Gamepad Analog başlığı. Teşekkur kartı sticker ve kullanım klavuzu. Gamepad taşıma ve koruma cantası.
Dizayn: Nintendo Switch'e oldukca benzemekte olup Nintendo Switch tuş dizilimine sahip. Type-C giriş ile telefonunuza bağlayıp direkt olarak kullanmanızı sağlıyor. Type-C kısmı oynar başlıklı bir yapıda olup kırılgan değil telefonu yerleştirirken telefonun ya da cihazın Type-C girişini kırarım korkusu olmuyor. Gayet rahat bir şekilde oturuyor. Cihazın arka kısmında hafif puturlu bir plastik kullanılmış olup elden kaymadan durmasını sağlıyor. Cihaz acılıp kapanabilen bir yapıya sahip ve gayet buyuk telefonları da alabilecek kapasitede. Telefon kabı varken denedim gayet guzel bir şekilde oturup kullanılabiliyor. Analog kısımları biraz kucuk olsa da koruma bandını takınca elde daha iyi duruyor ve koruma bandı da kullanımınızı rahatsız eden turlerden değil. L1 R1 l2 R2 tuşları ise dijital ve fare tıklamasına benzer bir sesi var ve yumuşak bir basım hissi var. D'pad kısmı ise gayet guzel ozellikle retro oyunları icin alacaksanız ileri geri cok seri bir şekilde yapılabiliyor yani D'padi gayet guzel bir kullanımı var. Ekstradan ise de ekran goruntusu alma ve Home yani ana ekrana donme tuşu bulunmakta.
Not:: Ekstradan telefon takılı iken ayrıca bir Type-C portu var oradan oyun oynarken aynı anda telefonu şarj edebiliyorsunuz fakat benim telefonumda hızlı şarj etmedi. Yavaş bir şekilde şarj oldu.
Onden gorunum
Onden gorunum
Telefondan oynarken şarj icin kablonun takıldığı yer
Arkadan gorunum
performans: analog hassasiyeti olarak gayet yerinde FPS oyunları icin gayet ideal. Deadzone neredeyse yok. A, B, X, y ve dpad kısmı basış hissi normal gamepadlerden biraz farklı ve tok bir mekanik tuşa basıyormuş hissi var. Ayrıca dpad performansı şu ana kullandığım gamepadler arasında en iyilerden bir tanesi sadece tek eksisi carpraz yonlere biraz zor basılıyor onun dışında mukemmele yakın bir dpadi var. L2 ve R2 tuşları ise dijital yani bir hassasiyeti yok fakat hedef kitlesine bakılınca bu bir eksi değil.
Uyumluluk: sadece Android ile kullanılabiliyor. iOS işletim sisteminiz varsa hic bakmayın bile ve PC'de kablolu denedim algılamıyor yani PC'de kullanımı da yok.
Artıları
Ergonomik yapısı var. Kutu iceriği gayet guzel dolu dolu geliyor. Analog hassasiyetleri guzel FPS oyunları icin gayet ideal. A, B, X, y ve D'pad tuşlarının basım hissi gayet tok ve hoş. Eksileri
1- D'padin capraza basması biraz zor.
2- sadece andriodde kullanılıyor.
Final değerlendirmesi kimler almalı kimler almamalı?
İleride ulkemizde xcloud vb. bulut tabanlı sistemler gelince bu tarz cihazların yaygınlaşacağını duşunuyorum ama şu anda sadece GeForce NOW var. Kimler almalı sorusuna gelince de retro tarzı oyunlar ağırlıkta oynuyorsanız veya rekabetci mobilde gamepad destekleyen bir oyun oynuyorsanız değer. Tuşlarının dijital olması tepkime suresinde gayet avantajlı bir durum. Kablosuz kullanım imkanı olmasa da telefonun şarjını cok az yediği icin bunu bir dezavantaj olarak almadım. İndirim donemlerinde 60 dolar civarı bir fiyat aralığında satılıyor. Pahalı bir urun olsa da kendi rakiplerine gore nispeten uygun bir fiyatı var. Eğer sadece Android'de oyun oynuyorsanız değer yok eğer ben PC'de oyun oynayan biriyim diyorsanız ya da coklu platform desteği istiyorum diyorsanız başka modellere yonelmeniz daha doğru olacaktır.
Dosya Ekleri