Hepinize merhaba. Uzun bir aradan sonra tekrar bir inceleme ile karşınızdayım. Bugun sizlere Philips SPK8614'ten gecmiş olduğum HyperX Alloy Origins Core modelini inceleyeceğim ve birlikte klavyenin tum detaylarına ineceğiz.

Neden Alloy Origins Core?​
Yaklaşık 6 aydır kullanmış olduğum Philips SPK8614 modeli benim başımı fazlasıyla bir ağrıtmıştı. Klavyenin cok kullandığım tuşları soyuldu ve yine cok kullandığım bazı tuşlar ikilemeye başlamıştı. Servisini arayıp ozel kod ile servise yolladım. Ardından birikmiş bir param olduğunu fark ettim ve servisten geldiği zaman da satıp neden daha iyi bir klavyeye gecmeyeyim ki dedim.

Klavyeyi almadan once Apex 7 TKL'yi de duşunuyordum ancak fiyatı 1400 TL olduğu icin Apex 7'ye biraz uzaktım. 1050 TL'ye Alloy Origins Core modelini alacakken OverGame web sitesinde klavyenin 900 TL'ye duştuğunu gordum. Daha once de aynı sitede 750 TL'ye duşmuştu ancak param olmadığı icin alamamıştım. Hemen o gun siparişi verdim ve Salı gunu oğleden sonra klavye elime ulaştı.

HyperX Alloy Origins Core TKL Red Switch RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi​
Klavyemiz TKL (acılımı tenkeyless olan bu İngilizce kelimenin Turkce anlamı Numpad'i bulunmayan klavye demek diyebiliriz) ve klavyede HyperX'in kendi Red Switch'leri kullanılmış. Bu Red Switch'ler 80 milyon tuş basma omrune sahip.

Alloy Origins Core'un kasasında havacılık sınıfı aluminyum govde kullanılmış ve kasasının fazlasıyla sağlam olduğunu soyleyebilirim. Klavye tam RGB ve HyperX NGenuity yazılımından ışıkların kontrolu sağlanıyor.

Klavyemiz cıkarılabilir Type-C to USB bir kablo ile beraber geliyor. Klavye uzerindeki Type-C girişinden elektrik alıyor.

Yukseklik Ayarı​
Klavyenin bir diğer sevdiğim yanı klavyenin 3 adet yukseklik ayarı bulunması. Klavyenin altındaki 2 katlanabilir ayak sayesinde ister ayakları kapatıp klavyeyi tamamen duz kullanabilir, ister ayakları alcak ayarda acıp hem cok yuksek olmamasını hem de cok alcak olmamasını sağlayabiliyorsunuz. Veya ayakları tamamen acıp klavyeyi en yuksek ayarda kullanabiliyorsunuz.

3 Profil Kaydedilebilen Yerleşik Bellek​Klavyenizi NGenuity yazılımının yuklu olmadığı bir bilgisayara taktığınızda veya NGenuity yazılımını kapattığınızda klavyenin yerleşik belleği devreye giriyor. Bu yerleşik belleğe farklı ışık modları kaydetmeniz mumkun. F1, F2 ve F3 tuşlarına FN ile birlikte bastığınızda kaydettiğiniz ışık ayarlarını kullanabiliyorsunuz.

​Oyun Modu​Klavyenin uzerindeki F12 tuşuna FN ile birlikte bastığınızda oyun modu acılıyor. Oyun modu sayesinde %100 Yanlış tuş algılama onleme (anti ghosting) ve aynı anda basılan tum tuşları doğru algılama ozelliklerini kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda yazılım uzerinden oyun modu acıldığı zaman hangi tuş kombinasyonlarının bloke edileceğini ayarlayabiliyorsunuz. Mesela ben oyun modunu actığımda ALT + F4 ve SHIFT + TAB kombinasyonlarını bloke etmesini ayarladım. Windows tuşunu zaten otomatik olarak engellediği icin secenekler arasına konulmamış.

Onemli bir UYARI!​NGenuity yazılımını Microsoft Store'dan indirdiğinizde klavyeyi gormeyecek ve Firmware Update yapmanızı isteyecek. Bu Update'i yapmaya calıştığınızda da bir hata alacaksınız. Bunu cozmek icin;

Window 10'da:
Uygulamayı tamamen kapatın. Ayarlar'a girin. Zaman ve Dil'e girin. Sol taraftan Bolge'ye tıklayın. Ulke veya Bolge bolumunu Amerika Birleşik Devletleri yapın. Bolgesel bicim bolumunu de İngilizce (Amerikan) yapın. Ayarlar bolumunde işimiz bitti, artık kapatabiliriz.

Ey 3060TI ICHILL X3, peki bu ayarları bize neden yaptırdın?!​Sayın okur, bu ayarları sana yaptırmamın sebebi sayın HyperX'in klavyenin yazılımının Turkiye ve Turkce icin herhangi bir ayarlamasını yapmamış olması. Bu yuzden Turkiye'den bu yazılımın Firmware Update'ini yapmaya calıştığınızda sunuculara bağlanamıyor ve boyle bir hata alıyoruz. Bolgemizi Amerika ve dilimizi İngilizce yaptığımızda bilgisayarın HyperX'in sunucularına bağlanmasına izin veriyor. Bu arada firmware Update'i yaptıktan sonra tekrar dil ve bolgenizi Turkiye/Turkceye cevirebilirsiniz.

HyperX kardeşimin bizi gozden kacırmasını programın Beta surumunde olması sebebiyle normal karşılıyor, kendisine daha dikkatli olması gerektiğini iletiyorum.

NGenuity Yazılımı​Yazılımı actığımızda bizi boyle ışıklı mışıklı bir manzara karşılıyor:

Buradan ışıkları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Her tuşa farklı bir ışık da atanabiliyor. Yine de ben klavyeyi guzel gorunduğu icin varsayılan ışık modunda kullanmayı tercih ettim.

Keys bolumune girerseniz de her tuşa atama yapabilmeniz mumkun.

Yazılımı Buradan Yukleyebilirsiniz:​NGenuity​Sonuc olarak;​Sadede gelelim, bu klavye alınır mı? Ben yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum, son derecede memnunum. Tavsiye ederim. Bu arada unutmadan unlu e-sporcu TenZ'in de bu klavyeyi benden gorup aldığını soylemekte fayda var

Klavyenin şu an internet uzerindeki en ucuz fiyatı:

HyperX Alloy Origins Core Red Switch Kablolu Oyuncu Klavyesi Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce HyperX Alloy Origins Core Red Switch Kablolu Oyuncu Klavyesi arıyorsan site site dolaşma! Akakce'de piyasadaki tum fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com

OverGame sitesinde de 750 TL'ye kadar duşebilir. Almayı duşunenlerin takip etmesinde fayda var.

Klavyenin Fotoğrafları:​

Bir incelememin daha sonuna geldik. Goruşlerinizi aşağıya bırakabilirsiniz. Sorulan tum soruları da ictenlikle cevaplayacağıma emin olabilirsiniz. Sağlıcakla kalın!

Surprizbozan: Kaynak
HyperX Alloy Origins Core - Mechanical Gaming Keyboard The HyperX Alloy Origins Core is a tenkeyless mechanical gaming keyboard with a compact design and customizable RGB key lighting. Take it with you when you go to your next event and have your lighting ready to put on a show.
www.hyperxgaming.com