Oncelikle merhaba, uye olmadan takip ediyordum ve sonunda uye olarak paylaşımlarda bulunmaya karar verdim. Bir bebek istemeye başladığımızdan itibaren ha oldu ha olacak derken kendi başımıza bu işin ustesinden gelemediğimizi fark ettik. Yalova'da oturduğumuz icin Ozel Uzmanlar hastanesinde Kadın Doğum uzmanı Zeynep hanımla ilerlemeye karar verdim. Yalnız cevremden kadın doktorların el becerisi konusunda biraz geri kaldığı ve kadınlık organları konusunda can yakıcı ve kaba davrandıkları şeklinde uyarılar almıştım. Gercekten ultrasonda bile can yakıcı davrandı ama guler guzlu ve size dokunmadığı surece sorun yok. Yalnız beni 3. ve hatta 4. goruşunde bile tanımadı , ki burası kucuk bi yer cok fazla hastayla muhatap olduğunu sanmıyorum. Ultrasonda sol yumurtalık tarafında 1-1.5 cm capında bir miyom gorduğunu soyledi rahmimde de emin olmamakla birlikte polip olabileceğini raporuma yazmış. Diğer sperm testi kan testleri smear derken hic birinde problem olmadığını ve Hsg cektirmem gerektiğini soyledi. Atakent hastanesinde 200-250 TL dedikleri HSG Uzmanlarda 400 TL narkozsuz 600 TL narkozlu şekilde cekiliyormuş. Narkoz bende fazla yan etki yaptığı ve insanların internette cok acı cekilmediği turden lafları sebebiyle narkozsuz yaptırmaya karar verdim. Cok kotu bi tecrubeydi. Kasıklarımda yanma olması iyi bi şeymiş ilacın gectiğini gosterirmiş falan. Ama ben kasıklarıma yayılan ağrı hissetmedim ama rahim girişimde el aletini etime sıkıştıracak kadar beceriksiz davrandı doktorum. Acı eşiğim yuksek olmasına rağmen baya acı verici oldu. Hemde iki uc kere ilac verip denedi ama tuplerimin ikisi de kapalı cıktı. Daha sonra narkozsuz olduğu icin belki kasılmalardan dolayı kapalı gorunmuş olabileceğini ve tanısal laparaskopiyle kesin sonuc alabileceğimi soyleyip laparaskopinin Yalovada yapılmadığını ve birkac doktor arkadaşının adını ve infertilite raporumu vererek beni yolladı. Bundan sonraki surec daha zor olacaktı. Once Bursa Acıbadem hastanesinde Mumin Karahasan ile goruştum tuplerin hsgde tıkalı olduğunu oğrendikten sonra hemen tup bebek onerdi. Laparaskopi istediğimi soyleyince tabi o da bi yontem dedi ama kisti goremediğini soyledi. Bursa Acıbadem guzel bi hastane ortamı davranışları harika ama doktor bana guven veremedi. Bu sefer de VM Medical Park Kocaeli hastanesinde soluğu aldım. Prof. Dr. Eray Calışkan'a muayene oldum. Sert bir ifadesi olan ama becerikli bir doktor. Muameleye fazla takılmamaya sonucta sağlığın bunun otesinde olduğu kanısıyla doktorumun onerdiği laparaskopi ve histereskopi ameliyatını olmaya karar verdim. Ve 6 Ocakta ameliyatımı oldum. Rahmimdeki 2 adet polip histereskopiyle alınmış ve duzensiz alanlar tıraşlanarak duzeltilmiş. Sonra karnımdaki 3 kesi ile laparaskopi yapılarak iki tupumde de bulunan kistler alınarak tuplerim acılmış ve yumutalara yakın 2 adet 5 ve 10 mm capında miyomlar ve 1 adet 1.5 cm adenemyozis alanı alınmış. Yapışıklıklar varmış onlar da acılmış. Ameliyattan bayağı sonra doktorum yerine başka bi doktor bizim isyanımız sonrası gelip bilgi verdi. Ama sonucun guzel olması hepsini unutmama yetti. Ertesi gun de Eray bey bilgi verdi yaptıklarını anlattı. Şu anda nekahat donemimdeyim cumartesi yeniden kontrole gideceğim. Bebek yolunda emin adımlarla ilerliyorum. Bu yolda yardımcı olabileceğim ve bana yardımcı olabilecek arkadaşlarla bu platformda buluşabiliriz.