Merhabalar saygıdeğer forum kullanıcıları. 1 hafta kadar once İtopya uzerinden MSI GL65 Leopard 10sdr urununu aldım. İnternet uzerindeki Turk kullanıcı incelemeleri cok az olduğundan sizinle deneyimlerimi paylaşmak istedim. Oncelikle ozellikleri ile başlayalım;
Ozellikler:
İşlemci: Intel i7 10750H. RAM: 16 GB 2666 MHz Depolama: 250GB SSD. Ekran: 15.6" FHD IPS. Ekran kartı: NVIDIA GTX 1660 Ti. OS: FreeDOS. Laptop'u sınıflandırarak anlatmak daha rahat olacağını duşunuyorum. İlk olarak ekranı ile başlayalım.

Ekran;
Laptop 144 Hz ve IPS ekrana sahip. Bu ikisine bakarak beni cezbettiğini soyleyebilirim. Renkler yeteri kadar doygun ama daha doygun renklere sahip olabilir. Grafik tasarım ile uğraşacak insanlar daha alternatif urunlere bakabilir. Bunların haricinden belki şansımdandır belki de uretim hatasındandır bilmem ama ufak tefek olmak uzere ekranın her koşesinde ışık sızması bulunmakta bende; lakin 1-2 ışık sızması haric diğerleri IPS glow olarak sayılabilir. 144 Hz panel olması bircok MMO-FPS oyununda akıcılığı harbi harbi hissettiriyor. Laptopa bir sure baktığımda eski monitorume (60 Hz) bakamıyorum; takılarak ilerliyormuş gibi geliyor. Ekran genel olarak bana boyle bir izlenim kazandırdı.​

Klavye;
Klavye SteelSeries ile yapılmış. Genel olarak tepki hissiyatı guzel. Klavye aydınlatma olarak sabit kırmızı ve 3 kademeli artan bir yapıya sahip. Arka plan ışığı biraz daha parlak olabilirdi ama maksimum ışığı gece kullanımında gayet yeterli. Uzun sure masaustu oyuncusu olduğumdan dolayı laptopun kendi klavyesi ile oyun oynadığımda bana hissiyat olarak pek iyi hissettirmedi. Gunluk kullanım icin daha ideal kanaatimce.​

Laptop sağ, sol ve on alt kısmı;

Laptopun sağ yanında 2 adet USB3.2 1 adet SD kart girişi 1 guc girişi bulunmakta;​

Laptopun sol yanında ise 1 adet USB3.2 1 adet mini-Display Port 1 adet HDMI 1 adet internet portu ve altın kaplamalı jak girişleri bulunmakta;

Laptopun on alt kısmında ise; batarya dolum ışığı, SSD işlem ışığı ve laptopun acık olduğuna dair ışık bulunmakta;

Artık sıkışmış kucuk canavarı dışarı cıkaralım.

Cinebench R23 testi ile i7 10750H'ın verdiği sonuclar şoyledir;
Coklu cekirdek kullanımı: 6598 pts Tekli cekirdek kullanımı: 1170 pts

Laptop 256 GB Kingston marka bir NVMe M.2 SSD ile geliyor. Bana yetmeyeceğinden masaustu bilgisayarımdan 500 GB Samsung 870 EVO'yu cıkartarak laptopa taktım. İcerisinde gelen SSD performansı şu şekildedir;

Gel gelelim oyun testlerine;

Daha pek cok oyunu test edememekle beraber testini yapmış olduğum oyunlara YouTube sayfamdan bakabilir; kolaylık acısından aşağıda kısaltılmış linklere tıklayabilirsiniz;
Forza Horizon 4 Duşuk ve yuksek ayarlar Battlefield 1 Duşuk ve yuksek ayarlar Euro Truck Simulator 2 Duşuk ve yuksek ayarlar Genel itibari ile fiyatını hemen hemen hak ettiğini soyleyebilirim. Şu anki fiyatı ile [13.899 TL] alınmaz; indirim beklenebilir. Sıkılmadan deneyimlerimi okuduğunuz icin teşekkur ederim.

Dosya Ekleri 7.jpeg 117 KB · Goruntuleme: 24

1.jpeg 157,8 KB · Goruntuleme: 37