Kullandığım ROM: [ROM]-[07.10.19]-Havoc-OS-2.9-[9.0]-[OFFICIAL]
Gapps kurarken ARM, Android 9 olanlardan kuracaksınız. Paket turu de keyfinize kalmış.
ROM'u bundan once kullandığım unofficial LineageOS 18.1'i sevmememden dolayı bir arayış icindeyken buldum. Kendisi bazı hataları olsa da gayet iş gorur bir ROM.
İşte birkac ekran goruntusu:
Benim fark ettiğim ve geliştiricinin soylediği bazı hatalar:
-Ekranı actığınız zaman bazen dokunmatik işlemiyor. Bunu duzeltmek icin guc duğmesi ile ekranı birkac defa kapatıp dokunmatik calışıyor mu diye test edebilirsiniz. Ya da dokunmatik tıklamıyor ise ekranı actığınızda, ses acma duğmesine basıp ve ekranda cıkan ses duğmesini kaydırmaya calışın. Dokunmatik yerine gelecektir.
-Durum cubuğunda bazen kasmalar var. Onun haricinde gayet iyi calışıyor.
-Orta tuş (Home tuşu) ile ekranı acamıyorsunuz. Diğer gorevlerde işe yarıyor (uygulamayı arka plana alıp ana ekrana donmek gibi işler.)
-VoLTE desteği yok. LTE calışıyor.
-Guc duğmesine bastıktan sonra ekran acılınca tekrar guc duğmesine basarsanız biraz gec kapanıyor.
-WhatsApp uzerinde kamera bazen acılıyor bazen hic acılmıyor. Fotoğraf cekeceğiniz zaman kameradan cekip oyle gondermeniz gerekiyor.
Pil kullanımı suresini daha test etmedim. Ama bu cihazın pil sağlığına ve kullanım sıklığına gore değişeceği icin bir sorun teşkil edeceğini duşunmuyorum.
Ek olarak PUBG Mobile ile bir test yapmak istedim. Kendisi PGT+ grafik programı ile en ust performans ayarları yapıldığında super akıcı modda 30 - 45 FPS civarını goruyor (antrenman modu.).