İyileştirici bitkilero larak bildiğimiz şifalı bitkiler, hakkında merak ettiğiniz ve bilmediğiniz bilgiler paylaşıyoruz bu makalemizde sizlerle Melek'ler.


Bircok hastalığa karşı iyileştirici etkisi bulunan bitkilerin bu iyileştirici etkilerinin yanında koruyucu ve geliştirici etkilerinin de olduğu biliniyor. Uzmanlar, beyin sağlığını destekleyen ve daha keskin bir zekÂya sahip olmak icin tuketilmesi gereken bitkilerin olduğunu da belirtiyor.
Reader’s Digest dergisinde yer alan habere gore, beyninizi, hafızanızı korumak ve kuvvetlendirmek istiyorsanız ozellikle bu dort şifalı bitkiye odaklanmalısınız:
Zerdecal
Bu hardal sarısı toz bir antioksidan ve aynı zamanda guclu bir anti-inflamatuardır. Zerdecalın her gun acı baharatların icinde yendiği Hindistan’da Alzheimer gelişme riskinin Amerika’dan yuzde 25 daha az olduğu belirtiliyor. Laboratuvar calışmalarında, zerdecalın icindeki aktif madde olan “Curcumin” ile beslenen farelerde Alzheimer’la ilişkili amiloid plaklarının daha az oluştuğu belirlendi.
Zerdecalı baharatlı yemeklerinize ya da yumurta salatanıza toz olarak atabilirsiniz. Ya da şehriye corbasına ekleyebilirsiniz.
Adacayı
Nane ailesinin bir uyesi olan adacayı, hafıza artırıcı olarak biliniyor ve beyni Alzheimer’a neden olan belirli sureclere karşı koruyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmada, sağlıklı genc yetişkinlerin adacayı hapları ictikten sonra kelime hatırlama testlerinde daha başarılı oldukları tespit edildi.
Adacayını omletlere, domates sosuna, kızarmış tavuğunuza ekleyebilirsiniz. Ya da 2 cay kaşığı kurutulmuş adacayını kaynamış suya atıp şifalı bir etkiye sahip cay elde edebilirsiniz.
Wasabi
“Japon Hardalı” olarak da bilinen ve bayır turpundan elde edilen yeşil renkli macun Wasabi, hardal ailesinden geliyor. Genellikle suşi ile birlikte yeniyor. Sinir hucrelerinin birbirleriyle iletişim kurmalarına yardım ediyor.
Herhangi bir balık ceşidiyle iyi giden bu gıdayı tup ya da toz şeklinde satın alabilirsiniz. Bu sosu ayrıca salata suslemelerinde veya lahana salatasının uzerinde kullanabilirsiniz.
Sarımsak
Kan pıhtılaşmasını onlemeye yardımcı olmak icin kanı incelten sarımsak, kolesterolu de duşurebiliyor. Sarımsağın strese direnmeye yardım eden kimyasalların uretimini harekete gecirerek yaralanma ya da hastalıklardan kaynaklanan noronları koruduğu duşunuluyor.
Kıyılmış sarımsağı her turlu salamurada ya da salata soslarında kullanabilirsiniz. Etinizde, tavuğunuzda, bifteğinizde, hamur işlerinizde veya sebze yemeklerinizde de rahatca sarımsak tuketebilirsiniz.