Bu acmaları iki hafta once Pazar kahvaltısı icin hazırlamıştım. Mutfağa girdiğimde ne yapacağımdan emin değildim. Unu, yağı, şekeri, yumurtayı sutu filan cıkarıp “hmmm..” dedim. “Bunlardan nasıl birşey ortaya cıkarsak ki şimdi.” Genellikle tariflerde belirtilen klasik miktarları duşundum, ama belli bir tarif de gelmedi aklıma. Yemek kitaplarıma bakmaya da uşendim.Fırından cıkınca yediğimiz zaman farkettik ki, ortaya pastaneden aldığımız mis kokulu acmalar cıkmış! Tarifi unutmayayım diye hemen defterime yazdım. Valla nasıl oldu anlamadım ama, bu tarifi denemenizi oneririm

• 3 su bardağı un
• 1 su bardağı sut
• 1 paket instant maya
• 1 yumurta
• 50 gr. erimiş margarin ya da tereyağı (ben margarin kullandım)
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 2 tutam tuz
• Uzeri icin 2 yumurtanın sarısı ve corekotu, isterseniz susam.

• Un, instant maya, tuz ve toz şekeri karıştırıp ortasını havuz gibi acın.
• 1 yumurta, erimiş margarin ve sutu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur cok kolay toparlanıyor, elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Benim daha fazla una ihtiyacım olmamıştı.
• Hamurun uzerini ortup ılık bir yerde 1 saat mayalandırın.
• Hamuru tekrar hafifce yoğurduktan sonra 9 eşit parcaya bolun.
• Her parcayı ne ince ne kalın olacak şekilde rulo haline getirin.
• Ruloları ucer ucer kullanıp sac orgusu şeklinde orun.
• 3 adet orgunuz olacak. İsterseniz bu şekilde, isterseniz de benim yaptığım gibi orgulere halka şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin ve 30 dakika bu şekilde biraz daha mayalandırın.
• Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
• 30 dakika sonra acmaların uzerine bol yumurta sarısı surup corekotu serperek fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Uzeri resimdeki rengi alana kadar.