Genel Ozellikler

İşlemci Ozellikleri: İnter Core i5 4210M

RAM Kapasitesi: 4 GB

Ekran Kartı: NVIDIA GT840M

Disk Kapasitesi: 500 GB

Cozunurluk1366 x 768

İşletim Sistemi: Windows 8.1

Kart Okuyucu: Var

Kamera: Var

Fiyat : 1400

Evet kısaca ozelliklerimizi verdikten sonra incelememize başlayabiliriz. Oncelikle CASPER markasının kotu bir firma olarak anıldığını goruyor duyuyor ve forumda da yazıyoruz. Bu modeli yaklaşık 3 hafta once tum gecmişteki onyargılarımı bırakarak aldım ve kendimce almak icin gecerli sebepleri hemen sırayayım. Oncelikle casper markasının taaa yıllar once gelen bir ısınma problemi olduğu aşikar gerek malzeme kalitesi gerek anakartın ustunedeki soğutma parcalarının kaliteleri buna neden olmuştu. Bir başka sorunumuz ise gerci casper denince sorunlar bitmez ama en cok yaşananları sıralıyorum. Evet bir başka sorunumuz ise satış sonrası teknik destek kısmı idi yani gerek surucu gerekse bios guncellemelerini hicbir yerde bulamıyorduk. Ki halada bulunmayabiliyor. Evet sorunlara değindikten sonra gelelim neden bunlara rağmen bu bilgisayarı aldığıma ve incelememize. Casper yıllar icinde kendini geliştirmeye calışan bir turk firması oldu ve bunda da bir nebze başardı (notebook alanında).

Yaklaşık 4 yıldır sorunlarından dolayı casper notebooklardan uzak durdum ama cevremde cok fazla casper modeli olunca haliyle zaman icinde gelişimini inceleyebildim. 2 yıldır casper ısınma sorunu boşta iken hic olmayan oyunlarda ise diğer markalarla yarışabilecek kapasiteye geldi. 2 yıl once alınan notebooklarda hala daha soğutma konusunda sıkıntı yaşatan bir bilgisayar gormedim dedim ve bende şuan piyasada 1400 tl'ye alınabilecek en iyi notebook'u aldım.

4210x (CSD) modeli aliminyum metal bir kasa ile geliyor. sağ tarafında 2 tane usb 3.0 sol tarafında usb 2.0 olmak uzere 4 tane usb girişi bulunuyor. Ekran kalitesi bu fiyat segmentindeki kalitelerden diyebiliriz. Bu fiyat segmentindeki modellerden ayrı olarak ultrabook olarak adlandırdığımız 4210u işlemci yerine 4210m işlemci ile geliyor. ve işin aslında can alıcı noktası olan daha once bu fiyatta goremediğimiz gt840m grafik seti ile geliyor tabi bu ekstra bir soğutma sıkıntısı getiriyor ama şuanda gozlemlediğim kadarı ile boşta iken ısınma hic yokken oyunlarda ortalama bir sıcaklık sunuyor. Sıcaklık değerlerlerini koymuyorum cunku benim icin deneyim daha onemlidir. Driver cd'si urun icinden cıkıyor fakat format cd'si cıkmıyor bunu araştırdığımda ise casper diğer modeller gibi recovery tuşu atamamış fakat windows 8 ile boot seceneklerinin gelişmesi ile bir recovery ekranı eklemiş bu menuye normal windows 8 boot ayarlarına girer gibi girip recovery yapabiliyorsunuz. Uzunca bir sure bilgisayarı denemeyi planlıyorum bakalım casper gercekten sorunlarından kurtulabilmiş mi yoksa hayal kırıklığına mı uğrattı ?

Dosya Ekleri v2-75636_medium.jpg 11,9 KB · Goruntuleme: 524