Alıntıdır...
3 yumurta (orta boy, oda sıcaklığında)
1 su bardağı + 1/4 su bardağı un
1 su bardağı + 1/4 su bardağı şeker
1/4 su bardağı sut
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
30 g kakao
İci icin:
Muz, Krem Şanti
Uzeri icin:
200ml krema
200g cikolata (isteğinize gore)
Yumurta ile şekeri karışım krema gibi oluncaya kadar iyice cırpın. Sutu ekleyerek 1dk kadar daha cırpın ve mikseri kapatın. Başka bir kapta karıştırdığınız toz malzemeleri ilave ederek kaşıkla karışımı sondurmeyecek şekilde karıştırın. 175 derece onceden ısıtılmış fırında 45 dk acmadan pişirin. Sonra kurdanla icinin pişip pişmediğini kontrol edip pişene kadar fırından cıkartmayın. (Ben keki Tefal’in kulpsuz bir tenceresine doktum. Yaklaşık 15 cm capındaki tencereye yağlı kağıt sererek pişirdim boylece keki kalıptan cıkartmak zor olmadı.)
Kek soğuyunca 3′e bolup tum katları sut ile ıslatın.
İci icin krem şantiyi az sutle hazırlayıp alt katına muzlarla birlikte surdum. Ust katına da krem şantiye cekilmiş iri fındıklar ekleyerek surdum.
Dış kaplaması icin kremaya cikolatayı ekleyerek ocakta ısıtın. Cikolatalar eriyince kaynamadan kapatıp buz dolabında soğutun. Hazırladığımız karışım dolapta iyice katılaşmadan pastayı kaplayın.
Pastayı suslemek icin milka’nın ici fındıklı olan granullerinden kullandım. Ust kısımdaki cikolataları ise benmari usulu eritip buzdolabı poşeti uzerine surup dondurduğum cikolataları kırarak hazırladım.