GeForce NOW'ı yaklaşık bir aydır deneyimliyorum. Bu bir aylık surec icerisinde bircok oyunu denedim, deneyimledim ve bunun uzerine gozlemlerini belirtmek istiyorum. Kısa bir yazı olacak.
Oncelikle, (buradan sonra GeForce NOW'ı GFN olarak kısaltacağım) GFN'in uc aylık lansman paketini satın aldım. Satın alma işlemini gercekleştirdikten hemen sonrasında Steam kutuphanemi senkronize ettim ve ilk olarak Warframe'e girdim. GFN'in yurt dışı acılışında da ilk oynadığım oyun ve uzun sure olarak yine GFN uzerinden deneyimlediğim bir oyun olduğu icin Turkiye sunucularındaki farkları gormek istedim. Cok bir fark hissetmedim. Camurlaşma sorunu dışında benim icin fark yaratan bir durum olmadı. TurkNet'ten 70 Mbps download, 7.50 Mbps upload veren "ozgur iletişim 75" paketini kullanıyorum.
(Speedtest.net ve GFN uzerinden yaptığım test sonucları)
Warframe'i kendi sistemim ve GFN sistemiyle kıyasladım.
Kendi sistemim: MSI Ventus 2060 Super, Ryzen 5 3600 ve 16 GB RAM'e sahip.
Warframe'de kendi sistemimde ortalama 150-200 FPS arası alırken, GeForce NOW ile ulaşabildiğim maksimum FPS 178 oldu (camdan dışarı bakarken). Ortalaması ise 40-100 FPS arasıydı. Sunucuda yoğunluk olması halinde oyunların performansları stabil olmuyor, oyunlarda duşuk FPS gozlenebiliyor. Bir cok oyunu Ultra ayarlarda 60 FPS olarak calıştırması vaat edilirken stabil olmayan yer yer 40 ve 60 FPS arası calışan bir sistem. Yurt dışında GFN ilk acıldığında 4-5 ay civarı kullandım. Bu surec zarfında bir kez bile 40 FPS durumuyla karşılaşmamışken GFN uzerinde bunu defalarca kez gordum.
(Aynı grafik ayarları)
40-60 arasındaki FPS icin videolu kanıt:
Kendi bilgisayarım ile aldığım ekran goruntuleri: (sol alt koşede FPS bilgisi mevcut)
GFN ile aldığım ekran goruntuleri: (sol alt koşede FPS bilgisi mevcuttur)
Oynadığım tek oyun tabii ki Warframe değildi. GeForce NOW ile rekabetci oyunlarda oynadım. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, League of Legends gibi. Ayrıca Outriders adlı bu sene, 1 Nisan itibarıyla cıkmış olan oyunun demosunu oynarken de bu tarz 40-60 FPS arası durumları yaşadım. Oyun acıldığında otomatik en duşuk ayarlarda acılmıştı ve ben bunları yukselttiğimde 60 FPS'i gormek neredeyse imkansız hale gelmişti. Ayrıca Assassin's Creed Valhalla'da oynadım. Oyun acıldığında doğrudan orta-duşuk ayarlarda acılıyor. Ayarları yukselttiğinizde ise gorsel bir değişim gercekleşmiyor AC: Valhalla'da. Kendi sistemimde 40-60 FPS arası Ultra ayarlarda oynarken Valhalla'yı GFN ile orta-duşuk ayarlarda 40-60 FPS alıyordum. Witcher 3'te de yine Ultra ayarlarda duşuk FPS sorunu ile karşılaştım. Oyun 6 senelik
(daha sonrasında bu FPS'lerin gorsellerini ve videolarını ekleyeceğim.)
Turkiye'de acılan sunucuların cok zayıf olduklarını duşunuyorum.
Ayrıca 'lansman sebebiyle' ara ara bazı oyunlarda sıra beklemek zorunda kalıyorsunuz. Bu cozuldu mu bilmiyorum. Ancak ben kullanırken Dying Light, AC: Odyssey gibi oyunlara girmek icin sıra bekledim.
Sunucunun interneti cok hızlı olduğu icin rekabetci oyunlarda duşuk gecikme almayı planlıyorsanız yanılıyorsunuz. R6'da 40-50 ms, League of Legends'da sabit 50 ms veriyor.
Kısacası GFN powered by GAME+ benim icin bircok noktada hayal kırıklığı oldu. Eğer sisteminiz cok zayıfsa ve guncel ekran kartı fiyatlarından dolayı bir bilgisayar toplamıyorsanız. Fiyatlar duşene kadar idareten alabilirsiniz GFN'i. Ayrıca yine sisteminiz cok zayıfsa ve yeni sistem toplayacak durumunuz yoksa yuksek fiyatına rağmen ortalama bir internete sahipseniz alabilirsiniz. 70 Mbps'lik internetim ile ben bile ara ara camurlaşma ile karşılaştım. Duşuk bir internet ile yuksek cozunurluk oyun keyfi yaşayamazsınız diye duşunuyorum. Başka ekleyebileceğim bir şey yok şu an icin.
Puanım: 6.5/10 olacak bu servise. Geliştirilmeye ihtiyacı var.