İlk olarak incelemeye onceki monitor tecrubemden ve cahilliğimden bahsederek girmek istiyorum.
Onceden kullandığım monitor Samsung'un yaklaşık 5 senelik 2333TN modeliydi. Yani anlayacağınız onceden -teknoloji mağazaları haric- 'iyi' monitor gormemiş birisiyim. Onceki monitor ile farkı nasıl geliyor diye sorarsanız, onceki monitordeki pixelleri daha rahat farkedebiliyorum ve biraz rahatsız ediyor acıkcası.
Onceki Monitorumun Ozellikleri:
23" 300 cd/m² LCD Full HD (1080p) 1920 x 1080
Gorunuş ve ayaklık hakkında:
Monitorun kenarları acayip ince ve bence havalı bir gorunuşu var. Tamamen plastikten oluşuyor, hicbir yerinde metal yok ve bu biraz guven kırıyor. Ayaklığa gelirsek ayaklığın kapasitesi cok kısıtlı, sadece yukarı ve aşağı kıpırdatabiliyorsunuz. Benim icin cok buyuk bir sorun teşkil etmese de bazı kullanıcılar icin sıkıntı olabilir. Bu ikisi sayabileceğim en buyuk eksileri.
Goruntu hakkında,
Renkler cok canlı ve monitor cok parlak, bu yuzden parlaklığı en fazla 30 derecelerinde kullanıyorum.
Film izlemek ve tasarım icin birebir.
Ayar paneli oldukca sade, 1 dakika icinde de tuşlara alışıyorsunuz. Ayrıyetten HDR, sRGB ve Adaptive Sync gibi secenekler bulunuyor.
Monitorun genel ozellikleri;
Panel Tipi: IPS
Tazeleme Hızı: 60Hz
Tepki suresi: 1ms
Karşıtlık(Contrast): 1000:1
Cozunurluk: 3840*2160
Şu an maalesef stok kıtlığından dolayı monitor ucuk fiyatlarda gozukuyor. Fakat ben 2880 TL civarına dolar 8 iken satın aldım, siz de stoğa geldiğinde fazla odememeye gayret edin.
Monitoru uzun uzun anlattığım video'ya buradan ulaşabilirsiniz:
Monitoru AOC'un sitesinden daha detaylı incelemek icin: tıkla.