Merhabalar, 2 kere tup bebek denemem oldu.( toplamda 4 embriyo transferi edildi fakat tutmadı) 3. Denememi Dr.Oskar Oğuten ile yapmaya karar verdim. Yaptığı ultrasanda, 3-4 cm lik kist gordu, onceki tup bebek tedavilerinde ilaclardan kaynaklanabileceğini soyledi. Myralon kullanmamı soyledi, kesinlikle bu kistleri eritir dedi, 1 ay boyunca kullandım(oldukca yan etkisini gordum), kontrol icin gittiğim de “ilginc eritmemiş, keşke başka şu ilacı verseydim” dedi(komik bir acıklama), bunun uzerine “birkac ay soğan kuru uygulamamı” soyledi onu da denedim kistlerim erimedi. Tup bebek tedavisine başlamadan once “kist aspirasyon “yapmamız gerektiğini soyledi. Kist aspirasyon operasyonunu yaptırdım.(Ankara HRS Hastanesinde gercekleşti maalesef) Daha sonra tedaviye başladık. Bana uygun olabilecek Shanghai Protokol unu onerdi. 35 yaş ustu, AMH değeri cok duşuk hastalarda dahi oldukca fazla yumurta(16) topladığını iddia etmişti. Ben 31 yaşındayım ve AMH değerim 1 . Yapılan ultrasonlarda yumurta sayımın oldukca cok,durumlarının oldukca iyi olduğunu kendisi defalarca soylemişti. 20 adet femara , 2 kutudan fazla tarlusal, ( lh değerimi duşurmek icin, 25 ten en sonunda 5 e duştu) 300 unit gonal f, ve isteğim uzerine “cetrotide” kullandım. Cetrotide kullanıp kullanmama konusunda da cok emin değildi. Yumurtalarım 21 mm olduğu zamanlarda , (toplamda 7-8 yumurta toplayacağını belirtmişti) kendim pimpirikli olduğum icin," buyuyen yumurtaların catlamaması icin cetrotide kullanmayacak mıyım ?" diye sorduğumda "kullanılabilir de kullanılmayabilir de" cevabını vermiştir kendileri. Toplanma gununden once 2 gun cetrotide kullandım. Catlatma iğnesi olarak " Choriomon 5000" ilacını yarım doz olarak olarak yani 2500 unit ile lucrin kullandım ve sonra toplama işlemi icin maalesef yine Ankara HRS Hastanesine gittik, 35. Saatte yumurta toplama işlemini gercekleştirdi ve işlem sonucunu oğrendiğimde şok oldum.

Dr. Oskar OĞUTEN hic yumurta elde edememişti. Folekullerin hepsinin boş cıktığını soyledi. Amh değeri 1 olan ve defalarca embriyo elde edebildiği bir hastadan 0 yumurta elde ederek ustun başarı gostermiş tek doktordur kendisi. Acıklama olarak” ne var ne yok topladım ama hic birinden yumurta elde edemedim”( 2 gun sonra başka doktora gittiğimde folekul gorduğunu soyledi, bence var olanyumurtalarımı dahi toplayamadı kendisi, zira her şeyi toplamış olsaydı, 2 gun sonra başka doktor folekul goremezdi) , neden olarak sorduğumuzda “nedenini bilmediğini, lh değerimin zaten yuksek olduğunu, lh değerinin 10 un altında olması gerektiğini ” soylediğinde, ben zaten lh değerimi 5 e duşurduğunu soylemiştim. Daha sonra verdiği orneği hatırlattım (35 yaş ustu, AMH değeri cok duşuk hastalarda dahi oldukca fazla yumurta(16) topladığını)”ama hic yumurta toplayamadıklarımız da oldu” diye cevap vermiştir. Yani gercekten o kadar komik ki her şeyden bi haber ve tamamen sucu ustunden atmak icin yapılan talihsiz şeyler soyledi. Doktor olarak sebebini bilmediğini soyledi, sanırım bu durumda sebebi benim bilmem gerekiyordu . Operasyondan hemen sonra gorustugumde hemen yeni başka bir protokole başlamamız gerektiğini belirtmekten de eksik kalmamıştır.( Bu olaylardan sonra kendisiyle calışacağımı umit etmesi de ayrı bir piskoloji olsa gerek) Daha sonra kendisinden doktorum olarak epikriz raporu(neden hic yumurta elde edemediğini-hangi protokolu-hangi ilacları hangi dozda kac gun uygulandıgı-ne tedavi yaptıgına dair rapor) istediğimde telefonlarıma cıkmamıştır ve mesajlarımında hic birine cevap vermemiştir. Bunun ustune operasyonu Ankara HRS Hastanesinde yaptığından dolayı, yumurta toplama, dondurma ve yumurta transfer ucretlerini de peşin olarak almıştır. Yani yapmadığı işlemlerin dahi ucretlerini peşin alan, etik olmayan bir doktordur. Kendisi başka doktorların etik değerlerini eleştirirken kendisi oncelikle kendi etik değerlerini gozden gecirmeli. Kendisine inşallah hastane parası olarak geri doner aldığı haksız ucretler. Sonuc olarak Dr. Oskar Oğuten 1 protokol yaptık olmadı, hemen başka yeni bir protokol uygulayalım kafasındadır, kullandığı tedavi yontemi ve ilaclar Shanghai ( Şangay) Protokolune uygun değildir. Kesinlikle bu işi bilimsel yapan bir doktor değildir. Tam bir piyasa doktorudur.( Cok hastası var fakat, gelen hastanın dosyasına dahi bakmayan, nasıl hatırlıyorsa, yumurta toplayalım, transfer edelim, tutmazsa başka bir protokol deneriz kafasındadır. Kısacası denek olarak kullanılmak istemiyorsanız Dr. Oskar Oğutenden ve uzak durun derim.