Hepinize merhabalar arkadaşlar, bugun Havit'in Gamenote H2002D kulaklığını inceleyeceğim. Oncelikle incelemem bayağı uzun olacak. Kulaklık ile ilgili gorselleri gormek istiyorsanız surprizbozan icerisinden gorebilirsiniz. Şimdi ben ozellikle yıllardır cimriliğimden bir kulaklığa 100 TL'den fazla para vermeyi gereksiz olarak goruyordum. Genellikle A101'den kıytırık kulaklıklar alıyordum. Bozulunca da lehimleyip bir sure daha kullanıyordum. Lakin artık bu durumun yanlış olduğunu duşunmeye başladım. Ve uzun bir zamandır kulaklık arayışı icerisindeydim. Başlarda Cooler Master CH321 veya E900 Pro duşundum. Cooler Master CH321'i satan İtopya ile gecmişte yaşadığım sorunlardan oturu vazgectim. Ustelik UPS gibi rezil otesi bir kargo şirketi ile calışmaları beni direkt CH321'den uzaklaştırdı. Kulaklık kafama olmasaydı iade de almayacaklardı. Riske girmedim o yuzden. E900 Pro'yu ise beklemekle uğraşamayacağım icin eledim.

Bu sefer aklıma Havit'in Gamenote kulaklıkları geldi. H2016D, H2029U ve H2002D olmak uzere uc modeli gozume kestirdim. James Donkey, Gamepower, Rampage gibi markalar gibi olabileceğini duşundum başlarda. Lakin daha sonra kulaklığı ureten Havit'in bu bahsettiğim uc firmanın aksine kendi urunlerini ureten, gayet kaliteli bir marka olduğunu oğrendim. Ve biraz araştırma sonucu kararımı Gamenote H2002D olarak kıldım. 27 Mart 2021 Cumartesi gunu siparişimi gectim. Hafta sonu normal olarak kargoya verilmedi fakat 29 Mart 2021 Pazartesi gunu kulaklığım kargoya verildi. Ve bugun ise elime gecti. Urunun incelemesine gecmeden once teknik ozelliklerinden ve test edeceğim cihazdan bahsetmezsek olmaz.

| Teknik Ozellikler |

Kulaklığın ozellikleri bunlar. Aldığım fiyatına gore gercekten yabana atılmayacak derece guzel ozellikler. Ozellikle suruculerinin 53mm olması beni cezbetti diyebilirim. Kulaklığımız sanal 7.1 değil oncelikle. Ve buna rağmen kaliteli bir stereo ile sanal 7.1'den cok daha mukemmel ses sunmayı başarıyor. Birazdan değineceğiz ses kalitesine. Ama oncelikle test edeceğim ses kartına gelelim.

| Test Sistemi |

• Ses Kartı: Realtek ALC269, Intel Cougar Point HDMI
Test edeceğim ses kartının 2011 yılına ait olduğunu belirtmek istiyorum. @MoTionless IN White hocamın incelemesinde ALC892 ses kartı kullanılmıştı. Masaustu sisteminin ses kartı da aynı o incelemede ki ses kartı ile. MSI X470 GAMING Plus anakartım var. O incelemede ki gibi mukemmel bir ses kalitesine ulaştığımı soyleyeyim. ALC892 ile guzel işler cıkartıyor. Lakin ben bunu bu incelemede 2011 model laptopumun ses kartı ile test edeceğim kulaklığı. Ozellikle eski bir ses kartı ile nasıl performans verebileceğini merak ediyorum. Ve bunu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Kulaklığımızın dış kısmını biraz inceleyelim.

| Kulaklığa yakından bakış |
Surprizbozan: Kutu ve kutu iceriği

Kulaklık pencereli bir kutu icerisinde geliyor. Aslında H2002D'nin bir suru farklı kutusu var lakin GameGaraj'dan alırsanız pencereli kutu ile gelecek.

Kutunun arka tarafı da oldukca şık durmakta. Kulaklığımızın resmi ve birkac yazı yer alıyor.

