Cocuklara topkek yapmak icin aldığım slikon kalıp farklı işlerde faydalı oldu bana. Mesela icli kofte yapımında

Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
2 orta boy patates(haşlanmış, rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı salca veya kırmızı biber
1 yumurta
150 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağ
1 orta boy soğan
Yarım su bardağından biraz fazla kıyılmış ceviz
tuz, karabiber

Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağında biraz ceviriyoruz. Kıymayı ekliyoruz ve suyunu salıp cekene kadar kavuruyoruz. Tuz, karabiber ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. (Cevizi, ağıza gelecek dirilikte olması icin bıcakla kıyıyoruz) (Ben cevizle birlikte biraz da kıyılmış antepfıstığı ekledim)

Bulguru ayıklayıp, yoğuracağımız kabın icine koyuyoruz. Uzerine kaynar su ekleyip bir kapakla kapatıyoruz ve 10 dakika kadar kabarmasını bekliyoruz. Patates, yumurta, tuz ve salcayı ekleyip iyice yoğuruyoruz.

Kalıbı sıvıyağ ile yağlıyoruz. Yoğurduğumuz bulgurdan kucuk parcalar koparıyoruz. Kalıbın icine koyup, parmağımızı suya batırarak inceltip, icine kıymalı harctan koyuyoruz. Daha kucuk bir parca koparıp, yine elimizi ıslatarak kapak yapıyoruz ve uzerini kapatıp, kenarları iyice birleştiriyoruz. 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar(yaklaşık 30 dakika) pişiriyoruz. Kalıptan dikkatlice cıkarıp, servis yapıyoruz.