CPU: AMD Ryzen 5 5600H 6 Cekirdek 12 İzlek GPU: NVIDIA RTX 3050 Ti 4 GB GDDR6 (Maalesef ekran kartına verilen guc değerini bulamadım. Her ne kadar NVIDIA bunu zorunlu kılsa da yazmıyor sitesinde) RAM: Micron 8 GB 3200 MHz tek kanal (Kesinlikle yukseltme gerekli) SSD: Micron 2200 M.2 256 GB (Sıralı yazma 1600 MB/sn. Okuma ise 3000 MB/sn.) Ekran: 15.6 İnc Full HD 60 Hz IPS panel Wi-Fi 6 Windows 10 Home SL B&O ses sistemi. Dilerseniz şimdi de artıları sayalım (en azından benim gozumden);
Uygun fiyatı Guclu işlemci Guclu Ekran Kartı Yukseltmeye oldukca acık (Bir 2.5 İnc SSD, bir M.2 SSD ve bir adet ekstra RAM takılabiliyor.) Her tarafı plastik olmasına rağmen kadifemsi dokusu sayesinde Premium hissettiriyor ve ekran sallanması gibi bir durum soz konusu bile değil. Yani plastikler kaliteli Hızlı şarj sunan USB portu Kullanması oldukca keyifli olan klavyesi Hoparloru her ne kadar yuksek ses vermese de ses kalitesi oldukca başarılı İnce cerceveler ve idare eder kalitesine sahip kamerası Kart okuyucu IPS Panel Şimdi ise eksilerini sayalım
Bilgisayar tonla gereksiz yazılım ile geliyor. USB port sayısı cok az (2X USB Tip A ve bir adet Tip C) Soğutmanın Hava alma bolumu altta bu yuzden yatarken kullanmak fan sesine yol acabiliyor. Klavye ışığı eğer bilgisayarda işlem yapmazsanız birkac dakika icinde sonuyor ki gece kullanımında cok can sıkıcı ve bunu değiştiremiyorsunuz. Eğer 10 parmak yazı yazıyorsanız bazen sol kolunuzda bilgisayarın sıcaklığını hissedebiliyorsunuz. (Not: Sadece yazı yazarsanız oyle bir problem yok. Yazılım geliştirirken cok fazla sistemi kullandığınız durumlarda boyle bir sorun oluşuyor. Normal durumlarda ise gayet serin ve sessiz.) Bilgisayarın ekranı maalesef cok kaliteli değil. Bu bilgisayarın 144 Hz modelleri de bulunabiliyor ama benim kullandığım versiyon 60 Hz panel. Yanlış anlaşılmasın oyun icin oldukca ideal ama benim gibi icerik uretmek gibi amaclarınız var ise eğer panel cok fazla renk kalitesi sunamıyor. Fiyatını ve amacını duşunce oldukca mantıklı aslında. Adaptoru ise ağır. Tuğla kadar değil (Urunun adaptoru 200W bu arada) Evet, size yazabildiğim kadarıyla urunu anlatmaya calıştım. Henuz oyun testi yapamadım ama ileride onu yaparım eğer isteyen olursa. Cihaz hakkında sormak istediğin butun sorunları sorabilirsiniz. Severek cevaplarım. Herkese iyi gunler.
Cihazın fotoğraflarını merak edenler icin;
Dosya Ekleri