Selamlar, umarım iyisinizdir. Gecenlerde Windows 8.1 kullanmaya değer mi? diye bir konu acmıştım. Şimdi ise kurulumu yaptım ve sizler icin ufak bir inceleme yapacağım.

Kurulumda hangi guncelleştirmelerin yukleneceğini secebiliyorsunuz. Ve genel olarak gizlilik ayarlarınızı yapabiliyorsunuz. Bu gercekten hoşuma giden ozelliklerden oldu. Masaustu geldikten sonra aynı şekilde ekran kartı surucusu dahil hic bir guncellemeyi bile almayabilirsiniz. Hangi guncelleştirmeleri yukleyeceğinizi tane tane de secebilirsiniz, tamamen size kalmış (Ses, İnternet gibi sistemin ihtiyac duyduğu suruculeri yukluyor). Hic bir guncelleştirmeyi yapmadan direkt ekran kartı surucumu ve internet surucumu kurdum ardından kullanmaya başladım. Bu arada eksik guncelleme nedeniyle saatiniz 1 saat geride olabilir.

Sistemi kullanmaya başladıktan sonra acılış hızını test etmek icin bilgisayarı kapattım ve tekrar actım (yeniden başlatmadım). Windows 10'a kıyasla gercekten cok hızlı acılıyor en cok sevdiğim bir başka yonu ise bu. SSD'i olmayanlar icin gercekten artı bir yon.

RAM kullanımı boşta 1000-1100 MB arası gidip geliyor. Windows 10'un fazla RAM kullanmasından şikayetci olan arkadaşlar icin yine artı bir yon.

Windows 8.1'in bu artılarını gordukten sonra modern Windows 7 olduğuna karar verdim. Eski alıştığımız Windows uygulamalarının bir de gelişmiş mağaza versiyonları var.

Başlat Menusunu ve Masaustunu atmadan olmaz.

Onceki konumda sormuştum Dx 11 - 12 desteği var mı diye. Arkadaşlarında dediği gibi DirectX 12 değil DirectX 11 destekliyor. DX Tanı Aracı aşağıda. Bu benim icin bir sorun oluşturmuyor.

Neden bilmem ama kullanırken hic yabancılık cekmedim. Windows 7 neyse o. Herkesin en az bir defada olsa kullanması gerekiyor. Desteği kesilene kadar veya daha fazla doya doya kullanacağım. Windows 10 işkencesinden sonra cok iyi geldi!

İncelemenin sonuna geldik, Windows 8.1'i bana oneren herkese sonsuz teşekkurler.

Surprizbozan @jakerT4 , @skystone , @Shocky , @windows Vienna , @oyunlkrali58 , @jwamin , @asus_Kullaniyorum.