İndirimli fiyatı da verdikten sonra incelemeye gecebiliriz.
Teknik Detaylar:
Uygun boy ve kilo olculeri: 120kg kutle ve 185cm boy
Sırt yatma acısı: 130 derece
Mekanizma tipi: Cift mekanizma
Amortisor sınıfı: Class 4
Deri turu: Oyuncu koltukları icin ozel tasarlanmış uzun omurlu xDrive deri
Renk secenekleri: Kırmızı/siyah, mavi/siyah, sarı/siyah, yeşil/siyah, siyah/siyah(kırmızı dikişli)
Ayak turu: Metal, 65cm capında (govde renginde elektro statik boyalı)
Tekerlekler: Oyuncu koltukları icin ozel olarak tasarlanmış yuksek kilolara dayanıklı uzun omurlu xDrive tekerlekler (bağlantı yeri metal, sert plastik)
Kolcak tipi: Yumuşak pepli 3D Hareketli kolcak (yukarı-aşağı, sağ-sol, ileri-geri)
Tercih sebebim: Aldığımda 183cm boyundaydım, kilom ise 90kg civarında. Sancak ya da 15'li almayı planlıyordum ama boyuma Kasırga uygun olduğu icin Kasırga tercih ettim. Şu anda boyum 184-185 civarında. Diğer bir tercih sebebim ise tasarım, sert hatları ve hafif koşeli yapısı cok hoşuma gidiyor.
Satın alma ve kargo:
Urunu 15 Eylul 2020 Salı gunu Hepsiburada uzerinden satın aldım, satıcı xDrive firması. Urun carşamba gunu kargoya verildi, lojistik firması Horoz Lojistik. Ben Van' da yaşıyorum, burada Horoz lojistik şubesi olmadığı icin urun Elazığ' a gitti. Elazığ' a vardığında ertesi hafta cuma gunuydu, dağıtıma cıkarılmadı ve 22 Eylul Salı gunu elime ulaştı. Son teslim tarihi olarak 25 Eylul soylenmişti, son teslimden once elime ulaştı ama cumadan salıya kadar dağıtıma cıkmadı. Bunun sebebinin aynı tarihlerde Ikea uzerinden sipariş verdiğim başka bir urunun de Horoz Lojistik ile gelmesi olduğunu duşunuyorum, o gelene kadar beklettiler muhtemelen. Yine de soylenen tarihten 3 gun once geldiğini belirtmek isterim. Kutu xDrive sitesinde belirtilen devasa xDrive kutusuydu (36cm yukseklik, 106cm genişlik, 67cm derinlik).

Kutu oldukca sağlam sert kartondan, urun kısmen kurulu olarak elime geldi. Sırt ve oturma kısmı montajlanmış ve kutunun alt kısmına konumlandırılmıştı, etrafı jelatinle kaplıydı. Sırt kısmının jelatininin uzerinde alt takım vardı, tekerlekler ayağın uzerindeydi ve jelatinliydi, amortisor ise baloncuklu poşete sarılı şekilde ayak kısmına bantlanmıştı. Kurulum oldukca kolaydı, jelatinleri soktukten sonra ayağı yere bırakıp amortisoru ustune oturup koltuğu da onun ustune koyuyorsunuz ve kurulum tamam.
Konfor, kullanım rahatlığı ve malzeme kalitesi: Koltuk malzemesi gorduğum kadarıyla silikon, ne cok sert ne cok yumuşak. Oldukca rahat. Derisi dokulu ve kaliteli. Boyun yastığı ve bel yastığı cok iyi destekliyor. Boyun yastığı bir kayışla koltuğa takıldığı icin yukarı aşağıya oynatım boynunuza gore ayarlama şansınız var lakin bel yastığını tutan bir kayış yok. Benim vucut yapıma tam uysa da bazıları icin aşağıda kalabilir. Ayrıca bel yastığını tutan bir şey olmadığı icin kalktığınızda duşuyor, bu biraz can sıkıcı her seferinde duzeltmeniz gerekiyor ama cok onemli değil.
Surprizbozan: Bel ve boyun yastığı.

