Bununla ilgili bir konu zaten bulunmakta ancak bir de ben anlatmak istedim ve bu sureci 2 kez yaşadığım icin ozellikle anlatmak istedim.

İlk surecim mikrofon değişimi ile başladı. Kullandığım HS70 Pro kulaklığımın mikrofonu bozuldu (dikkatsiz kullanmam nedeniyle). Tabii o zaman bu konuda cok bir fikrim olmadığı icin once işe Turkiye ayağından işe başladım ama "Tamir icin bakalım, urunu Corsair'e biz gonderelim." gibi cevaplar alınca araya aracı sokmak yerine kendim bu sureci halletmeye karar verdim.
Corsair'e mikrofonumun bozulduğunu ve herhangi bir değişimin mumkun olup olamayacağını sordum. Onlar da garanti bitmediyse bunun mumkun olabileceğini soylediler ve kulaklığın ustundeki seri numarasının fotoğrafını istediler. Gonderdim ve bana yeni bir mikrofon aparatı gonderebileceklerini (mikrofonu cıkarılıp takılabiliyor) surecin hemen başlayacağına dair bir mail attılar. Kargoya verildiğinde ise bana bir takip numarası verildi ve yaklaşık 1.5-2 hafta icinde Hong Kong'dan İzmir'e mikrofon aparatı hicbir sıkıntı olmadan ve cebimden 1 kuruş dahi odemeden geldi.

İkinci surec ise gecen 3 haftayı kapsıyor. Kulaklığın yan tarafındaki vida kısmı kırıldı ve kafamı acıtıyordu. Bunu soylememin ustune Corsair durumu doğrulamak icin o kısmın bir fotoğrafını istedi ve 1-2 gunluk bir incelemeden sonra değişime uygunluğun kontrol edilebilmesi icin yine kulaklığın seri numarasının ve faturasının fotoğrafı istendi ve bunları gonderdim. Onlar değişimin mumkun olduğunu ve 2 farklı yolla gercekleşebileceğini soylediler. Advanced RMA ve Normal RMA şeklinde gercekleşebiliyor. Advanced RMA olursa onlar kredi kartınıza kulaklığın parası kadar bir tutar yansıtıp size yeni kulaklık gonderiyor ve o kulaklık size ulaştığında siz de onlara elinizdeki kulaklığı gonderiyorsunuz ve sizin kulaklığınız 15 gun icinde onlara ulaşırsa kartınıza yansıtılan bu tutar siliniyor. Normal RMA'da ise kulaklığı once siz gonderiyorsunuz ve onlar da sizin kulaklığınız ulaştığı anda size yenisini gonderiyorlar.
Ben de Normal RMA'yı secerek bu surece devam ettim. Corsair, stoklarında siyah renk kulaklık olmadığını ve krem rengi bir kulaklık gonderebileceklerini, eğer bana uygun olmazsa siyah kulaklık stoğa gelince hemen gonderebileceklerini soylediler. Benim de herhangi bir renk takıntım olmadığından direkt olarak krem rengi gonderebileceklerini soyledim ve ikinci surec başlamış oldu. Bana kulaklığın faturasının 3 nushası ve DHL kargoya vermem gereken birtakım evrakları hazır bir şekilde PDF olarak attılar. Bu evrakları cıkartıp DHL kargoya teslim etmemi ve surecin başlayacağını soylediler. Hemen belgeleri cıkartıp doldurmam gereken yerleri doldurdum ve 7 Nisan 2021 tarihinde DHL kargoya verdim. DHL kargo ile İzmir'den Hollanda'ya 1 gunde gitti ve 2 gunluk incelemenin ardından yeni kulaklığın bana gonderileceği bilgisini aldım. 13 Nisan 2021 tarihinde Tayvan'dan yeni kulaklık kargoya verildi ve bugun (16 Nisan 2021) kulaklık elime ulaştı ve yine hicbir şekilde ne kargo parası odedim ne de bir vergi odedim. Yepyeni bir kulaklığım oldu.

Uzun uzun anlattım ancak gercekten ben ne sorarsam sorayım, ne dersem diyeyim hem beni dinlediler hem de her turlu soruma yanıt verdiler. Ben Corsair markasını tercih ederken hic bu kadar iyi bir muşteri hizmetlerinin olduğunu bilmeden aldım ve gercekten beklediğimin cok cok ustunde bir muşteri hizmetleri var. Muşteri hizmetleri acısından Corsair'ı gonul rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Eğer bir sorunuz varsa seve seve yanıtlayabilirim. İyi forumlar.