Herkese iyi forumlar dostlar.

AMD A8 6600K işlemcime bir sogutucu arayışına girdim. İlk once deep cool archer modelini sipariş ettim yaklaşık 30 TL gibi bir fiyatı vardı. Tamamen aliminyum bir sogutucu idi ve sogutma konusunda sağlıklı değil. Stok fandan daha kotu sogutuyor. Daha sonra bu urunu iade adip biraz daha iyi birşey almalıyım dedim kendi kendime. Hepsiburada.com dan akasa venom atto sogutucu siparişini verdim. Bu sogutucu 2 ısı borulu 3 pin girişli 44CFM hava ufleyen bir fana sahip. Sogutma konusunda yeterli oldugunu rahatlıkla soyleyebilirim. Fakat sessiz bir sogutucu değil. Bu yuzden icime sinmedi ve bu sogutucuya iade ettim bir ust modeli olan Akasa Venom Picoyu satın aldım. Sogutucu elime gectigi zaman icerisinde standart nasıl kullanılacagına dair bir yol gosterici termal macun ve amd aparatı cıktı. İntel bacakları uzerinde takılı geldi oncelikle onları sokerek işleme başladım. İcerisinden cıkan termal macun tatmin edici ve yeterli duzeyde. Ben hepsini kullanmadan yarısı ile montaj yaptım hatta. Akasa bu konuda comert davranmış. Unutmadan belirteyim: Akasa Venom Pico sogutucumu 50 TL ye satın aldım

İşlemcimde overlock bulunmuyor. Stok fan ile 55-60 derecesine cıkan işlemcim. Venom pico ile ;

38 dereceyi gecmekte kıvrandı. Testi yarım saat yapmamın bir mantıgı yoktu cunku kullandıgım hic bir uygulama veya program işlemcimi yarım saat sure ile %100 kullanmıyor.38 dereceyi yakaladıgında sogutucu 2000RPM de calışıyordu yani son hızda değil. Bunada dikkat etmek gerek.Fiyatına gore iyi bir performans veriyor. Ben taktir ettim. Akasa venom atto yu satın alacak kullanıcılar buna yakın sogutma performansı elde ederler. Şunuda unutmamak gerek Venom Pico yaklasık 14CFM daha fazla hava ufluyor ve 4 pin (pwm) girişli. Attonun satış fiyatı 40TL. 10 TL daha verip Venom Picoyu almak daha mantıklı.

Sogutma konusundaki şoyle bir ders aldım dostlar, gercek sogutma icin aliminyum yuzet işlemciye temas etmemeli. Aliminyum yuzey ısıyı uzaklaştırmak icin kullanılmalı ve aliminyum bloklara ısıyı icerisinde gaz bulunan bakır borular taşımalı. Marka gozetmeksizin bu sistem mantıgı ile calışan sogutucular işinizi gorecektir. Sonrasında boruların mm kalınlıgı ve sayısı onem arz ediyor. Benim işlemcim 100W degerinde ve gayet guzel sonuclar yakaladı. Bu işlemciyi A4, A6 , A8, FX4300, FX6300, FX8320 hatta FX8350 kullanıcıları rahatlıkla tercih edebilirler. Sogutucu satın alırken, satın alacagınız web sitesinde teknik ozellikleri yer almıyorsa mutlaka resmi uretici sitesini ziyaret edin ve dogru karşılaştırmalar yaparak size uygun bir sogutucu tercih edin. Ve sogutucunun agırlıgıda onemli bir etken.

Akasa Venom Pico Teknik Detay

57.92 CFM Hava Akışı
2x6mm Bakır Heat Pipe (Direct Contact)
92mm Viper PWM Fan
İntel LGA 775 1555 1156
AMD Soket AM2 AM2+ AM3 FM1 FM2
364gr

Akasa soğutucu ekibi guncel Intel ve AMD işlemciler icin kolay montajlı, kompakt boyutlu doğrudan temaslı soğutucusunu tasarladı. Akasa Venom Pico, doğrudan temaslı cift ısı borusunun yuksek ısı iletim kabiliyetini tamamlayan aluminyum kanatlara ve PWM kontrollu fana sahiptir. Kucuk boyutu ile dar kasalarda yuksek performanslı soğutma cozumu Venom Pico!

Akasa Venom Pico'nun kalbini oluşturan Akasa 92mm Viper fanın %30 daha yuksek hava akımı sağlayan ozel tasarımlı sarı kanatları ve EBR yatak yapısı benzersizdir. PWM devresinin 600-3000 RPM arası otomatik devir ayarı sayesinde soğutucunuz işlemci boştayken cok sessiz calışır. İşlemci tam yukteyken fan devri 3000 RPM'e yukselerek tam 57.92 CFM hava akış gucu sağlar. Akasa Venom Pico ile işlemcinizden beklentilerini sessizce yukseltin!

İcerisine ısı ile buharlaşıp kanatlarda yoğunlaşan ozel soğutma maddesi hapsedilmiş ısı boruları gunumuz soğutma teknolojisinin temelini oluşturmaktadır. Akasa Venom Pico'nun ısı boruları, işlemcinin urettiği yuksek ısıyı doğrudan hızlı ve etkili bir bicimde geniş yuzey alanı sağlayan aluminyum kanatlara iletir. İşlemcinize direkt temas eden ısı boruları benzersiz soğutma sağlar.

Not: Teknik detaylar resmi uretici web sitesinden alınmıştır.