4400 TL'ye satın aldım Trendyol uzerinden. 1.5 gunde elime ulaştı. IMEI'sinde ve paketlemesinde herhangi bir problemle karşılaşmadım. Gayet sıfır bir urun gibi elime geldi. ARTUR TEKNOLOJİ satıcısından aldım.
Resim temsilidir. Zaten klasik bir kutu, pek incelemeye gerek yok. 1 adet 33W hızlı şarj adaptoru, USB to Type-C şarj kablosu, 1 adet kılıf, kullanma kılavuzu vs., SIM kart yuvasını acmak icin bir iğne ve telefonun kendisi yer alıyor. POCO serisinde kulaklık bulunmuyor.
Tasarımı hakkında konuşayım. On yuzu gercekten guzel ancak arka yuzu icin aynı şeyi soyleyemem. Yatay şekilde POCO yazısı, parmak izi bırakan orta kısım ve kameranın modern bir telefonmuş edası vermemesi arkadan baktığında pek premium bir hissiyat vermiyor ve benim hic hoşuma gitmedi. Arkasına surekli bakmayacağım icin arka plana attım bu eksisini. Birlikte gelen kılıf oldukca kalın. Bunda da beğenmediğim bir nokta var. Ekranın kenarlarında cıkıntı bırakıyor. Yani ekranda elinizi kaydırdığınızda kılıfın o yukseltisine eliniz carpıyor, boyle dumduz değil. Adaptoru gayet guzel 33W her marka koymuyor maalesef
Telefonumuzda 120 Hz desteği bulunuyor. Yalnız bu 120 Hz desteğinin adaptive olduğunu belirtelim. Yani her uygulamada 120 Hz calışmıyor. Yalnızca destekleyen uygulamalar 120 Hz calışıyor. Olsun, masaustunde gezinirken bile o sağladığı geciş hızı cok hoş.
Urunumuz SoC bakımından oldukca guclu, benim de bu telefonu tercih etmemin ana sebebi buydu. Amiral gemisi seviyesinde bir SoC yapısına sahip. Resimde gorduğunuz uzere Qualcomm Snapdragon 860 işlemcisi bulunmakta. GPU olarak da Adreno 640 eşlik ediyor. Oldukca guclu ikililer.
Bu gorduğunuz sekmede de isterseniz iPhone telefonlardaki gibi ustten kaydırmalı yani tuşsuz arayuzu kullanabilirsiniz. Tuşlar seceneğini sectiğinizde klasik ucgen daire kare olan arayuz karşınıza cıkıyor.
Renk şeması sekmesi bu şekilde. Doygun seceneğini secerseniz renkler cok canlı oluyor. Gercekten guzel. Ama isterseniz alttan kendiniz de ayar yapabiliyorsunuz.
Oyun olarak PUBG testi yaptım klasiktir
Game Mode ayarlarım bu şekilde. Aşırı sekmesine yukselttim.
Oyun ici ayarlar bu şekilde. Ultra HD yapamadım, nasıl yapacağımı biliyorsanız yazarsanız sevinirim.
Oyun ici de bu şekilde. 60 FPS altına 1 kere bile duşmedi. 60-61-62 FPS arasında gidip geliyor surekli bir şekilde. Zaten Adreno 640 ve Snapdragon 860 ikilisinden beklediğimiz performanslar tam olarak bunlar.
Telefonun bataryası hakkında konuşayım. 5160 mAh batarya bulunuyor. 33W şarj adaptoru var. Kağıt ustundeki bilgileri gercekten de yansıtıyor, vadedilen değerlere cok yakın surelerde şarj oluyor. 120 Hz yapınca 60 Hz'ye gore daha cabuk bitiyor ancak 120 Hz cok şarj yiyor 60 Hz kullanayım bunu diyecek kadar da hızlı bitmiyor. 120 Hz kullanabilirsiniz gundelik olarak.
Telefonun kamerasını tam olarak deneyimlemedim. Oncelikle kamera denedim. 4K 30 FPS'ye kadar video cekebiliyor. On kamerada ise bu sınır 1080P 30 FPS olarak belirlenmiş. On kamerada 4K 30 FPS yok maalesef. Cunku bu daha cok oyun uzerine kurulu bir telefon. Sony IMX 582 sensor bulunuyor. Ana kamera 48 MP, geniş acı 8 MP, derinlik ve makro kamera ise 2 MP. Gayet başarılı fotoğraflar cektiğini soyleyebilirim. Ama dediğim gibi; A52, Mi 10T gibi kamera performansı beklentiniz olmasın.
Makro kameranın cekim gucu bu şekilde.
Video ve kamera yuklemesi yapacağım ancak Technopat'a değil boyut duşurtmeyecek farklı bir platforma yuklerim ki tam verim alabilesiniz.
Genel bir değerlendirme yapalım, artılarını eksilerini masaya yatıralım.
Artıları;
Fiyatına gore sunmuş olduğu SoC'nin rakipsiz olması. Snapdragon 860 ve Adreno 640 ikilisi gercekten oyunlarda cok performanslı. 120 Hz ekran tazeleme hızı. 240 Hz dokunma tepkimesi hızı. 4K 30 FPS ve 1080P 60 FPS video cekebilen gyro-EIS teknolojili Sony IMX 582 sensor bulunduran kamera. Buyuk ve FHD+ ekran. Fiyatına gore fena olmayan arka kamera performansı. Gorilla Glass 6. Android 11 ve MIUI 12.5.1 ile gelmesi. 6 GB RAM. 1 TB'ye kadar hafıza kartı desteği. Kutu iceriğinden 33W hızlı şarj adaptoru cıkması. Kutu iceriğinden kılıf cıkması. Cok kaliteli olmasa bile cıkması gayet iyi. GCAM kurduğunuzda kamera performansı daha da iyi oluyor. Eksileri;
On kamera cekim performansı kotu. On kamerada 1080P 30 FPS limiti var. Ekran parlaklığı biraz daha parlak olabilirdi. En parlağa cektiğinizde 1 tık daha arttırma isteği duyuyorsunuz. Ağır. Cirkin arka kapak tasarımı. Plastik malzeme. (Aslında pek eksi sayılmaz bu fiyattaki bir urun icin. 10K'lik urunlerde plastik kullanan markalar var cunku
4.400 TL fiyat etiketine sahip olan bu telefonu eğer kamera onceliğiniz yoksa ve Super Amoled ekran onceliğiniz yoksa kesinlikle tercih edebilirsiniz. 8 GB RAM ve 256 GB depolama versiyonu daha pahalı tabii. Ancak 6 GB RAM versiyonu fazlaca yeterlidir. 8 GB RAM versiyonunun fiyatı 5.2K falan, o fiyatlarda daha iyi modeller bulabilirsiniz.