Yapımı en kolay boreklerden biri bana gore tek tek yufka acma derdi olmadığı icin herhalde.Buyrun tarife.
Hamuru icin 1su bardağı sut,1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı su,1 cay bardağı sıvıyağı bir kapta karıştıralım.Tuzu ve unu da ekledikten sonra biraz sert ve ozlu bir hamur yoğuralım.Hamuru ikiye bolelim.20 şer bezeye ayıralım toplam 40 beze oluyor.10 arlı 4 kat yaptım ben.2katlı isterseniz yarım olcu kullanın.
Harcı icin pırasaları kucuk kucuk doğrayıp 5 dakika kadar suda haşlayalım.Suyunu suzup baharatlarını ve yağını koyup karıştıralım.
Hamuru icin:
1su bardağı sut
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı su
1 cay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İci:
Yarım kilo pırasa
tuz karabiber pulbiber
Yufkaların arasına surmek icin:
250 gr margarin (eritilmiş)
veya 1 su bardağı sıvıyağ
Acmak icin:
1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı un karışımı
10 bezeyi teker teker tabak buyukluğunde nişasta-un karışımıyla acın.10 tane olduğunda aralarına yağımızdan 1 yemek kaşığı surup yayalım.Ust uste 10 bezeyi koyduktan sonra elimizle biraz genişletelim.Oklavayla tepsi genişliğinde acalım.İlk katı yağlanmış tepsiye serelim.İkinci katı da aynı şekilde yaptıktan sonra arasına hazırladığımız pırasalı harcı koyalım.3 ve 4. katları da acıp tepsiye yerleştirelim.Bir bıcakla dilimleri belli edecek şekilde keselim.Uzerine eritilmiş tereyağı gezdirip fırına verelim.Ustu kızarana kadar pişirelim.