Herkese iyi forumlar arkadaşlar,

Oncesinde yaklaşık 2 ay araştırma yapıp karar verdiğim oyuncu koltuğu 22 kasımda aldım. Karar verme safhası ayrı zor cunku markaların urunleri birbirine cok yakın ote yandan bugun baktığınız şey yarın daha pahalıya satılıyor. O yuzden fazla da bekletmeyip almaya karar verdim. Oncelikle şunu soyleyeyim onceden "Oyuncu Koltuğu" urunune cok sıcak bakmıyordum. Bilgisayarda cok vakit geciriyorum ve sandalye yerine berjer alıp kullanmıştım şimdiye kadar. Ancak rahatlığı karşısında keşke onceden alsaymışım diyorum. Youtube'ta videolarda zaten pek cok şey var ben farklı şeylere değinmeye calışacağım. İncelemeyi aşamalara bolmeyi mantıklı buluyorum ve haydi başlayalım:

1. Kargo
Urunun Kumaş modelini arıyordum ancak xdrive.com.tr sitesinde tukenmişti ben de bu yuzden bayiisi olan gamemar.com uzerinden siparişimi verdim. 1859 tl odeme yaptım. Teslimat kısmında MNG Kargoyu gorunce bir uzulmedim değil. Ulkemiz standartlarında sadece Yurtici kargoya guveniyorum. O da bir nebze tabii ki. 18 inde sipariş verdim ve 22 sinde teslim aldım (Kendim gittim). Kargo kutusu biraz ezilmişti gorselleri aldım ardından zarar gormemiş olmasını umarak kutuyu actım.

2. Koli İceriği

Urun sağlam gibi gorunuyordu. Zaten fazla kırılacak bir parca da yok. Ancak kargo şirketi buna rağmen kırmayı başarabilecekleri bir yer bulmuşlar. Kolcağın birleşme noktasına estetik acıdan logo basılı bir plastik yerleştirmişler. Sanırım orası kolinin kenarına denk gelmiş ve kırılmış. Bunu xdrive a bildirdim. Sağolsunlar ertesi hafta bana plastik parcayı gonderdiler. (Aksesuar ve kucuk parcaların olduğu koli de ezik geldi.)
Kırık:

3. Kurulum
Arkadaşlar kurulum konusunda videolar var, ona değinmekten ziyade zor kısımları soyleyeyim. Oncelikle tek başınıza rahatlıkla kurabilirsiniz zaten birkac şeyi birleştiriyorsunuz sadece. Koltuğun oturulan kısmıyla yaslanılan kısmını birleştirmek biraz zor ancak birkac dakika icerisinde cozebilirsiniz diye duşunuyorum. Beni en cok zorlayan şey tekerlekleri takmak oldu. Yeni aldığım bir şeyi kurarken fazla guc uygulamaktan cekinirim genelde ve 15dk duşundum nasıl yaparım bu işi diye. Cozum basitmiş: guc kullanıyorsunuz. Olabildiğince sert bir şekilde ayakları metal kısma oturtuyorsunuz.

4. Bahsedilmeyen Birkac Ozellik
a. Kolcaklar sert değil arkadaşlar. Yumuşak plastik bir maddeden uretilmiş. Kolunuzu acıtmıyor ama aşırı da yumuşak değil icine gomulme olmuyor yani.
b. Urunun tamamı kumaş değil, yaslanılan yerin bir bolumu ve oturma kısmının buyuk bolumu kumaş (gorsellerden ayırt edebilirsiniz.).
c. Kolcakların ne derece hareket ettiği gosterilmiyor bunu da anlatmak istedim. Oncelikle 3D denilen şey 3 farklı hareket kabiliyeti demek oluyor. Bu koltukta yukarı-aşağı, sağa-sola ve ileri-geri kolcak hareketleri mevcut. Bu hareketler şoyle

İleri-Geri: En ileri konumdan en geri konuma 6cm oynama oluyor. 6 aşaması var.

Yukarı-Aşağı: En aşağıdan en yukarıya 7cm. 6 aşaması var.

Sağa-sola: 3 aşamalı.

5. Eksiklik & Eleştiri
İnternette ve birkac videoda bel yastığının hareket edebilmesinden bahsetmişler. Boyle bir şey yok arkadaş. Bel yastığı sabit kalıyor ve size bu incelemeyi yapmak icin fotoğraf cekerken bel yastığını tutan plastik diş kırıldı. İnternetteki gorseller bel yastığını koltuğun yaslanma bolgesine yukarıdan aşağıya doğru tutturmanız gerektiğini gosteriyor ancak boyle yapınca yastıktaki lastikler oyle geriliyor ki lastiği tutan plastik diş yanından gecseniz acılıyor. Fotoğraf cekerken de bu diş kırıldı zaten. Ben yukarıdan aşağıya bir bağlama şeklinde değil direkt koltuğun arkasına doğru sarkıtıyordum bu lastikleri. Kırılma konusunda da xdrive a yazacağım ayrıca. Buna ek olarak bel yastığı uzerindeki marka logosu biraz daha kaliteli bir baskı olsaydı daha guzel olurdu bence.

6. Kumaş Yuzeyin Kirlenme veya Terletme Durumu
6-7 saat oyun oynadığım oluyor, Warzone gibi oyunlardaki gerilimle zaten ben kendim terliyorum. Bu yuzden ekstra bir terleme olduğunu soyleyemem. Kirlenme konusunda ise kumaş yuzey hafif tuy tutmuş gibi ama cok da onemli bir şey değil temizlenir.

Son olarak diyebilirim ki xDrive ın o kadar cakması var ki beni esas bu markaya iten de bu cakmalar oldu. Adamlar başına x koyup sallamış gecmiş ardını ve marka yaratmışlar. Koltuk bana gercekten cok rahatlık sağladı ve yaşam kalitem arttı diyebilirim. Hafta sonu neredeyse zamanımın tamamını bilgisayarda gecirdiğim icin en cok kullandığım urun sanırım bu koltuk oluyor. Bu konuyu da ilerleyen zamanlarda guncelleyeceğim. Bir sorun vs. cıkarsa mutlaka yazarım.

Okuduğunuz icin teşekkur ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese iyi forumlar.