Urunu Gaming.gen.tr'den 799 TL'ye aldım 1 gunde geldi. Şu an indirimde, almayı duşunenler icin link bırakıyorum;

Logitech G Pro Gaming Kulaklık 981-000812 - Gaming.Gen.TR Logitech G Pro Gaming Kulaklık

Oncelikle pek kulaklıklardan anlayan birisi değilim, rehberde mutlaka eksikler olacaktır. Tavsiye uzerine aldım, henuz kullanalı 3 saat oluyor.
Urunun kutusu bu şekilde;
Kutu iceriği bu şekilde;
Kutu icerisinden 1 adet değiştirilebilir kulaklık kablosu, 1 adet USB Dongle, 1 adet cıkarılabilir Boom mikrofon ve 1 adet Splitter kablo cıkıyor. USB Dongle olması beni cok mutlu etti cunku anakartımın ses yongası ALC892 ve bu giriş seviyesi sayılabilecek bir ses yongası. Ama USB Dongle sayesinde kulaklık kablosunu USB Dongle'a bağladım ve şu an mukemmel bir ses deneyimi alıyorum. Bu kulaklığın 2018 versiyonunda USB Dongle yok bu arada.
Urunle alakalı bilgiyi kendi sitesinden oğrenebilirsiniz.
Pasif Gurultu Onlemeli Logitech PRO Oyun Kulaklığı Profesyonel Oyun Kulaklığı. 50 mm ses suruculeri, Ses EQ profilleri, cıkarılabilir 6 mm boom mikrofon, gelişmiş DSP, kablolu giriş ses denetimi ve daha fazla ozelliğe sahiptir
Malzeme kalitesi guzel. Buyuk kulağım ve buyuk bir kafam olmasına rağmen sonuna kadar actığımda inanılmaz rahat bir bicimde kafama oturdu. Bassları aşırı iyi. Bir de G HUB uzerinden EQ ayarı yaparsanız 10 numara oluyor.
G HUB arayuzu;
Solda gorebildiğiniz uzere E-SPOR oyuncularının kendi EQ ayarları mevcut. İstediğiniz oyuncuya tıklayıp onun kullandığı EQ ayarına sahip olabiliyorsunuz. Muzik profilleri de oluşturabilirsiniz.
İcerisinden kumaş pad cıkmıyor. Sadece ustunde gelen deri pad mevcut. Deri pad oldukca yumuşak, yine aynı şekilde bu urunun 2018 versiyonundaki deri pad cok sert diye şikayetler vardı ancak bundaki pad oldukca yumuşak. G PRO X'tekinin aynısı gibi. Zaten gorunuşu de aynısı gibi bir şey neredeyse.
İkisini kıyaslama adına eski G PRO ve yeni G PRO'nun resimlerini bırakıyorum aşağıya;
Yenisi yani benim aldığım G PRO;
Bu da eskisi olan G PRO 2018;
Mikrofon testi;

MediaFire File sharing and storage made simple

3 farklı pozisyonda mikrofon testi gercekleştirdim, Mediafire linkinden dinleyebilirsiniz.
Kulaklığın padleri terletmiyor. İnternet kafede Void Elite kullanmıştım, kulağıma dar geldiğinden olabilir emin değilim ama kulağım alev gibiydi ve terliyordu. Şu anlık iyi gidiyor.
Henuz mukemmel EQ ayarımı bulamadığım icin hepsini en yukseğe cektim, uygun bir vaktimde uygun EQ ayarı yapacağım.
Bu arada yukarıdaki gorselde gorduğunuz gibi G HUB menusunde butun ayarları koklerseniz kulaklık aşırı derecede titriyor. Bassları cok kuvvetli tekrar bunu ozellikle belirtmek isterim. Ama belki normal olabilir zira ben bu urune telefon kulaklığından geciş yaptım ve hayatım boyunca sahip olma acısından konuşursak kulakustu kulaklık kullanmadım. Yani normal olan şeyler bana abartı gibi geliyor şu evrede
Kulaklık kablosunda ses arttırma kısma ayarı, yakamıza sabitlemek icin 1 adet mandal ve mikrofon acma kapatma tuşu bulunuyor. Kablosu uzun, yetişmemezlik gibi bir problemle karşılaşmazsınız muhtemelen.
EQ ayarını yukarıdaki gorsel gibi koklerseniz ve kulaklığın sesini 100 yaparsanız inanılmaz ses veriyor dışarıya, oyle boyle değil. Hoparlor niyetine kullanırsınız. Ses izolasyonunun kotu olduğunu soyleyebilirim, zaten 2-3 incelemede daha ses izolasyonunun kotu olduğu belirtilmiş. Yuksek sesli muzik dinlemeyi seviyorsanız toplu taşımada, ofiste vs. son ses yaptığınızda bangır bangır ses cıkarıyor bu sebeple biraz uygun değil ses izolasyonu. Ben tek başıma yaşadığım icin onemli bir detay değil.
Artıları;
Ses seviyesi yuksek. Bassları cok iyi. Oyun performansı ve oyunlar icin G HUB'ın sağladığı EQ profilleri guzel. Rahat. USB Dongle sayesinde anakartınızın ses yongasının iyi olmasına gerek kalmıyor. Malzeme kalitesi iyi. Mikrofon performansı mukemmel. Cıkarıp takılabilen mikrofon. Cıkarılabilen kulaklık kablosu. (Bunun cıkarılabilmesine iyi deme sebebim kulaklığın kablosu bozulduğunda değiştirebilme imkanınız var. Ama cıkarılamayan modellerde direkt kulaklık cop oluyor.) Deri padler 2018 modeline gore cok daha yumuşak, kulak acıtmıyor. Eksileri;
Kutudan kumaş pad cıkmıyor. Ses izolasyonu kotu. Anakartınızın ses yongası iyi değilse Splitter Cable ile bağladığınızda mikrofon performansı cok kotu.
Eksikler varsa aşağıda belirtmeyi unutmayın. Teknik ozelliklerden pek anlamadığım icin daha cok normal kullanıcının da anlayabileceği bir dilde anlatmaya calıştım.