Yaklaşık 75 yıldır hizmet vermekte olan ve artık kult bir restaurant haline gelmiş olan Kanaat’i cok uzun yıllardır Rumelili bir aile yonetmekte. Yaklaşık 65 kişinin calıştığı tesiste calışanların hizmet ortalaması 30 yıl. Bu nedenle lezzette, hizmette uzun yıllardır hic değişmiyor. Kapıdan iceri girer girmez sizi o envayi ceşit tatlının olduğu reyon karşılıyor. Daha yerinize oturamadan tatlıların camına yapışıyorsunuz.

O guzelim yassı kadayıflar, peynir tatlıları, ayva tatlıları, kabak tatlısı sutlu tatlılar vesaire vesaire. Ve hemen ardından masanızı bulmadan once yemeklerin sergilendiği bolumden yemeğinizi (ya da yemeklerinizi) seciyorsunuz.

Ardından masanıza oturuyorsunuz. Kanaatte 35 yıldır calışmakta olan Mustafa amca kulağının arkasındaki kalemini eline alıp yanınıza geliyor ve siparişleri alıyor.
Konuşmayı cok sevmiyor ama yuzundeki tebessumde eksik değil. Biz corba, Batur ise zeytinyağlı enginar ile başlıyor.
Ardından Ben ozbek pilavı ve az lahana dolması sipariş ediyorum.
Selda ve Batur once az ıspanak alıp paylaşıyorlar ve ardından nohut pilavları geliyor. Bu arada ortaya guvec geliyor.
Tabii bu arada surekli bizim masaya calışan Mustafa amca bile artık konuşmaya başlıyor. Tatlı faslına geciyoruz, ben “Rumeli Tatlısı / Kaymacina” dedikleri Creme Brulee benzeri tatlıyı sipariş ediyorum, 2 tanede kaymaklı ayva tatlısı geliyor, bir de aşure.
Kaymacina’da hafif bir yumurta kokusu var ama diğerleri muhteşem. Caylarımızı Mustafa amcanın yanaklarından kan fışkıran yeğeni “komi şefi” Mustafa getiriyor. Şirket İngilizce kursuna yollamış ve mutfaktan servise geciş yapmış. Komi şefi Mustafa, Mustafa amca gibi değil, anlatmak istiyor. Nicin şimdi de Fransızca da oğrenmek istediğini, nicin bu kadar cok kilo aldığını Batur’un gobeğini kontrol ederek uyarıyla anlatıyor. Batur tabii ki o muhteşem dondurmayla kapanışı yapıyor.

Mustafa amca’dan hesabı istediğimizde, o uzun listeyi eline alıyor ve toplamaya başlıyor; “Yahu kağıtta yer kalmamış”, diyor ve toplamı adisyonun arka tarafına yazıveriyor. “Kanaat”kar bu lokantada bu yediklerimizin hepsi icin sadece 44 ytl hesap geliyor. Bir de ufak not Kanaat’te kredi kartı gecerli değil. Biraz yavaş calışsada vale park hizmeti var.
.sofra.com