Sonrasında kimse sorsam Monster al deyip duruyordu, ben de o fiyat segmentinde Excalibur-Monster arasında kalmıştım. Kanımca kalite olarak Excalibur daha iyiydi ancak hem fiyat acısından hem de indirim yakalamışken Abra A7 v11.3.3 aldım. 16 RAM, GTX 1650 Ti ekran kartı, i7 10. nesil ve 17.3 ekran ile 9.500 TL olması beni cezbetmişti. Artık hayalimdeki oyunu oynayabilecektim...
Urun geldi ve kendi SSD'mi eklemek icin arka kapağı actım. Diğer SSD slotunun vidası onceden bayağı bir oyulmuştu, iade edilen malın geldiğini anladım ama yine kargoyla uğraşmamak icin vb. ses cıkartmadım, laptop temizdi zaten. 10 gun sonrasında olu piksel gordum orta altta. Malum, servise gonderdim kargo ile ve tam 2 hafta yattı arkadaşlar. Evet 2 hafta yattı, ben bile daha 10 gun oynayamamışken 0 bir bilgisayar uretim hatasından oturu 2 hafta serviste yattı ve her gun arayıp cebelleşmeme rağmen.
Neyse. 2 hafta gecti, laptop geldi. Kontrol ettim kargoda, aldım, eve geldim. Akşam bir de ne goreyim? Bu kez farklı bir yerde yine olu piksel. Yine bir hışımla aradım teknik servisi. Adamların savunması aynen şoyle: "Lenovo, HP, Excalibur gibi markalarda olu piksel cıkınca 4-5 tane olmadan değiştirmiyor ama biz 1 tanede bile değişiyoruz." diyorlar
Kısacası bizim ulkemizde şoyle bir durum var: Kısa surede tutulan, sevilen ve kar ettiren her işletme en kısa zamanda şımarıp işini onemsememeye başlıyor. Monster da bu yolda emin adımlarla yuruyor. Ben de Monster almadan once olu pikselden korkuyordum. 20 gunde 2. olu piksel sorunum cıktı ve muhtemelen gelecek olan ekranda da cıkacak yine. Siz siz olun Monster almadan once 213213 kez duşunun, uzerine 1000 TL daha koyun adam akıllı bir şey alın.
Duzenleme-1: Arkadaşlar artı kısımlarını yazmayı unutmuşum bir arkadaşım hatırlatmış sağ olsun.
Artılar:
Isınma konusunda Monster cok kotuleniyor ancak ısınma sorununu hic yaşamadım zaten fan konusunda cok guclu bir cihaz. Ha biraz fan sesi olabilir ama beni gram rahatsız etmiyor sizi de cok rahatsız edeceğini sanmıyorum. Biz şunu anlamıyoruz: Arkadaşlar laptoplar bebek gibidir evlat gibidir. Masaustu gibi erkek kuzen değildir ki oturup gureşesin. Laptoplar cok narindir ve guzel bakmanızı isterler. Bir laptopu 5-6 saat aralıksız kastırıp da alev atacak kadar ısıtıp ilerde bozulunca uzulmeyin o yuzden
Bir diğer konu ekranı gercekten cok guzel, kaliteli ve ah bir de olu piksel olmasa
Teknik servisine ulaşmak cok cok kolay gercekten direkt olarak 7/24 muhatap bulabilirsiniz. Ben onceki laptoplarımda falan bunun acısını cok yaşadım. Monster'da 1 dakikadan az surede gayet mutevazi ve saygılı bir arkadaş bulabilirsiniz muhatap olarak.
Eksiler:
Hoparloru nedense beni cok tatmin etmedi dostlar. Ama kotu de değil sadece yeni bir laptoptan beklediğimden bir tık duşuk ama buyuk bir sorun değil.
Bahsettiğim olu piksel sorunları...
Teknik servisteki bekleme suresi bence cok uzun. Hele ki benim gibi kargo ile gonderenlerin vay haline...