Merhaba arkadaşlar, bu konumuzda Boya BY-M1 mikrofonu inceleyeceğiz.

Kullanmış olduğum Toshiba P50-B-116 sistemin mikrofonu fan sesine kadar cevrede olup biten her şeyi kaydettiğinden yeni mikrofon almaya karar verdim. Aklımda BİM ’e gelen Trust Mantis vardı, ses kalitesi de benim icin tatmin ediciydi fakat yine de farklı alternatifleri karşılaştırmak istedim ve konu actım. Tahmin ettiğim gibi BM800 onerildi fakat Phantom Power olmadan BM800 ’un sesi oldukca kısık kaydettiğini incelemelerde gordum. Profesyonel ve surekli kayıt yapmayacağımdan, mikrofona hemen ihtiyacım olduğundan, Phantom Power alacak butcem olmadığından, alsam bile masamda yer kaplamasını istemediğimden BM800 ’u eledim.

Farklı konularda Boya BY-M1 alternatifini gordum; incelemelerde ses kalitesi beni tatmin ettiğinden, telefona bağlayıp kullanabileceğimden ve en onemlisi, hic yer kaplamadığından BY-M1 ’i sipariş ettim. Urunu Amazon ’dan tam 150 TL ’ye aldım.

Paketleme ve kargo​Amazon, kargo firması olarak MNG Kargo ile anlaşmalı; Amazon ’un gonderdiği urunler MNG ’nin Gebze ’deki Amazon icin ozel şubesinden yola cıkıyor. Benim urunum de Gebze ’den Kayseri ’ye tam 3 gunde ulaştı.

Kutumuz Amazon ’un klasik kutusu. İcerisinde urunumuz kağıda sıkıştırılmış şekilde geliyor, tabii fotoğraf icin kağıtları cıkardım.

Paketleme guzel ama kargonun geldiği kutu boyle bir urune kıyasla bence cok buyuk. Zamanında 860 EVO SSD ’yi aldığımda gonderdikleri kutuyla gonderselerdi daha iyi olurdu bence.

860 EVO'nun kutusu da bu şekilde:

Urun kutusu ve iceriği​Şarj kablosu kutusu buyukluğunde bir kutusu var. İcerisinden bir kılıf, kullanma kılavuzu ve garanti belgesi cıkıyor. Asıl urunumuz ise kılıfta; kılıftan upuzun kablolu (6 metre) mikrofonumuz, “Boya: Qualified Certificate” yazan kucuk bir etiket ve bir tane poşet cıkıyor. Poşetin icerisinden mikrofonun sungeri, 6,3 mm jak donuşturucu, mikrofonu yakaya takmak icin bir aparat ve LR44 pil geliyor.

Mikrofonun yapısı​Kablosu ve mikrofonu plastik, pilin takıldığı ve mikrofonun telefon/kamera ayarının yapıldığı kısım ise metal.

Pil takma​Telefonla kullanırken pile ihtiyacınız yok, kulaklığı “Off/Smartphones” ayarına alıp pili cıkartıp (veya cıkartmadan) istediğiniz gibi kullanabilirsiniz fakat bilgisayar ve kameralarda pili takmanız ve mikrofonu “Cameras” moduna almanız gerekebiliyor.

Pili takmak icin ise ilgili ayarın yapıldığı kısımdaki mekanizmayı cevirip LR44 pili takabilirsiniz.

Ses kalitesi​Telefon ve bilgisayarda mikrofonu yakamın biraz altına takarak iki farklı kayıt aldım. Ses kayıtları bu şekilde:

Telefonum Samsung Galaxy A8 (2018), bilgisayarım Toshiba P50-B-116. Bildiğim kadarıyla bilgisayarın ses kartı Realtek ALC284 fakat Realtek ’in surucusunu değil, Microsoft ’un surucusunu kullanıyorum.

Boya badana işlerine yardımcı oluyor mu?​Hic denemedim, deneyen varsa belirtirse sevinirim.

Satın alma​Urunu aşağıdaki bağlantıdan satın aldım:
Boya BY-M1 Yaka Mikrofonu, Siyah : Amazon.com.tr: Ofis ve Kırtasiye Boya BY-M1 Yaka Mikrofonu, Siyah : Amazon.com.tr: Ofis ve Kırtasiye
www.amazon.com.tr

Aldığımda 150 TL idi ama her şey gibi bu da zamlanmış.

Sonuc:​Bu fiyat bandında onerilen bir mikrofon, performansı dort gunluk kullanımda beni memnun etti ama uzun kullanımda da ne olacağı oldukca onemli. Onemli bir gelişme olursa konuyu guncelleyeceğim.

Okuduğunuz icin teşekkur ederim. Sormak istediğiniz soruları bilgim yettiğince cevaplamaya calışacağım.