Merhaba, bugun sizlere Turkiye'ye yeni gelmiş olan Lian Li Lancool II Mesh model kasayı inceleyeceğim.

Urunun resmi sitesi.

LANCOOL II Mesh RGB - Ultimate Airflow Chassis With the mesh front, LANCOOL II MESH making great airflow in the chasis, Packing three ARGB PWM 120mm fans effectively cooling the component in user's PC build and able to control by the botton on the I/O port. 9 drive mounting space and supports 384mm maximum GPU length and 176mm maximum hight...
lian-li.com

Onceki konum şu idi.
[Alındı] Lian Li Lancool II Mesh Şimdilik sadece kasa gorseli paylaşmak durumundayım, ekran kartım geldiği zaman cok detaylı bir incelemesini yapacağım. 1176 TL'ye PTT AVM'deki DFS Bilgisayar satıcısından satın aldım. Şu an 1169 TL. Almak isteyenler oradan alabilirler. Kasayı koyduğum yere sovmeyin. Yeni masa da...
www.technopat.net

Kasanın kağıt ustundeki ozelliklerle başlayalım.

Fan

Fanların bağlantısıyla başlayalım. Fanların ucu de birbirine bağlantılı şekilde geliyor kasanın arkasında. Anakarta 1 tanesinin 3 pin guc bağlantısını bağlamanız yeterli.
Fanların ARGB bağlantısıyla devam edeyim. Eğer anakartınızda ARGB portu varsa ARGB ile bağlayabilirsiniz. Eğer anakartınızda ARGB portu yoksa -benim gibi- 3 fanı tek SATA kablosuyla bağlayıp fanları ARGB kullanabiliyorsunuz.

Kasanın on portlarında 2 adet tuş var. C ve M adında. C tuşu yani ''Color'' tuşuna basarsanız tek renk yanıyor fanlar. M tuşu yani ''Mod'' tuşuna basarsanız 7-8 tane farklı mod var. 7-8 mod icerisinden birini secip C tuşuyla o modların rengini değiştirebiliyorsunuz.

Temperli Cam

Kasanın iki yan kapağında da menteşeli temperli cam mevcut. Bu temperli camları pencere gibi acıp kapatabilir veya yukarı kaldırıp cıkartabilirsiniz. Mıknatıslı bir yapıya sahip.

Not: PSU Shroud'u acmadan camları acamıyorsunuz.

PSU Shroud

Kasanın iki tarafında da mıknatıslı acılabilir PSU Shroud bulunuyor. On taraftaki kısım mesh, arka kısım duz metal. Mıknatısla acılıp kapanıyor. Arladaki mesh olmadığından dolayı daha fazla metal var ve SSD tepsisi var 2 tane, bu sebeple biraz ağır.

Anakart Braketi

Kasanın E-ATX'e kadar desteği var. Ancak E-ATX anakart takacaksanız bu braketi yukarıda bulunan 2 vidasını sokerek ters cevirmeniz gerekmekte. Yoksa anakartınız kasaya sığmaz. Ben ATX anakart kullandım ancak 24 pin guc bağlantısını cok kırmamak icin ters cevirdim.

Kırmızı dikdortgenle işaretlediğim parca, demek istediğim parcadır.

Kablolama Kapakları

Cok guzel duşunulmuş bir detay. Kabloların dışarıdan gozukmesini engelliyor. Gerci bunun yapılması gerekirdi cunku kabloların bulunduğu kapak da temperli cam tasarımlı. Dışarıdan kabloları gormek istemeyiz, değil mi?

Kablolama kapakları icin olumsuz bulduğum bir nokta var. Kocaman kapağı sadece 1 vida ile sabitleme fikri cok kotu bir fikir. 1 tane ortada vida olacağına 1 tanesi sol diğer 1 tanesi sağda olmak uzere 2 vida konmasını isterdim. Ortada olduğu icin sol ve sağda biraz potluk duruyor.

SSD

Toplam 6 adet SSD desteği var. 2 tanesi PSU Shroud bolmesine, 2 tanesi anakartın arkasındaki yere ve 2 tanesi ondeki PSU Shroud ızgaralarının uzerine olmak uzere.

HDD

Toplam 3 adet HDD desteği var. Uc HDD icin de kızak mevcut. Bu kızaklar hayatımda gorduğum en kolay HDD montajını yaşamama vesile oldu. 3 HDD kızağını da tutan 1 tane vida var, bu vidayı sokup raylı sistem bulunduran kızağı ileri geri oynatabiliyorsunuz.