Yan tarafında kocaman bir "Gamenote" yazısı yer alıyor. Kutumuz fena değil. Kulaklığın tasarımına yakışır bir kutu olmuş acıkcası. Bizim icin kutudan cıkanlar onemli "efenim".

Kutumuzun icerisinden bir adet garanti belgesi, bir adet kullanım kılavuzu ve siyah bir kutu daha cıkıyor. Kutuyu acınca ise icerisinden filtreli mikrofon ve bir adet donuşturucu cıkıyor. Ayrıca bir tane de kemer cıkıyor icerisinden. Ve şimdi gelelim incelemenin esas baş kahramanına, yani kulaklığa.

Surprizbozan: Kulaklığa yakından bakış

Kulaklığımıza on tarafından bakarsak bu şekilde gozukuyor. Kulaklığın pad kısmının şimdiden oldukca dolgun olduğunu soyleyebilirim. Kafa bandı da gayet rahat. Ayrıca yuksekliğini ayarlayabiliyoruz.

Kulaklığın esnekliği guzel. Pad kısmı da oldukca geniş ve dolgun. Kulağım buyuk olmasına rağmen rahatca sığdı icerisine. Kulaklığın coğu kısmı aluminyum. Plastik olan tarafları ise guzel ve dayanıklı bir plastik ile yapılmış. Ayrıca kulaklığımız cıkarılıp takılabilen bir yapıda. Fotoğrafta goreceğiniz uzere kendisini taktım. Bu yonu hoşuma gitti, cunku eğer kulaklık bozulursa başka bir kulaklık takma imkanım olacak.

Kulaklığın yan tarafı bu şekilde gozukuyor. Acık kahverengi bir aluminyumun uzerinde gumuş bir Gamenote logosu goruyoruz. Maalesef kulaklık RGB aydınlatma icermiyor. Acıkcası RGB olmasa da Gamenote logosunun altında beyaz bir aydınlatma gormek isterdim. Yine de şık duruyor bu haliyle de.

Kulaklık 3.5mm Jack girişine sahip. Ses kartı bulundurmadığı icin USB girişli değil. 3.5mm Jack bulundurması bana gore bir artı. USB olsa sadece bilgisayara bağlı olacak cunku. Jack girişimiz altın kaplamaya sahip. Boylece oksitlenmelere karşı daha dayanıklı olacak. Ayrıca kablo tamamen orgu. Orgu olması kablonun dayanıklılığını da artıracağı icin bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum uzun kullanımda. Orgu olmayan, saf plastik kablolar bir sure kullanılınca aşınmaya başlıyor. Ki benim başıma sık sık gelen bir durum bu. Şu ana kadar hicbir orgu kabloyu bozamadığım gibi bu kabloyu da bozamayacağım. Ayrıca icerisinden gelen mikrofon ve hoparlor donuşturucusu de orgu kablo kullanıyor. Bu yonuyle de benden bir artıyı kaptı.

Kulaklık yonetim kısmından da bahsetmezsek olmaz. Bu kısımdan kulaklık mikrofonunu acıp kapama ve sesi azaltıp arttırma gibi işleri yapabiliyorsunuz. Kulaklığın ustune değil de kabloya koymalarına sevindim. Kulaklığın ust kısmından erişmek zor olabilir diye duşunuyorum bu duğmelere.

Eğer kulaklığın gorunuşunu ve kutu iceriğini merak ediyorsanız yukarıdaki iki tane surprizbozan icerisinden bakabilirsiniz. Yazının uzamaması adına hepsini surprizbozan icerisinde koydum. Şimdi sesi ile ilgili yorumlarıma gecelim.

