F710.
Fiyat: 450-500 TL.
Beğendim yanları:
+ Uzun kullanım omru: Batarya yerine pille calışma sayesinde şarj etme, batarya olme gibi durumlarla meşgul olmuyorsunuz. Benim haftalık ortalama 15-20 saatlik kullanımım ile bir cift pil 6-8 ay kadar dayanıyor.
+ Joystick: Xbox kollarındaki capraz joystick konumlandırmasını sevmiyorum, bana ters geliyor. Bu biraz subjektif bir konu.
+ Garanti: Urunun Turkiye'de resmi olarak satılması sayesinde 2 senelik garanti desteği var.
+ Hassasiyet: Oyun kollarında olu bolgeler kolların hassasiyetini azaltıyor ve bu da oyun deneyimini kotu etkiliyor. F710'da 4 senelik kullanımım sonunda bile olu bolge oluşmadı.
+ Tutuş: Kolun arka kısmında bulunan mat kaplama elde daha iyi kavranmasını sağlıyor.
Beğenmediğim yanları:
- Sert tuşlar: Ozellikle hack and slash oyunlarda parmakları ağrıtabiliyor. Bumpers denilen lb (l1) ve rb (r1) tuşları cok ses yapıyor.
- Sinyal kopmaları: Cihazın alıcısı ile arasında obje bulunması durumunda sinyal kopmaları sıklıkla yaşanıyor. O yuzden direkt onunuzde bulunması gerekiyor.
GameSir T4 Pro.
Şu an $33 fiyat etiketi ve 13 liralık dolar kuruyla 430 liraya geliyor. Bunun ustune bir de gumruk vergisi eklenecek (%20 oranında).
Beğendim yanları:
+ Fonksyonel: Bluetooth sayesinde telefonlara, Wireless alıcısı sayesinde PC'ye bağlanıyor. Ancak Nintendo Switch haricindeki oyun konsollarında kullanılmıyor.
+ Yumuşak tuşlar: F710 kadar sesli ve el yorucu değil.
+ Işık: Rbg ışıklandırmaya sahip. Bu ışıklandırma acılıp kapatılabiliyor.
+ Titreşim: Daha guclu bir titreşime sahip ve bu titreşim seviyesi ayarlanabiliyor.
Beğenmediğim yanları:
- Hassasiyet: Lt (l2) ve RT (l2) tuşlarında %5-10 oranında olu bolge var. Ozellikle benim gibi simulasyon yarış oyunu oynayanları rahatsız edecek durumda. Bunun dışındaki oyun turlerinde kendini cok hissettirmez. Tuşların kendisi yumuşak olsa da yumuşak basmalarda basımı algılamıyor, sert/tam basmayı gerektiriyor.
- Joystick: Xbox'ın capraz joystick konumlandırmasını dediğim gibi ben sevmiyorum ama subjektif bir konu.
- Joystick2: Daha iyi kavranması icin eklendiği iddia edilen bu puruzler benim parmağımı rahatsız ediyor.
- Kavrama: Tamamen aynı duzeyde plastiğe sahip bu kol el terlediği zaman elden kayıyor.
- Kullanım omru: Sahip olduğu batarya benim haftalık 15-20 saat kullanımımda 2 hafta dayanıyor ve ardından 1 saatlik şarj istiyor. Şarjı yokken kablo ile de bağlanıp kullanılabiliyor. Ancak sahip olduğu batarya er ya da gec olecek ve kolun "kablosuz" olma ozelliğini yitirecek. 10 senedir her PS4 kolunun başına gelen şey bu kola da gelecek.
- Garanti: Firma her ne kadar 6 aylık uluslarası garanti sozu versede kargo gonderim ucretini sizden istiyor. Bu da insanları caydırma ozelliği taşıyor.
Dosya Ekleri