..
...
800 gr un
1.5 bardak su
yarım bardak sut
5 gr. tuz
250 gr. sade yağ(tereyağ yani)
şerbeti icin
7 bardak su
6 bardak şeker
yarım limonun suyu
unu tepeleme dokup ortasını havuz gibi acın. İcine 300 gr. (yaklaşık 1.5 su bardağı) su, 15 gr. tuz ve 3 adet yumurtayı koyun; karışımı icten dışa doğru yoğurarak hamur tutun.
Hamur sert gelirse, biraz daha su katılarak yumuşatılabilir..bu şekilde icten dışa doğru iyice bastıra bastıra yoğrulur.en az hamur 3 saat bekletilirki kolay acılsın.sonra 20 tane beze haline getirin.once 20 bezeyi 60 cm.kadar acıp aralarına nişatsa serpilir kenarda 20 dk bekletilir sonra 2 tane bezeyi once biraz merdane ile acıp sonra arasına yeterli miktarda nişasta serperek ustuste koyup incecik acılır.. boylece 10 tanesini actıntan sonra arasına fındık yada ceviz serpilir(300 gr).sonraki 10 bezede bu şekilde incecik acılır ve her 2 katta bir tereyağ serpilir..250 gr. tereyağını (sadeyağ)eritip uzerinde boş yer kalmıcak kadar dokun ve duzgunce dilimleyin 200 derecedeki fırına surup kızarana kadar pişirin.piştikten sonra soğutmadan şerbetliyoruz..ve istendiği gibi suslenir ben fıstık koydum..
Şerbeti icin:7 bardak su,6 bardak şeker,yarım limon suyu.su ve şekeri kaynatıyoruz indirmeden 5 dk once limonu sıkıyoruz icine..NOT:baklava sıcak şerbetin sıcaklığı baklavadan biraz daha az olucak.(resimleri koyuyorum ama normalden kucuk cıkıyo nasıl buyuk hale getirebilirim)