| Kulaklığın Sesi |
Oncelikle 10 yıllık ALC269 ses kartı ile denediğimi tekrar soylemek istiyorum. Kendisine ait ses kartı olmadığı icin gucu bilgisayarınızın ses kartından alacak. ALC892 ile denediğim de gercekten mukemmel bir ses kalitesi yakaladım. Ses kasmaya birebir olduğunu soyleyebilirim. Giriş seviyesi sanal 7.1 kulaklıklardan daha iyi ses veriyor. Bunu ise 53mm suruculerine borclu. Kaliteli stereo hoparlorler barındırdığını soyleyelim. Bircok muzik dinledim kulaklık ile. ALC269 ile hafif Bass kaybı yaşadığımı soyleyebilirim. Ama cok dikkatli şekilde dinleyince anlaşılabiliyor. Ses kartı 10 yıllık olmasına rağmen kulaklık cok iyi bir performans verdi. Sesler mukemmel derece anlaşılır, herhangi bir boğuk ses yok kulaklıkta. Cok dikkatli dinleyince hafif Bass kaybı dışında bir sıkıntı yaşamadım. Ki benim icin pek fark etmiyor. Ses kalitesi muazzam. Kafama takılıyken dışarıya ses vermiyor. Kulak ici kulaklıkların kulağıma zarar vermesinden oturu bu kulaklık bana ilac gibi geldi. Sesi ile ilgili yorumlarım bunlar. Masaustunde verdiği performans muazzam. ALC892 ses kartımın olduğunu soyleyeyim masaustunde. 10 yıllık ALC269 ses kartı ile de guzel bir performans verdi. Bunu 53mm kaliteli suruculeri olmasına borclu.

| Mikrofon |
Mikrofonun ALC269 ile biraz dip sesli şekilde performans gosterdiğini soyleyebilirim. Mikrofon testi koymayacağım cunku zaten başka incelemeler de veyahut YouTube'da mikrofon testi mevcut. Benim yapmama gerek yok o yuzden. Aynı performansı alıyorum. Mikrofonu fena değil. Ben beğendim acıkcası. Laptop'un kendi mikrofonu cok kotuydu cunku.

| Realtek ve SoundAlive ayarlarım |

Kullandığım Laptop'ta boyle bir yer var. Burada ceşitli ses ayarları var. Ben de "3D Derinlikli Ses Modu" denen seceneği işaretledim. Bu sayede sesin biraz daha iyi geldiğini fark ettim. Tabii her laptop boyle bir yer icermiyor. Samsung laptop kullanıyorsanız sitesinden "Settings" uygulamasını indirebilirsiniz bu ayarlar icin.

Buradan pek bir ayar yaptığım soylenemez. Sadece ekolayzer kısmından canlı seceneğini işaretledim. Ayarlarım bunlar.

| Konfor |
Gozluk taktığım icin kulaklığı takınca biraz baskı yaptı gozluk yuzume. Baskı uygulasa da herhangi bir ağrı falan yapmadı acıkcası. Kullanırken herhangi bir terleme durumu da yaşamadım. Konfor acısından guzel bir kulaklık. Yaklaşık 3 saat taktım ve kulaklarım terlemedi. Hatta eve gelirken dışarıda kulaklarım uşuduğu icin kulaklarımı ısıttım kulaklık ile. Dediğim gibi gozluk dışında konfor acısından bir sorun yaşamadım. Gozluğunuz yoksa dert edecek bir durum yok. Benim gibi gozluk takanlar dikkate alabilir bu durumu. Ama herhangi bir ağrı yapmadı yuzumde veya kulağımda. Oldukca yumuşak ve pofuduk pedler kullanıyor kulaklık. Kafa bandı da aynı şekilde dolgun ve yumuşak bir yapıya sahip. Konfor acısından oldukca beğendim kulaklığı.

| Yazılım |
Uzulerek soylemeliyim ki yazılımı yok kulaklığın. Ki olmasına hic gerek yok aslında. Windows ve Realtek ayarlarının yaptığı işi yapıyor zaten kulaklık yazılımları. Yine de bir eksi bence. Olsa iyi olurmuş.

