Merhabalar, herkese iyi forumlar.

4 Nisan 2021 tarihinde elime ulaşan iPad 8. Nesil icin deneyimlerimi paylaşmanın sizlerle paylaşmanın zamanı geldi.

Oncelikle şunu soylemeliyim ki, aslında ilk planım yaz aylarında iPad Air 4. Nesil almaktı. Fakat gorduğunuz gibi tercihimi iPad 8. Nesil ’den yana kullandım. Peki neden? Bu konuya yazının ilerleyen kısmında değineceğim fakat şunu soylemeliyim ki hangi iPad modelini alırsanız alın mutlaka kalem alın. Kalem gercekten iPad ’i farklı bir seviyeye taşıyor.

Urunu PT.com.tr uzerinden 128 GB olan modeli, oğrenci indirimiyle beraber aldım. İmkanı olan herkese 128 GB almasını oneriyorum cunku iPad ’i acar acmaz 15 GB dolu gozukuyor.

Kutu iceriğinden bahsedecek olursam icerisinden (iPad dışında) okumadığımız birtakım kitapcıklar, 20W Type-C adaptor ve son olarak bir ucu Type-C diğer ucu Lightning girişe sahip 1 metre şarj kablosu cıkıyor.

Şarj suresi 3 saat civarı fakat tam şarj ile 7-8 saat dayanabiliyor bu yuzden şarj suresi dert edilecek bir durum değil. Gunu cok rahat cıkaran bir pil performansı olduğunu soyleyebilirim.

2K cozunurlukte olan ekranı bir şeyler izlerken gayet guzel tatmin ediyor. Ekran parlaklığını şimdiye kadar maksimum %80 civarlarına kadar cıkardım. Parlaklığı gercekten başarılı.

Bu cihaz elime gectikten sonra derslere girmek icin bilgisayarımı acmaz oldum. Bilgisayarımdan derslere girdiğim zaman ise kitaptan takip etmek yerine kitabı PDF olarak iPad ’e yukleyip notlarımı oradan almaya başladım. Kısacası her turlu işimi kolaylaştırdı. Ne dizi izlerken ne ders calışırken ne de fotoğraf duzenlerken beni yarı yolda bırakmadı.

Yazımın başındaki soruya gelelim. Neden yaz aylarında iPad Air 4 almak yerine Nisan ayında iPad 8 aldım? Oncelikle şunu duşundum aralarındaki 2000 TL ’lik fiyat farkına değer mi? Teknik ozellikler zaten ortada bu yuzden bunlardan bahsetmeyeceğim. Gunluk olarak derslere giriyorum, diziler ve filmler izliyorum, yuksek grafikli oyunlarla işim yok, gerektiğinde fotoğraf duzenliyorum, diyorsanız iPad Air 4 almak icin aradaki farkı vermenize gerek yok cunku iPad 8 işinizi fazlasıyla gorecektir. Ben boyle duşundum ve bence doğru kararı verdim. Eğer, PUBG benzeri yuksek grafikli oyunlar oynuyorum, fazlasıyla video duzenleme yapıyorum diyorsanız iPad Air 4 veya daha ust bir model almanız daha doğru olacaktır.

Fazla uzun bir inceleme yapamadım, biliyorum. Fakat umarım aklınızdaki soru işaretleri biraz daha azalmıştır. Sorularınız varsa cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz.

Zaman ayırıp okuduğunuz icin teşekkur ederim.