Oncelikle herkese merhabalar, yaklaşık 2.5 haftadır tablet arayışındaydım. Nihayet aklıma ve butceme uyumlu bir tablet buldum.

iPad Air 1. nesil Wi-Fi + celluar model olarak, 800 liraya ikinci el olarak satın aldım.

Şunu belirteyim 400-500 liraya Hometech, Concord gibi markalar oldukca yaygın ama "o guzel Cin plastiği" kokusunu cekmemek adına bu tableti aldım.

Sahibi şarj aleti verecekti fakat ben istemedim dandik şarj aleti almaktansa hic almamak daha iyidir, sadece kablosu ile birlikte aldım.

Cihazda 1 GB RAM bulunmasına rağmen stabilitesini koruyup 3 GB RAM'li tabletlere gore daha iyi calışıyor.

Gelelim surume; 12.5. 5 surumu olup, YouTube, Instagram gibi uygulamaları kaldırıyor. Fakat şunu belirtmeliyim ki, Snapchat gibi bazı desteği duzgun olmayan uygulamalarda ekran buglu gozukuyor, belki benim cihazıma ozel bir durumdur bilemem.

Gelelim cihaz ozelliklerine:

Ekran: 9.7 inc / 2048x1536 piksel /264 PPI /Retina ekran
Bellek: 1GB RAM / 16 GB ROM (10.5GB Boş alan)
Yonga: A7
İşlemci: Cift cekirdekli 1.3 GHz işlemci
Grafik birimi: PowerVR G6430 MP4
Arka kamera: 5 Megapiksel / 30 FPS 1080P cekim, F/2.4 diyafram acıklığı
On kamera: 1.2 Megapiksel / 720P 30 FPS cekim
Batarya: 8827 mAh Li-Po
Kasa: Aluminyum govde, 468.5 gram ağırlık
Cihazın GeekBench skorları:

Cihazın fotoğrafları:

Cihazın artıları bir hayli fazla olduğu icin değinmeyeceğim.

Cihazın eksileri: Bazı uygulamalar buglu (Snapchat gibi) / Biraz ince olduğu icin kırılacakmış gibi geliyor. / Android'den gectiğim icin alışma sureci suruyor.

Kapanış: Bence bu butcede alınabilir ikinci el 3-4 model bulunmakta: 1- iPad Air 1. nesil / 2- iPad mini 2 / iPad mini 3 (bulunabilirse) / Samsung Galaxy Tab S (3GB RAM bulunduran modeli)

Cihaz hakkında sormak istediğiniz soru varsa buradayım.
Okuduğunuz icin teşekkur ederim.
@mansion