| Kargo ve GameGaraj hakkında ki duşuncelerim |
Oncelikle yazının en başında dediğim gibi kulaklığı 27 Mart 2021 Cumartesi gunu sipariş verdim. Hafta sonu olduğu icin tabii ki kargoya verilmedi. Dun ise kargoya verildi kulaklığım. İstanbul'dan yaşadığım şehre tam 1 gunde geldi yani hafta sonu haric. Normalde kargolarımın gelmesi 3 gun surerdi ama bu sefer hızlıca gelerek beni şaşırttı. Kulaklığı Yurtici Kargo sorunsuzca getirdi evime. Tesaduf eseri kargo gelmeden 15 dakika once eve gelmiştim. Neyse sozun ozu kargom Yurtici ile hafta sonu haric 1 gunde sorunsuzca geldi. Bir sıkıntı olmaması adına kontrolde ettim kargomu. Bu hususa dikkat edin cunku kargonuz hasarlı gelirse daha sonra başınız ağrımasın. Ama dediğim gibi kargom da herhangi bir ezik ve cizik yoktu. Yurtici benim bolgem de iyi hizmet veriyor. Ona guvenerek sipariş ettim ve guvenlerim boşa cıkmadı. GameGaraj guzel paketlemişti zaten. Amazon kadar guvendiğim bir firma o yuzden. Muşteri hizmetleri ve satış sonrası destekleri muazzam. Guvenle alışveriş yapabilirsiniz.

| Genel değerlendirme ve sonuc |
Kulaklığı genel olarak değerlendirmemiz gerekirse, kesinlikle Seagate Barracuda 120'den sonra yaptığım en iyi alışveriş oldu bu yıl icerisinde. Cimriliğimi bir kenara bırakarak aldım ve cok memnunum bu kulaklıktan. A101'in dandirik kulak ici kulaklıklarından kurtuldum en sonunda. O yuzden benim icin yeni bir başlangıc oldu. 2016 yılında kaybettiğim Sennheiser kulaklığımdan sonra ilac gibi geldi. Onu kaybetmeseydim almazdım sanırım bu kulaklığı. Ve o dandirik A101 kulaklıkları ile de uğraşmazdım. Ama ne yapalım işte, unuttuk otobuste koca Sennheiser'i.

Havit Gamenote H2002D'ye puanım 9/10 olacak. Ses kalitesi olsun, malzeme kalitesi olsun, mikrofonun kalitesi olsun, kablosunun orgu olması olsun, gercekten cok kaliteli bir kulaklık. Ve parasını sonuna kadar hak ettiğini duşunuyorum. Kargo dahil 279 TL'ye aldım kendisini. Şu an Dolar kurundan oturu 284 TL olsa da halen 300 TL'nin altında alınabilecek nadir kulaklıklardan. Tek eksisi yazılımı olmaması. Ondan oturu 1 puan kırdım. Ama onun dışında dediğim gibi dort dortluk bir kulaklık. Almak isteyen herkese tavsiye ediyorum. CH321 yerine iyi ki bunu almışım dedirtti bana. Kesin CH321 alsaydım UPS yuzunden hem 1 ayda anca gelecekti hem de kafama oturmazsa iade edemeyecektim. Ayrıca CH321 alsaydım USB olduğu icin telefonda kullanamayacaktım. CH321 yerine bunu tercih etmesini tavsiye ediyorum herkese. Her kafa yapısına oturan bir yapısı var kulaklığın. Oyle ki babam ve anneme de taktırdım, onlar da memnun kaldı. Şu anda kampanyanın bitmesine 1 gun kaldı. Bence yurt dışından E900 Pro almak istemiyorsanız en iyi secenek H2002D. Satın almak icin surprizbozan icerisinde ki bağlantıya tıklayabilirsiniz. İyi gunler diliyorum herkese.

Surprizbozan: Satın alma bağlantısı: 284 TL Gamenote H2002D Mikrofonlu Gaming Kulaklık | Game Garaj Gamenote H2002D Mikrofonlu Gaming Kulaklık, 53 mm hoparlor surucu moduler mikrofon desteği, ayarlanabilir kafa bantlı oyuncu kulaklığı
www.gamegaraj.com

PossibleTurco sundu...​