balgam nasıl sokulur
balgam nasıl sokulur, atılır, sokturulur, cıkarılır, giderilir, gecer, oluşur, cıkar, alınır, tedavi edilir, hakkında merak edilen tum bilgiler burada arkadaşlar

Son donemlerde, şahsımında yaşadığı sağlık sorunu balgam... Bu konuda araştırma yaptım ve balgam nasıl sokulur, istedim ki benim gibi balgam sorunu yaşayan tum Melek'lerimde oğrensin

Solunum organlarının salgıladığı, ağızdan dışarı atılan sumuksu maddeye Balgam denir. Balgam tek başına bir hastalık değildir ve solunum yollarında bir miktar balgam bulunması normaldir. Balgam rahatsız edecek derecede coksa ve rengi değişmişse bir hastalığın belirtisi olabilir.

Balgamın rengi hangi hastalıktan kaynaklandığını bulmakta onemlidir. Siyah ve gri renkte balgam sigara dumanı, komur tozu ve hava kirliliği gibi nedenlerle oluşur. Kırmızı, kanlı balgam geliyorsa akciğerlerle ilgili ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Kronik bronşit, zaturree, tuberkuloz gibi solunum yolu iltihaplarında sarı renkte balgam gorulur. Şeffaf balgam astımın tipik ozelliğidir. Bu balgam oldukca yapışkandır ve hasta balgamı atmakta zorlanır.

Balgam Tedavisi icin oncelikle balgamın nedenini bulmak ve bir hastalıktan kaynaklanıyorsa hastalığın tedavisine başlamak gerekir. Bununla birlikte, balgam şikayetini azaltmak icin balgam sokturucu ilaclar ve şifalı bitkiler kullanılabilir.

Bitkisel Tedavi icin Meyan Koku, Zencefil, Ihlamur ve Isırgan Otu gibi Şifalı bitkiler balgam sokturucu etkileri nedeniyle kullanılabilir. Isırgan Otunun tohumları suyu sıkılmış uzumle birlikte suda kaynatılarak hazırlanan karışım her gun bir corba kaşığı kadar icilmeye devam edilirse boğazı yumuşatır ve balgamı sokturmeye yardımcı olur.