Oncelikle bu benim Kadınlar Kulubune eklediğim ilk tarifim.Aslında pek cok kişi tarafından bilinen bir tarif.Ancak herkes damak tadına gore değişik versiyonlarını yapabilir.Gecen gun eşimle Mado'da oturduk,oradaki menude eşim bu yemeği gorunce tutturdu bana bundan yap diyeBende kendimce bu tarifi denedim.Sonuc guzel oldu.

Krep Hamuru icin:
Aslında ben artık krep hazırlarken goz kararı yapıyorum.Alıştım sanırım.Ancak şu olculerle de yapılırsa olur.
Yarım litre sut
1 Yumurta
8-9 kaşık un
tuz
Ben ayrıca krep hamuruna yarım paket kabartma tozu ya da bir fiske karbonat koyuyorum.
İc Harcı İcin:
Yarım kilo tavyk goğsu
Bir paket mantar(400-500 gr kadar)
Yarım kutu krema ya da yarım cay bardağından biraz fazla sut
Soya sosu(2 yemek kaşığı kadar)
Kekik,kırmızı biber,kara biber,tuz ve arzu edilen diğer baharatlar

Oncelikle krep hamurumuzu hazırlıyoruz.Butun krep malzemelerini cırpma kabına alıp,mikserle cırpıyoruz.Kıvamını kepce ile olcebiliriz.Kıvamı boza gibi olacak,ne cok yoğun ne cok sıvı.Kreplerimizi tavamızda guzelce pişiriyoruz.İsterseniz krepleri yağlayabilirsiniz.Daha yumuşak olması acısından.
Daha sonra mantarların saplarını ayırıp baş kısımlarını doğruyoruz.Onları tencereye alıp sularını salıncaya kadar pişiriyoruz.Sonrasında kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyup arada karıştırarak pişiriyoruz.Sulu olması gerekli.Ayrıca su koymuyoruz.Suyunu da cektirmiyoruz.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip,soya sosunu da koyuyoruz.En son kremasını-ki ben evde yoktu sut koydum-ekleyip biraz daha pişiriyoruz.Sonra kreplerin bir koşesine harctan koyup sarma sarar gibi sarıyoruz.Yağlanmış borcama dizip acılmasın diye baş kısımlarına birer tane kurdan saplıyoruz.Uzerlerine birer kaşık tavuğumuzun suyundan dokup,tavukla mantarı pişirdiğimiz tencereye bir tane buyuk boy domatesi rendeleyip,biraz pişiriyoruz.İcine kekik ve tuz atıp,ruloların ustune birer kaşık koyuyoruz.Fırına verip domateslerin rengi değişene kadar pişirip,en son cıkarmadan once birer dilim kaşarı ustlerine koyup kızarmasını bekliyoruz. En son tabaklarımıza koyup afiyetle hapur hupur yiyoruz
Sizlere de tarifimi okuduğunuz icin teşekkur etmeyi unutmuyorum tabi ki