Son donemlerde, tv de sıkca duyduğumuz zayıflama yontemi olarak tercih edilen ve ne yazık ki olumlere neden olan kusma hastalığı yani Bulimia nevroza hastalığı hakkında detaylı bilgiler aktarıyoruz bu makalemizde sizlere Melek'ler.


Uzmanlar, yeme durtusune engel olamayıp cok fazla yemek yiyen ve sonrasında aldığı kilolardan kurtulmak icin yediklerini kusanların bulimia nevroza hastası olduğunu ve bu hastalığın hayati tehlikelere kadar varabileceğini belirtiyor…
Rejim yaparak zayıflamak icin once sağlığı duşunmek gerekiyor. Bunun icin sağlıklı beslenerek, gerekli vitamin ve mineralleri almak en doğru yaklaşım.
Donem donem gelen aşırı yemek yeme, kilo alma ve bir yandan da kilo almayı durdurma cabaları ile devam eden bir bozukluktur. Bu hastalar surekli aşırı yiyen, ileri derecede şişman olan ve şişman kalan insanlarda farklıdır.
Hasta aşırı yeme nobeti başlayınca butun cabalarına, korkularına, uzuntusune rağmen yeme tutkusunu durduramaz. Kilo almayı onlemek icin hasta yediklerini kusar, iştah kesici, idrar sokturucu ilaclar kullanır. Bu kişiler coğu zaman fazla kilolu da olmayabilir. Ancak yine de kilo aldığından surekli şikÂyet eder. Beden ağırlığı, guzellik, cirkinlik konularıyla aşırı derecede meşgul olabilir.
Aşırı yeme tutkusu
Bu kişiler yaşamın onemli bir bolumunu yemek ve yememek arasında bocalayarak gecirir. Yeme tutkusu oyle ağır basar ki, bir yandan gizlice yer, gider cıkarır, yine yerler.
Kimi hastalar icin yenilen yiyeceğin onemi yoktur, onemli olan tıkınmak turunden tarif edilebilen bir yeme davranışıdır. Kimi hastalarda yemek yeme tutkusu o denli aşırı olabilir ki bulundukları yerde yiyecek, icecek bulamayacaklarından korkabilirler.
Anoreksia Nevroza’nın bulimik turunde de zaman zaman aşırı yeme ve kilo alma nobetleri olabilir. Fakat temel rahatsızlık yemeği kısma ve kesme doğrultusundadır. Bulimia Nervozada da kusmalar, zayıflamak icin ceşitli ilaclar kullanılabilir. Fakat temel patoloji daha cok yemeyi durdurmama şeklindedir.
Kadınlarda daha cok
Bulimia Nervoza butun toplumlarda yuzde 1 oranında gorulur. Genc kızlarda ve kadınlarda erkeklere oranla 10 kat sık gorulur.
Bulimikler yeme sorunları nedeniyle utanc duyarlar ve kendilerini suclarlar. Hastaların duygu durumunda cokkunluk, kişiler arası ilişkilerdeki catışmalar, beden ağırlığı ve yiyecekle ilgili duygular bir yeme atağının ortaya cıkmasını kolaylaştırır.
Yeme atağı kişinin duygu durumundaki uzuntulu hali gecici olarak azaltabilir, fakat ardından kişide kendini aşağılayacak derecede bir ozeleştiri ve cokkun bir duygu durum ortaya cıkar.
[h=1][/h]