Kolcaklar yumuşak plastikten ve dokulu, ne cok sert ne cok yumuşak. Mekanizması cok yumuşak olmadığı icin kendi kendine kolunuzu hareket ettirince yerinden oynama gibi sorunlar olmuyor. 3D hareketli kolcak var yani 3 doğrultuda (ileri-geri, sağ-sol, yukarı-aşağı) hareket edebiliyor.
Surprizbozan: Kolcaklar

Koltuk 130 derece yatabiliyor, sol altta bulunan bir kol yardımı ile yaylanma mekanizmasını ayarlayabiliyorsunuz. İstediğiniz aralıkta sabitleniyor. On altta yer alan topuz sayesinde yaylanma sertliğini kendi kilonuza gore ayarlayabilirsiniz. Amortisorun 10cm bir hareket mesafesi var, az gibi gorunuyor ama gayet yeterli. Alt taraf oldukca derli toplu ve bir kapak ile yaylanma mekanizması kapatılmış durumda, yağ akma vs. gibi durumlar veya yay sesi yok.
Surprizbozan: Yaylanma, amortisor sistemi ve alt taraf

5 tane tekerlek var. Tekerlekler sert plastikten, ayak ile bağlantı yeri metal. Uzeri puruzsuz, hareketi zorlaştıracak bir durum olmadığı icin oldukca rahat hareket ediyor. Uzerinde xDrive logosu var, dibine girene kadar gormeseniz de
Surprizbozan: Tekerlekler