Kutu iceriği

Ustteki siyah teşekkur kartı. Soldaki kasanın detaylı kitapcığı, sağdaki ise on portlarla alakalı bir kağıt. Lancool II Mesh yazan kutu ise kasanın vidaları, kablo kelepceleri bulunan bir kutu.

Kablolama

Bir yere kadar cok rahattım ancak sonradan resmen daraldım. SSD, PSU ve HDD montajı inanılmaz kolaydı. Ama switch bağlantıları ve USB 3.0 bağlantıları tam bir eziyetti. Kesinlikle bir tasarım hatası olmalı. USB 3.0 kablosunu 90 derece kırmadan o boşluğa sokmanızın imkanı yok. Ama ben onu yapmak istemedim. Hem kabloya zararlı, hem de tam USB 3.0 girişinin uzerinde 1 tane kondansator var, kablonun cok bukulmesi durumunda kondansatorun yamulma riskini goze alamadım. Kesinlikle berbat bir tasarım var anakart bağlantılarında.

Kablo kelepceleri bolca var, guzel bir detay. Cırt cırtlı da var, plastik kelepce de var. Secim size kalmış.

Toz Filtresi

Kasanın alt ve ust panelinde toz filtreleri bulunuyor. On panelde toz filtresi yok. On panel ''Ultra Fine Mesh'' tasarımıyla tasarlanmış. Bu tasarımı en cok Phanteks kullanıyor. P400A, P360A, P500A gibi kasalarda da boyle. Gamers Nexus incelemesinde 1 tane yuvarlağın capı 1.15mm'di yanlış hatırlamıyorsam.

Fan Montajı

Ust panele 2 adet 120mm fan taktım. İkisini de ortalayacak şekilde taktım. Yalnız şoyle bir problem var, on panele yakın olan fanda hicbir sıkıntı yok ancak 8 pin guc bağlantısı tarafındaki fan gercekten zorladı. Soldaki fan, 8 pin guc bağlantısıyla cakıştı. Guc bağlantısını birazcık sola itmek zorunda kaldım. Bunun dışında bir sorun yaşamadım.

PSU Shroud bolmesinin ustune sadece 1 tane fan montajlayabildim. Kasa ikinciyi de destekliyor ama USB 3.0 kablosunu cok fazla bukmek istemedim. Bu bir eksidir, resmi olarak destek veriyorsun ancak yanlış bir kablolama tuneli yuzunden fan takamıyorsun. Sinir bozucu.

Arka kısım rahatca takılabiliyor.

Radyator

On panele 360mm gule oynaya takarsınız, hatta belki pull push bile yapılabilir. Oldukca geniş bir alan var. O bolmede bir metal parca var 1 adet vida ile sabitlenmiş. Bu vidayı sokup radyator desteğini arttırabiliyorsunuz. Yalnız HDD kızağına dikkat etmeniz gerekir. HDD kızağını ittirmeniz gerekebilir.

Ust panele sıvı soğutma takacaksanız ortalamanızın imkanı yok, bunu acıkca soyleyeyim. 120mm fanı bile zar zor taktım, radyatore pek imkan vermiyorum. Ortalama gibi bir takıntınız yoksa ust panelde 2 tane fan montaj tipi var. Biri hafif onde, biri ortada. Hafif one radyator sığacaktır. Yalnız RAM'lerinize carpabilir. Bu sizin elinizdeki parcalara gore değişiklik gosterir.

Toparlayalım, kasanın artılarını yazmak yerine eksilerini yazacağım. Zaten bol bol artısı var, saymakla uğraşmayalım.

Eksileri
Kablo kapaklarının tek vidayla sabitlenmesi. On panel bağlantılarının olduğu alandaki boşluğun fazla yakında olması. Ust panelde fanı ortalamak istediğinizde 8 pin guc bağlantısına carpması. Elimdeki anakart ATX olmasına rağmen E-ATX aparatını cevirmem gerekti. 24 pin cok bukuluyor yoksa. Mıknatıslı kapakların mıknatısı aşırı kuvvetli, yavaş kapatmazsanız tak diye carpıyor.
Okuyan okumayan herkese teşekkurler. Buradan sonrası kasa gorselleri olacak. Soğutucunun kablolarını daha guzel kablolayacağım ekran kartı takınca.