Merhabalar yeni olduğu icin cok incelemesini bulamadım ben de elimden geldiği kadar ilk incelemelerimi sizinle paylaşayım dedim. Soracağınız soru oldukca veya aklıma geldikce guncelleyeceğim.
Ozellikler:
• İşlemci: Intel® Core™ i5-1135G7 (8m cache, 2.40 GHz, up to 4.20 GHz)
• İşletim sistemi: FreeDOS.
• Ekran: 14" FHD (1920*1080), 60Hz 45%ntsc
• Chipset: Integrated soc.
• Ekran kartı: Uma(Intel Iris Xe Graphics diye geciyor 128mb vram mevcut)
• Hafıza: DDR IV 8 GB (8gb*1, 3200MHz)
• Hafıza yuvası: 2 slot
• Maksimum hafıza: Max 64 GB.
• HDD: 256 GB NVMe PCI-e SSD.
• On kamera: HD type ([email protected])
• Klavye: Backlight keyboard (Single-color, white)
• Pil: 3-cell, li-polymer, 52 whr.
• Guc adaptoru: 65W adaptor.
• Boyutlar: "319 X 220 X 16.9 mm"
• Ağırlık: 1.3 kg.
(Resimlerde genellikle type-c portu gosteriliyor ama urunde type-c portu yok onu bilerek alın.Yorumlarda da bazı kullanıcılar belirtmiş.)
Urunu Amazon uzerinden 10.10.2021 tarihinde 6050 TL'ye ders odaklı kullanmak icin aldım. İlk gozume carpan şey urunun kaliteli gorunumu oldu. Kasa gercekten şık ve sağlam duruyor. Ayrıca MSI diskin 10GB kadarını One Touch driver olarak ayırmış ve buradan tek tuşla driverların tumunu kurabiliyorsunuz.

-İşlemci ve sıcaklıklar:
(cinebech R20 testleri maximum pil performansında prizde, Google ve YouTube testleri daha iyi pil ayarında pilde gercekleşmiştir.)
Bazı yerlerde cok ısınıyor diyenler olmuş oncelikle boşta ve Chrome da YouTube vs girmeyince 10-20 sekme de acsanız 55 dereceyi gecmiyor ve fan calışmıyor(fan sanırım 55 dereceden sonra calışıyor).YouTube'u da sadece video acarken fan calışıyor sonra video izlerken de duruyor. Mesela 4K 60fp Costa Rica videosunu acarken fan calıştı ama izlerken sonuna kadar asla fan calışmadı. Cinebench R20 testinde ise coklu cekirdekte 2380 puan alıp 90-95 dereceleri gorurken tekli cekirdekte 60-65 dereceleri gorup 528 puan aldı. Bu surecte 60 derecedeyken klavyede hissetiğim sıcaklık ile 95 derecede hissettiğim sıcaklık arasında neredeyse fark yoktu(sıcaklık rahatsız etmiyor ama soğuk da değil) belki de ben hissedemedim. Ama ısıyı alttan attığı icin dizinizde tutamıyorsunuz bu sıcaklıklarda fakat film vs izleyebilirsiniz cunku YouTube'da Chrome'da veya masaustunde video izlerken fan calışmıyor ve ısısı rahatsız etmiyor 50-55 derecelerde.(ortam sıcaklığı 25 derece)

-Pil ve batarya:
Şarj yuzde 100'deyken klavye altı ışığı ve panel ışığını en yukseğe getirip pil seceneklerinden en iyi performansı sectiğimde Chrome'da YouTube'da takıldığımda şarj 3.5 saat kadar gitti ben biraz daha fazla gitmesini beklerdim. Muhtemelen bu ayarları biraz kısarak daha uzun sure kullanabilirsiniz.

-Ekran:
IPS olarak geciyor ve bence bu fiyata gore başarılı bir IPS ekranı var. Işık sızması vs gibi bir sorunla karşılaşmadım. Parlaklığı sonuna kadar aldığınızda ışık miktarı bazen rahatsız ediyor biraz kısmak daha iyi olabilir.

-Ses:
Hoparlorleri sanırım alt kısma konumlandırılmış ve sesi cok yuksek değil. Fazla sesli ortamlarda yetersiz gelebilir. Ama ortamda fazla ses yoksa gayet yeterli gelecektir. Kalitesine gelecek olursak basslar cok başarılı değil ama tiz sesler daha başarılı gibi.

-Sonuc olarak:
6000-7000 TL arasında oyun oynama amacınız yok ise alınabilecek guzel, premium hissi veren, kucuk ve taşınabilir bir laptop.
-Duzenleme:Aynı ozellik ve markadan RAM aldım. CS:GO şekildeki gibi. Witcher 3 1080p mediumda 35-40FPS veriyor.
-Batarya kısmına ekleme yapmak istiyorum. Chrome kullanmadan masaustunde video izleyerek 7 saat civarı gidiyor şarj.

Dosya Ekleri IMG_20211013_162538.jpg 208 KB · Goruntuleme: 136

IMG_20211013_171851.jpg 197,5 KB · Goruntuleme: 133

IMG_20211023_202341.jpg 98,4 KB · Goruntuleme: 89