Kendi merak ettiğim bir konu olan, Windows 10 surumlerinin ve Windows 11 surumunun arasındaki performans farklarını test ettim ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Test yapılan cihazın genel donanım bilgileri:
Intel® Core™ i7-6700K işlemci
32 GB DDR 4 RAM
GTX 1080 Ekran kartı
Kingston SA1000M8240G SSD
Eskiden yeniye doğru gidelim.
Yukarıdaki test bugun itibari ile guncel, tum driverleri guncel ve kurulu bir Windows 10 Enterprise LSTB surumu ile yapıldı.
Yukarıdaki test bugun itibari ile guncel, tum driverleri guncel ve kurulu bir Windows 10 Enterprise LSTC surumu ile yapıldı.
Yukarıdaki test bugun itibari ile guncel, tum driverleri guncel ve kurulu bir Windows 10 Home 21TH2 surumu ile yapıldı.
Yukarıdaki test bugun itibari ile guncel, tum driverleri guncel ve kurulu bir Windows 11 Home 21TH2 surumu ile yapıldı.
Sonuclar:
Windows 11 icin 6700K uyumsuzluğu soz konusu ancak işlemci puanı gayet yuksek geldi.
Genel olarak bakıldığında en yuksek performans LTSB surumunde gozlemlendi.
LSTC surumu sade olmasına karşılık guncel surum olan 21TH2'den daha az performans gosterdi.
Windows 10 21TH2 olan guncel surumunun Windows 11'den daha yuksek performans verdiği goruluyor.
-------
Aynı bilgisayarda gun itibari ile guncel, aynı guncel driverler ile surumler arasında bu kadar yuksek performans farkı olması gercekten cok şaşırtıcı.
Nette bu şekilde bir karşılaştırma bulamadığım icin kendim yapma ihtiyacı hissettim, benim gibi bu karşılaştırmayı arayanların işine yarayacaktır.
Umarım faydalı ve acıklayıcı olmuştur. Selamlar.