Urunu yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve sizinle deneyimlerimi paylaşmaya karar verdim.

Ozellikler ile başlayalım:
İşlemci: i5 10300H.
Ekran kartı: GTX 1650 Ti 4 GB.
RAM: 8 GB 3200MHz RAM ile geliyor fakat işlemci maksimum 2933 destekliyor. RAM'i 16 yapmak icin bu Ram'i kullandım ve herhangi bir sıkıntı cıkmadı.
Hafıza: 1TB Micron 2210 mtfdhba1t0qfd 2200/1800
Ekran ozellikleri: 144Hz 250 nit parlaklık %62.50 srgb%47.34 Adobe rgb%45 NTSC 25ms gecikme suresi.
CrystalDiskMark SSD hız testi:

Armoury Crate ve modlar:

Bu yazılım ile fanları kontrol edebiliyor ve klavyenin rengini ayarlayabiliyoruz. 4 fan modu var Windows, sessiz, performans ve Turbo Windows modu hakkında bir bilgim yok araştırdım fakat bir şey bulamadım. Sessiz modda fanlar duşuk hızda donuyor ve 55 60 dereceye kadar duşuk hızda donmeye devam ediyorlar ve hic ses cıkarmıyorlar oyun dışında en cok kullandığım mod sessiz mod. Performans modunu genelde oyun oynarken kullanıyorum aşırı ses yapmıyor kulaklık takınca anlaşılmıyor sesi. Turbo mod bilgisayarın her şeyini verdiği mod. Fanlar maksimum hızda calışıyor ve Turbo'ya aldığınız anda Core clock +100 Memory clock +120 olarak boostlanıyor ben bu modu Red Dead Online gibi cok ağır oyunlarda kullanıyorum.

Şarj aleti ve şarj suresi:
Kutudan 150W'lık insan elinden az daha buyuk bir adaptor cıkıyor. Bu adaptor ısınıyor, ama el yakacak kadar değil.
Şarj suresine gelecek olursak Opera da gezerken 3 4 saat goturuyor film dizi izleyecek olursanız 2 saat 10 dakika civarı goturuyor benim icin yeterli fakat dizi film izlerken 1 saat daha fazla goturse daha iyi olurdu.

Ekran: monitor ile kullandığım icin laptopun ekranını oyunlarda vs. pek deneyimleyemedim bu konuda bir şey diyemem ama olu piksel yok ve ışık sızması yok denilecek kadar az.

Sıcaklık değerleri: şu ana kadar ekran kartı en fazla 83 derece gordu. İşlemci %20 30 kullanımda 85 87 90 derece civarı goruyor %50 kullanımda 93 94 95'i gorebiliyor bazen saniyeliğine 97'ye cıktığı oluyor soğutması yetersiz denilebilir fakat kullanılan işlemcinin de 14nm olduğunu unutmamak lazım. Bu cihazın en nefret ettiğim kısmı sağ kısmı. Sadece bir adet USB girişi var ve onun dışında bomboş oraya en azından 1 hava cıkışı konulabilirdi fakat bunu 2021 F15'ler icin duşunup uygulamışlar, cihazın altında da hava alması icin yeterli delik yok bence bunu da yeni modeller icin duşunmuşler. Peki ya oyunlarda klavye ısınıyor mu? W a s D tuşlarında cok hafif bir sıcaklık var fakat rahatsız etmiyor, işlemciye yakın olan kısım yani o tuşu ve ustu ısınıyor el yakacak kadar değil ama rahatsız edebilir.

Yukseltme secenekleri: bu cihaz yukseltmeye cok uygun bir cihaz. Boşta birer adet M.2 SSD slotu, RAM slotu ve 2,5 inclik slot bulunuyor ben 2,5 inclik slota 1TB HDD taktım sıkıntısız kullanıyorum şu an.

Tasarım ve malzeme kalitesi: ağırlığı 2.30kg ideal bir ağırlık ne cok hafif ne cok ağır. Tasarımı gercekten cok hoş fırcalanmış metal olarak adlandırılan bir gorunuşe sahip. Malzeme olarak plastik kullanılmış fakat kaliteli bir plastik bugun Acer Nitro 5'i mağazada inceledim ve bana gore ondan bir tık daha iyi kalitesi var fakat yakınlar. Uzerinde webcami var ozelliği 720p 30FPS, Zoom icin yeterli hoparloru de fena sayılmaz ortalama denilebilir ses seviyesi yuksek.

Cihazın ici:

Bu benim ilk incelemem hatalarım varsa kusura bakmayın.

İsteyen olursa yarın daha cok fotoğraf ekleyebilirim.