Arkadaşlar Selamun aleykum.
ben uzun zamandır iyi kotu para kazanıyorum. şimdi birde kendime kasa toplamak istiyorum. Bunun icin son teknoloji olan DDR4 ram ve soket yuvasına sahip olan yeni nesil bir kasa olmasını istiyorum.

Şimdi onemli olan en onemli bileşen tartışmasız olarak Anakart.
ben iki firma arasındayım. Bunlar; Asus ve Msi.
Ama gel gor ki bu iki kart arasında %100E varan fiyat farkı var. Bu kartlar madem aynı ozelliklerde ise neden asus bu kadar pahalı.Satış tekniği olduğuna inanmıyorum. Elbette olabilir ama bu kadar fiyat farkı olmaz diye duşunuyorum

Bilgili Forumdaşların beni bilgilendirmesini rica ediyorum.

bir diğer sorum daha var oda portable olsun.
Bu parcaları ben 10 gun 20 gun ara ile alsam sonra kendim toplasam sorunsuz, parcaalrın ayrı ayrı garantisi devam eder mi diyelim ki 5 ay sonra ramler arızanlandı. ne yapmalıyım iki ay felan bekleyip onalra mı toplattırayım yoksa gerekli parcaları alıp sonradan overclock mu yapıyım :/

Not: Soz konusu olan msi anakart hakkında msi turkiye facebook sayfası msi ankart modelinin asusa fark attığını testlerle gostermişti.
(Facebook linki)

ddr4 anakart msi

MSI X99S MPOWER Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 Anakart - Vatan Bilgisayar

ddr4 asus

RAMPAGE V EXTREME Intel X99 Soket 2011 DDR4 3000Mhz (O.C) Anakart - Vatan Bilgisayar

not: Arkadaşlar kasa hem render ve diğer sutido programlarını oğrenmek icin hemde gameplay icin. ve birde kendi kişisel isteğim, nasip olursa ocak ayının başında parcaları almak istiiyorum.

şimdiden yazacak arkadaşlara teşekkur ederim