kızlar hanımlar arkadaşlar şimdi sizlere cok kolay ve bulunması kolay malzemelerden cikolatalı kek yapımını acıklıyorum. hemde tadı enfes ve sanki hazır kek yiyormuşsunuz gibi bi hisse kapılıyosunuz mmm canım cekti yaa..

keki icin:
3 yumurta
9 yemek kş. şeker
1cay brd. sıvı yağ
1cay brd. yoğurt
12 yemek kş. un
1,5 pk. kabartma tozu
2 yemek kş. kakao
uzeri icin:
hazır cikolata sosu (bunu icin sutte gerekir) veya erimiş cikolata(cikolatayı kendiniz eritebilirsiniz ben ole yapıyorum)

derin cırpma kabına once yumurta ve şekeri ekleyip mikserde iyce cırpıyoruz.
Ardından geri kalan malzemeleri sırasıyla ekliyoruz ve cırpıyoruz.
18 cmlik borcamı yağlayıp(yağlama işinde sıvı yağ en iyisi)karışımı borcama dokuyoruz. fırına veriyoruz.
o sırada cikolata sosuyla yapmak isterseniz onu hazırlayın. toz poşeti sut ekleyerek tencerede sos haline getiriceksiniz.
ama ben cikolatayla yapıyorum. cikolatayı eritirken yanmaması icin benmari usuluyle eritin.
yani su dolu bi tencerenin icine başka bi kap koyun ve o kabın icerisine cikolataları atın.
miktarını goz kararı siz belirleyin. tencereyi ocağa koyun su kaynar ve daha sonra kabın icindeki cikolata yavaş yavaş erir.arada bir karıştırabilirsiniz.
keki fırından alınca kurdan yada benzeri bişeyle ortasından batırıp cekerek icinin pişmişmi yada hala sıvı haldemi bunu test edebiliriz.
kek ve cikolatamız hazır olunca keki ters cevirerek bi ortu uzerine bırakın.
ip yardımıyla keki ortasından kesin ve kekin birini alıp başka bir pasta tabağınıza yerleştirin
uzerine erimiş cikolatayı surun dilerseniz ceviz fındık vs. seyler serpitirebilirsiniz.
ardından ikinci keki yani kalan kısmını uzerine koyun.
tekrar erimiş cikolata surun ve dilimleyerek servise başlayın ))

not: cikolata sosuyla hic denemedim ama onlada guzel olur eminim.
eğer onunla yapıcak arkadaşlar olursa sosun koyu olması icin
(yani goruntusunun hoş olmasını istiyorsak tabiki kenarlardan akmaması gerek) toz cikolata sosunu hazırlarken tarifinden daha az miktarda sutle hazırlayabilir arkidişler

YORUMLARINIZI BEKLİYCEM KIZLAR.LUTFEN BEĞENSENİZ YADA BEĞENMESENİZ BİLE YORUM İSTİYORUM COKMU ŞEY İSTİYORUMKİ((