Selamlar. Artık kablolu kulaklıklardan kablosuz kulaklıklara geciş cok arttı son zamanlarda bildiğiniz uzere. Ben de cok muzik dinleyen birisi olarak ses, urun kalitesine cok dikkat ederim. Bu kulaklığın da incelemesi fazla bulunmadığı icin bir inceleme yapmak istedim. Bundan dolayı yeni almış olduğum Oppo Enco Buds W12 Kulaklığın incelemesini yapacağım. İyi okumalar.
Oncelikle kulaklığa Haylou T15'den gectim. Haylou T15 son zamanlarda cızırtılı bas, ses seviyesinin duşmesi gibi sorunlar cıkarıyordu ve en sonunda da bozuldu. Yaklaşık 1.5 yıl kullandım ve 1.5 yılda şarj kutusunu en fazla 5 kez şarj etmişimdir. Şimdi gelelim Oppo Enco Buds'a.
Oppo telefon kullandığımdan dolayı, yeni kulaklık arayışında Oppo kulaklıklara yoneldim. Oncelikle şunu soyleyeyim, bu fiyat aralığında (300-400) alacağınız kulaklıkların coğunun ses kalitesi birbiriyle aynıdır. Kulaklığı yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. Oppo A73 telefon kullanıyorum. Kulaklığın şarj kutusunu actığım an kulaklığın ve şarj kutusunun ne kadar şarjının kaldığı gozukuyor. Eğer Oppo telefona sahip değilseniz, App Store veya Play Store'dan uygulama indirererek bu ozelliklere ulaşabilirsiniz. Kulaklığın yuzeyi dokunmatik. Dokunmatik yuzeyleri dilediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz.
Kutusunun icinden herhangi bir şarj kablosu cıkmıyor. Aklınızda bulunsun.
Şunu soylemeliyim ki kulaklığın bağlantısı mukemmel. Bluetooth 5.2 teknolojisine sahip ve hicbir takılma, ses kesilmesi yaşamadım şu ana kadar. Ufak tefek kesilmeler tabii ki de oldu. Orneğin T15 kullanırken aniden ses bozuluyor, ses kesiliyor ve yeniden eşleştirmem gerekiyordu fakat bu kulaklıkta boyle bir sorunla karşılaşmadım.
Gelelim ses kalitesine. Yukarıda yazdığım gibi, bu fiyat bandındaki her kulaklık hemen hemen aynı ses kalitesini veriyor. Spotify, Apple Music ve YouTube Music uzerinden test yaptım. Platformlar arasında herhangi bir ses kalitesi fark edemedim. Ozellikle Apple'ın ALAC teknolojisinden yuksek bir performans bekliyordum fakat herhangi bir fark goremedim. Kulaklığın basları, tizleri cok iyi. T15 gibi baslarda cızırtı sorunu yok. Sesleri gayet temiz veriyor. Cok muzik dinleyen birisi olarak, gayet memnun kaldım. Sessiz bir ortamda ses seviyesi %60'larda iken az da olsa ses veriyor fakat ne dinlediğiniz anlaşılmıyor. Ses seviyesi gayet iyi. Genelde %60-70 arasında kullanıyorum. Mikrofon kalitesi gayet iyi. Hem ic ortamda, hem de dışarıda denedim ve sesi gayet temiz veriyor. Bağlantı olarak şunu soylemeliyim ki beni cok şaşırttı. Cunku bilgisayar uzerinden Haylou T15 kullanırken inanılmaz derecede ses kesiliyordu ve kullanılmıyordu fakat bu kulaklıkta en ufak bir ses kesintisine rastlamadım.
Ozetleyecek olursak; kulaklık ses kalitesi, şarj ve bağlantısıyla gayet severek kullandığım bir urun. Gonul rahatlığıyla alabilirsiniz. Bu fiyat bandında TaoTronics'in Hi-Fi desteklediğini soylediği kulaklıklar da var fakat bana pek inandırıcı gelmedi acıkcası. Aklınıza takılan herhangi bir şey varsa sorabilirsiniz. İyi gunler dilerim.
Oppo Enco Buds W12 İncelemesi ve Haylou T15 ile karşılaştırma
İncelemeler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Oppo Enco Buds W12 İncelemesi ve Haylou T15 ile karşılaştırma