Teknik Ozellikler
- VA panel.
- 1500r kavis.
- 1080p 165Hz 1ms MBR/4 ms GtG.
-350 cd/m2 parlaklık.
-2X HDMI 2.0
-1X Display Port 1.2
1X 3.5mm output

Mağaza ve Kargolama Sureci

urunu n11/Techburada mağazası uzerinden 1479TL gibi bir fiyata satın aldım. Aldığım gun kargoya verildi 1.5 gun icerisinde İstanbul'dan Denizli'ye elime ulaştı cihaz. Aras Kargo ile hasarsız ve sıkıntısız bir alışveriş yaptım.

Kutu İceriği

1 adet guc kablosu ve 1 adet DP kablosu ve monitorun kendisi cıkıyor kutunun icinden. En azından HDMI koyulabilirdi kutu icine.

Girişler/ Kablo kalitesi/ Malzeme kalitesi

girişler ayakla paralel bicimde dik şekilde konumlanmış. Girişler tam oturup sağlam duruyor. HDMI ve DP portlarını denedim bir sıkıntısı yok. Guc kablosu da aynı şekilde yerine tam oturuyor ve bir gevşeklik soz konusu değil.

Kabloları kalın sağlam plastikten uretilmiş. Duzgun kullanıldığında bir problem yaratacağını duşunmuyorum. Masam yuksek ve kasam alcakta olmasına rağmen kablolar, monitorun en yuksek durumunda bile fazlasıyla yetiyor.

Malzeme kalitesi orta+ diyebiliriz. Ayak ve yukselte kolunun ici tamamıyla metal. Ustunde sert kaliteli plastik var.
Monitorun alt cercevesi biraz daha yumuşak fakat arka panel gene sert plastik. Neden boyle yapmışlar anlam veremedim ama ucuz ve dandik hissetirmiyor.

monitor sallanıyor mu? Yukarı aşağığıya rahat oynuyor mu? Tilt yeterli mi?

Hayır monitor sallanma yapmıyor. Ayağının altıgen şeklinde ağır olması ve monitore sağlam şekilde monte olduğu icin cok ufak duzeyde. Kesinlikle başarılı.
Yukarıya ve aşağıya indirmek/kaldırmak sıkıntılı ya da ucuz hissettirmiyor. Yuksekliği yeterli ve alcak konumda da masayla sıfır oluyor neredeyse.
Tilt olarak one 15 derece gibi bir miktarda eğilirken, yukarıya doğru yaklaşık 35 derecelik bir acısı var. Gayet yeterli.

Teknik ozellikleri hakkında.

Anti-glare kaplaması
: 3H sertiğindeki kaplama kesinlikle parlamayı başarılı şekilde engelliyor. Perdeler tamamen acık ve parlak bir ortamda herhangi bir parlama gormedim. Curved monitorler genelde ışığı bir koşeden alınca yansıtırlarmış tum ekrana ama oyle bir sorun yaşamadım gayet başarılı buldum.
Black uniformity test: Siyahlar derin ve koyu. Herhangi bir parlama ya da ışık dağılım problemi yok. Testlerini yaptım.
Renkler doygun ve canlı. Siyahlar koyu ve karanlık. Yuksek Kontrast'da problemsiz.
Ghosting: Ghosting bir miktar var. Ama OverDrive ile neredeyse sıfıra indiğini soyleyebilirim. OverDrive kullanmasanız bile rahatsız, farkedilebilecek bir duzeyde değil.
Dead pixel: Kesinlikle yok.
G-Sync: NVIDIA Denetim Masası uzerinde acık gorunmesine rağmen calışmıyor. Alacaklar var ise dikkat etmeli.
Curved 1500r? monitor kıvrımlı. İlk Curved monitorum değil o yuzden bir problem yaşamadım. Ben daha cok seviyorum oyunlarda daha derin hissetiriyor bana. Işık sızması gibi bir problemi de yok.

Son yorum:
arkadaşlar bence fiyatını sonuna kadar hak eden bir monitor. Alırken cok tereddut etmiştim incelemesi olmadığından oturu ama herhangi bir sıkıntı ve problem ile karşılaşmadım genel olarak.
1500 lira gibi bir fiyata bu ergonomide ve bu performansta fazla bir secenek olduğunu şahsen ben duşunmuyorum.
Sonuc olarak Dell'de koklu bir firma zaten. 3 yıl garantiye ek olarak olu piksel garantisi de veriyorlar. İlerleyen zamanlarda uzun kullanım deneyimlerimi de ekleyeceğim.
Ama genel olarak son kez toplarsak cercevesiz, 165Hz, 1ms, VA panel, sıkıntısız bir monitor.
Buraya kadar okuyup vakit ayırdığınız icin teşekkur ederim.
Aklınıza takılan ya da sormak istediğiniz bir kısım varsa yardımcı olmaya calışırım elimden geldiği kadar.​

Dosya Ekleri dellmonitor.jpg 405,4 KB · Goruntuleme: 1.656

dellmonitor.jpg 160,4 KB · Goruntuleme: 1.604

dellmonitor3.jpg 140,3 KB · Goruntuleme: 1.465

dellmonitor4.jpg 185,9 KB · Goruntuleme: 1.283

dellmonitor5.jpg 234,3 KB · Goruntuleme: 1.218

dellmonitor6.jpg 160,1 KB · Goruntuleme: 1.176

dellmonitor7.jpg 86 KB · Goruntuleme: 1.208

dellmonitor8.jpg 160,9 KB · Goruntuleme: 1.234

dellmonitor9.jpg 154,2 KB · Goruntuleme: 1.186

dellmonitor10.jpg 163,2 KB · Goruntuleme: 1.132

dellmonitor11.jpg 166,8 KB · Goruntuleme: 1.278

dellmonitor12.jpg 98 KB · Goruntuleme: 1.082