Merhaba arkadaşlar!
İlk ses ile ilgili aldığım cihazın incelemesini yapıyorum.
Hazırsanız başlayalım.

Apple USB-C 3.5mm Headphone Jack Adapter (USB DAC)

İlk olarak demek istediğim, bu alet cok ama cok kucuk. Tahmin ettiğinizden daha da kucuk olabilir. Kutunun boyutu 7 cm. DAC'în ise 8cm.
İkinci olarak, bu DAC, odyofil dunyasında cok populer fiyatı ve sesi acısından.

İncelemeye başlamadan once size DAC nedir onu anlatmak istiyorum.

DAC(Digital-Analog Converter) [Dijital-Analog Donuşturucu]

Farkında olmasanız bile telefonunuzda bile bir DAC/AMP vardır aslında. Fakat hicbir zaman telefon icinde gelen DAC/AMP, dedicated yani harici DAC/AMP'lere karşı kafa tutamaz (Hi-Res sertifikası olan telefonlar istisnadır)

DAC, Schiit Magni 3 gibi RCA gerektiren amfiler icin gereklidir [Buraya yine bir istisna daha koyuyorum, eğer bilgisayarınızın cıkışı iyi ise DAC gerekmez, ancak iyi değilse ses kalitesini arttırmak icin gereklidir].

Şimdi gelelim ozelliklere;

Sampling ve Cozunurluk = 16bit/24bit, 44kHz/48kHz
Cıkış = 1Vrms
Fiyat = 89TL

Ben ses acısından biraz beklerdim şahsen. Ancak bu da yine kotu değil.
Tabii ki bir MQA destekli şarkıyı son kalitede dinleyemezsiniz ancak yine 1411kbps şarkıları rahatca dinleyebilirsiniz.

Bu DAC benim telefonumda cok sesli calışmadı [Android telefonlarda normal], bu yuzden USB Audio Player Pro kullanıyorum. Hem ileride MQA destekli bir DAC alındığında o DAC'i destekliyor, hem de bit-perfect ile donanımdan direk ses kontrolu yapabiliyorsunuz. Yazılımın fiyatı 60TL, Trial versiyonu mevcut. USB Audio Player Pro acıkken Apple Music/Spotify kullanamazsınız, ses bozulur. Tidal ve Qobuz gibi servisleri bağlayabilirsiniz.

Benim telefonumda Hi-Res şarkı olmadığı icin 256kbps M4A şarkılarla test ettiğim zaman, 100% sesteyken 2 tık aşağı indirme gereği duyuyorum cunku biraz sesli.

Not: Bu DAC'in cıkış voltajı biraz duşuk olduğu icin bunu sadece verimli IEM ve duşuk empedanslı kulaklıklarda kullanırsanız iyi performans alırsınız.
Mesela bir KZ ZS10 Pro veya SHP9500 ile kullanırsanız, gayet iyi ses alırsınız.

Verdiğim puan: 8/10
Bu fiyata alabileceğiniz en iyi başlangıc DAC/AMP olabilir.

Okuduğunuz icin teşekkur ederim.