nette dolaşırken gordum bu corbayı. ismi bir hayli tuhafıma gitti ama cok besleyici olduğuda kesin... sanırım urfa'ya ait bir corbaymış... henuz tatmadım ama kızım icin vitamin acoısından tam not verdiğim bir corba sizlerlede paylaşmak istedim. resim bana ait ama tarifi aldığım siteden aynen kopyaladım
Kıymaya soğan, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurup, minik meşe kofteler hazırlayın. Hazırladığınız kofteleri hafifce unlayıp silkerek, cok az yağ koyduğunuz (2 yemek kaşığı) teflon tavada arada sallayarak cok fazla olmamak kaydıyla kızartıp kullanıma hazırlayın.

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 cay bardağı pirinc
6 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
yeterince tuz
Koftesi icin:
200 gr dana kıyma
1 adet kucuk boy rendelenmiş soğan
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
Uzeri İcin:
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyag
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tencereye suyu koyup kaynayınca pirincleri ekleyin. Pirincler pişince onceden haşlanmış nohutları da katıp kaynatmaya devam edin. Terbiyelemek icin yoğurt, yumurta sarısı ve unu derin bir kapta tel cırpıcı yardımı ile cırpın. Yoğurda kaynayan corbanın suyundan koyarak biraz incelterek elde ettiğiniz karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edin. Kızarttığınız kofteleri de tencereye katıp, son olarak kucuk bir tavada tereyağını eriterek naneyi yakıp kaynamakta olan corbaya ilave edin. Ateşi sondurup karıştırarak servis yapabilirsiniz. (corbanın yoğunluğu sizce fazla ise istediğiniz yoğunluğa gelene kadar su veya et suyu ilave edebilirsiniz)
Afiyet Olsun…