Arkadaşlar bu incelememde SSD'nin teknik ozelliklerinden cok sizlere kullanıcı olarak deneyimlerimi aktarmaya calışacağım. Teknik verileri buradaki linkten gorebilir dileyenler.
SSD'yi 1 ay kadar once aldım, inceleme icin ancak fırsat bulabildim. Bu sure icerisinde banlıydım zaten.
Kutu acılışında biraz hayal kırıklığına uğradım desem yalan olmaz, guzel sade kutunun icerisinden ne bir oturtma yuvası nede SATA bağlantı kablosu cıktı.
Zaten anakartta 2 adet sata yuvası oldugu icin ve SSD + HDD olarak kullanıcağım icin DVD'yi sokup altına sıkıca bantladım. Zaten ne zaman kullandık ki bu DVD'leri.
Monte ettikden sonra SSD'ye Windows'u kurdum, inanılmaz hızlı bir kurulum aşaması vardı. Gozumle gormesem benim bilgisayarım olduğuna inanmam.
Burada da benchmark sonucları aldım sizin icin.
Write testde error verdi nedense yapamadım. Değerler biraz duşuk gibi geldi bana ama eski bilgisayar olduğu icin vede elimde başka deneyebileceğim sistem olmadığı icin bilemiyorum tam. Sisteme LOL, CS:GO ve ETS2 kurdum oyunların acılış hızı beni inanilmaz şaşırttı, oyunlardaki donma sorunlarına HDD'nin de etkisi varmış baya. Bilgisayar 13 saniyede acılmış ve tum driverler yuklenmiş şekilde hazır oluyor. Onceden 5 dakika falan surerdi vede disk kullanımı surekli %100 olurdu. Sonuc olarak sistem şaha kalktı diyorum, SSD kullanmadığım gunlere yanıp sizlere şiddetle tavsiye ediyorum.
Fotoğraflar:
İmkanlarım olcusunde sizleri icin inceledim, gonul isterdi kamera ile video şeklinde yapayım. Fotoğraflar pek guzel değil. Lumia 520 ile cektim.
Konu dışı not: 3 hafta kadar once 1 sene oncesinden acmış olduğum konu icin başlığı hatalı sebebiyle 2 hafta sureyle ban aldım. Konuyu okuyacak adminlerden ricam; kuralların uyulmasına sonuna kadar destek veren biri olarak lutfen vereceğiniz cezaları zamanında verin. İnsanlara ''bu kadar da olmaz'' dedirtip guzelim Sosyal'den soğutmayın. İyi Sosyal'ler.