Ergonomi: 184-185cm boyunda, 85-95 kg civarındayım. Baldır kısmı yeterli uzunlukta. Oturma kısmı da yeterince uzun, sağ ve soldaki bacak destekleri cok yuksek değil ayrıca bacakları sıkmıyor da. Kalca kısmı rahatca oturuyor. Bel kısmı yastıksız geride kalıyor, zaten bel yastığının yapılma amacı da bu kısmı desteklemek. Bel kısmını oldukca rahat destekliyor ama sabit olmadığı icin kalktığınızda duşuyor, her seferinde tekrar duzeltmeniz gerekiyor. Sırt kısmı da omurilik ile uyumlu yapıda. Fazla dik değil. Boyun yastığı ayarlanabilir olduğu icin boyunuza gore ayarlayabiliyorsunuz. Boyun kısmını oldukca iyi destekliyor, kararında yumuşak yapısı sayesinde geri yaslandığınızda sizi rahatsız etmiyor ya da kaybolup gitmiyor. Kolcaklar ayarlanabildiği icin oldukca guzel, malzemesi yumuşak. Oturma pozisyonunuz ve masanıza gore ileri-geri, yukarı-aşağı, sağa-sola ayarlayarak en doğru pozisyonu bulabiliyorsunuz. 7cm yukarı-aşağı hareket mesafesi var, 7 kademeli.
Kullanıcı Yorumu: Koltuğu tam 6 aydır kullanıyorum, eylul ayında aldım ama o zamanlar hava yine de biraz sıcak olduğu icin terleme yaşadım. Malzeme deri olduğu icin 2-2.5 saatten sonra ufak bir terleme oluşmaya başlıyor, aşırı duzeyde değil ama neticede terleme var. Kış aylarında ise bu terleme yerini deri malzemenin ısıyı tutmasına bıraktığı icin vucudunuzda ufak ve tatlı bir sıcaklık oluşuyor. Oda sıcaklığım 21-22 °C civarında, terleme aşırı rahatsız etmiyor, soz ettiğim tatlı sıcaklık ise benim hoşuma gidiyor. Koltuk malzemesi deri olduğu icin surtunmeden ufak tefek sesler cıkabiliyor. Oturup kalkarken cıkan sesler rahatsız edici değil ama sırt kısmı yatarken deri sesi geliyor, buna birazdan değineceğim. Malzeme oldukca kaliteli, surtunmeden dolayı aşınma, cizilme veya malzemede cokme yok. Muadillerde genelde oturma kısmı cokuyor, bu koltukta oyle bir sorun yok. şu videodan xDrive Kasırga ile Rampage KL-R25 oyuncu koltuğunun karşılaştırmasını izleyebilirsiniz. Rampage' de cokme var xDrive' da yok. Genel olarak deneyimlerim guzel, şikayetci olduğum pek bir şey yok, olanlar da ufak tefek detaylar.
Surtunme Kaynaklı Deri Sesi Sorunu ve xDrive Teknik Desteği: Yukarıda ufaktan bahsettiğim ses sorunu, sırt kısmının altı ile oturma kısmının arkasının surtunmesinden kaynaklanıyor. Geri yaylanırken bu ses cıkıyor. Online derslerde ve oyun oynarken sesli sohbette bu sesin gideceği ve yanlış anlaşılabileceğini duşunduğum icin xDrive Teknik Servisi' ne mail attım. Mailime cok hızlı bir şekilde geri donuş yaptılar. Ses sorununun normal olduğunu, fazla aralıktan kaynaklanan cirkin goruntunun olmaması icin aralığın kısa tutulduğunu, vazelin veya krem surersem bu sesin gececeğini soylediler. Bundan sonra kendimi bir anda bebek poposu kremler gibi koltuğu kremlerken buldum. Evet sesi ciddi manada azalttı ama kalıcı bir cozum değil. Gunumuzdeki gurultu engelleme sistemlerini duşunursek cok onemli değil ama yine de belirtmek isterim, aramızda takıntısı olanlar olabilir.
Artılar:
+Oldukca konforlu, rahat ve ergonomik.
+Tasarımsal acıdan piyasadaki oyuncu koltuklarından farklı, sert hatlar ve koşeli bir yapısı var.
+120kg gibi ciddi bir ağırlığa dayanabilecek kapasitede, ayak ve tekerlek yapısı da sağlam.
+5 farklı renk seceneği var ayrıca masajlı ve ısıtmalı versiyonu da mevcut.
+Malzeme oldukca kaliteli. Delinme, aşınma, cizilme, kırılma veya cokme yok.
+3D hareketli kolcak oldukca işlevsel.
Eksiler:
-Az da olsa terletme.
-Yatarken cıkan deri sesi.
-Bel yastığı kayışlı olmadığı icin duşuyor.
-130 derece yatan sırt kısmı (bence bir sorun değil, 130 derece oldukca yeterli ama bazıları bunu bir sorun olarak goruyor ve artık her model 170-180 derece yatıyor)
Son olarak: Ben aldığımda 1698₺ fiyatı vardı, 6 aylık kullanım surecimde oldukca memnun kaldım. Daha once oturduğum mutfak sandalyesinden sonra buna gecince farkı anladım, bel, boyun ve kalca ağrılarımdan kurtuldum. Uzun kullanımda farkı daha iyi anlıyorsunuz. Bende sarı rengi var, odam ve mobilyamla uyum icinde olacağı icin bu rengi tercih ettim. Sarısı oldukca guzel, cırtlak değil fakat ayak rengi govde ile tam aynı değil ufak bir ton farkı var. Malzemesi hala 6 ay once ilk aldığım gunku gibi, sağlam ve diri duruyor. Hicbir şekilde bir sponsorluk vs. yok, anamın ak sutu gibi helal burs paramı biriktirip aldım. Bir vatandaş ve bir kullanıcı olarak kesinlikle tavsiye edebileceğim bir urun. xDrive teknik servisi ve hizmetinden de memnun kaldım. Bir daha koltuk alacak olsam muhtemelen yine xDrive tercih ederim. 10 puan uzerinden değerlendirmem gerekirse genel itibari ile 9/10 veririm. Bana gore tek sıkıntısı ses, ufak terletme ve bel yastığının duşmesi. Terleme ve sesi deri olduğu icin normal gorebiliriz ama keşke bel yastığı kayışlı olsaydı. Sorularınız varsa yanıtlamaya hazırım. Urun resimlerini aşağıya ekliyorum.
Tum cocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı'nı kutlarım. İyi forumlar.
Dosya Ekleri