İyi forumlar. Bugun sizlere 3 aydır kullanmış olduğum Lenovo ThinkPad E15 G2 laptopu inceleyeceğim.

Urunu 6999 TL'ye aldım. Şu an 11.000 T ekonomimiz sağolsun...

Urunun kutusundan 66W değerinde bir şarj adaptoru, şarj etmek icin Type-C kablo ve laptop cıkıyor. Onun dışında asla okunmayacak bir kac kitapcık ve kullanım kılavuzu cıkıyor.

15.6 inc 1920X1080P ve IPS 60 Hz bir ekrana sahip. Ekranın verdiği renkler ve parlaklığı gercekten cok guzel.

Tasarıma gecersek tasarımı gercekten hoş. Kapağın ustu aluminyum, laptopun kalan tarafları ABS. Kalınlığı 18.9mm. Ağırlığıysa 1.70 kg. Cok ince ve cok hafif değil, cok kalın ve ağırda değil. Tam kararında Klavyede NumPad var. Bu cok iyi bir şey. Artık cok goremiyorum bu butcedeki laptoplarda. Klavye tuşlarının basış hissi cok iyi. Eksi verebileceğim yonlerinden biri "ğ u i ," tuşlarının kucuk olması. Alışana kadar "ğ" yerine hep "u" tuşuna bastım. Birde "FN" tuşu "ctrl" tuşunun yerinde. Buna da alışıyorsunuz zamanla. Numpadin ustunde acma-kapama tuşuna entegre bir parmak izi okuyucusu var. Parmak izi okuyucusu seri calışıyor ama şoyle bit sorun var. Bu Windows'un sorunumu yoksa laptopun sorunumu bilmiyorum ama bazen parmak izi istemeden Windows'a giriyorsunuz Bu cok sorun değil tabi. NumPadin altında ThinkPad yazısı var. Bence guzel gorunuyor. Arkasında da aynı şekilde ThinkPad yazısı var, "i" harfi larj olurken veya uykudayken yanıyor.

Surprizbozan: Fotoğraflar

Laptopun işlemcisi aldığım fiyata gore yuksek. Ryzen 7 4700U 8/8 bir işlemci. Laptop, işlemcinin grafik birimi olan Vega7'yi kullanıyor. Oyun performansı ve ısılar kotu değil.

Aida64 FPU testinde bir anda 100 dereceyi gordu, sonrası 70-80 arası gidip geldi. Testi 20 dakika actım. Cinebench testlerine gelelim:

Surprizbozan: Cinebench R20

Surprizbozan: Cinebench R23

Testler Windows 11'de yapıldı. Oyun performans testi atamayacağım maalesef, cunku laptopta oyun yok. Laptopla beraber 8 GB birleşik RAM geliyor. RAM değerleri şu şekilde:

Surprizbozan: RAM Ozellikler

8 GB ekleme yaptım aldığım gibi.

SSD tarafına gelecek olursak ustunde 256 GB M2 PCIe 3.0 SSD bulunuyor:

Surprizbozan: SSD Test ve Bilgi

Testler bu kadardı. Hoparlore gelirsek Harman Kardon uretici. Hoparloru mukemmel. Mikrofonuda kotu değil.

Artılara ve Eksilere Gelirsek:

Artılar:
Guzel ekran Cok iyi bir hoparlor Fiyatında iyi bir donanım Duşuk ısı ve sessizlik Numpad olması Kaliteli kasa Cok kalın ve ağır değil Eksiler:
Parmak izini bazen istememesi Cok bir eksi bulamadım başka. Klavye ile ilgili olanlara alışmak zor değil. O yuzden eksi almadı benden.

Ozete gelecek olursak, gercekten cok iyi bir cihaz. Kalitesi yerinde. Şu an bu butcede belki daha iyileri vardır ama aldığım fiyatına gore gercekten cok iyi. Okuyan ve okumayan herkese teşekkur ederim. İyi forumlar.

Ekleme yapayım. Laptopun garantisi RAM ve M. 2 SSD eklemeye izin veriyor.