşke bu ozelliği bazı oyunlarda kapayabilsek.
Gamepad Uyum Sureci:
Memleketimizdeki coğu insan gibi ben de PS kontrolcusu ile buyudum. PS4'umu sattıktan kısa bir sure sonra bu konsolu edindim. Beni en cok tedirgin eden şey o buyuk gorunen ve D-Pad'inin yeri değişik olan Xbox kontrolcusuydu. Fakat elime ilk aldığım andan itibaren elime muhteşem oturdu, 1-2 hafta sonra da tamamen alıştım fakat bazen (X) tuşuna basın ibaresini gorunce (A) tuşuna basabiliyorum. Alışkanlık tamamen, onyargınız varsa kırmak icin soyluyorum..
Surprizbozan: Gamepad
Xbox Game Pass:
45 TL verip icinde Live Gold ve EA Play'den faydalanabildiğimiz Ultimate surumunu satın aldım. Hic bilmediğim oyun serileri ve daha niceleri karşıma oynanmayı bekliyordu. Bana gore muhteşem bir avantaj bu bizler icin, hele de oyunlar rahatlıkla 300 TL bandını aşabiliyorken. Fakat şoyle bir dezavantajı var. Onunuzde milyon tane oyun gorunce oyun beğenmemezlik yapabiliyor, bi' oyunu bitirmeyip başka oyuna gecebiliyorsunuz. Bu biraz problem bizler icin.
Kimlere tavsiye ederim?
-Evinde 4K TV bulunmayanlara.
-Evinde 2K veya 1080p destekleyen monitoru olanlara.
-Evinde oyun oynamaya yetmeyecek bir bilgisayarı olanlara.
-Yeni nesil deneyimini en ucuz butceyle yaşamak isteyenlere.
-Surekli seyahat edip yanında bir oyun makinesi bulundurmak isteyenlere.
Ben neden satın aldım?
-Kucukluğumden beri bilgisayarda oyun oynamaya alışamadım, konsollarda oyun oynamak bana daha keyif veriyordu ve bilgisayarım şunu kaldırır mı bunu kaldırır mı? Meselelerinden uzak durmak istiyordum.
-1080p, 27", 60Hz monitorum olduğundan dolayı.
-Game Pass sisteminden dolayı.
-Phil Spencer başta olmak uzere Xbox ekibinin bu jenerasyona yapacağı yatırımlara guvendim. (Bethesda'yı satın almak olsun, ceşitli insanları ekiplerine katmaları olsun)
Fotoğraf:
Surprizbozan: Cep herkulum
Benim incelemem bu kadardı, herkese iyi oyunlar!
Xbox'a PS kontrolcusu bağlama rehberi