Δ Kulaklık kulak ustu değil, kulak cevreleyen bir modelde. ANC ozelliği yok fakat pasif gurultu engelleyici ozelliği bulunuyor. Kendi konuşmanızı zor anlamanızı sağlayacak bir izolasyon sunuyor bu da bize. Pedleri ise rahatsız etmiyor, formunu koruyor. Sıkıp bıraktığınızda tekrar eski haline donuyor. Cok terleyen biri değilim fakat az da olsa terleme yapıyor. Sağ ve sol kulaklık da bukulebiliyor bu sayede taşıma kolaylığı sağlıyor. Boyutu ve gorunumu biraz kaba diyebiliriz. Boynunuza aldığınızda rahatsızlık verebiliyor. Genel olarak ergonomisi fena değil, malzeme kalitesi ise gayet iyi.
Δ En onemli unsur elbette ki ses kalitesi. Beni pek tatmin ettiğini soyleyemem; aynı zamanda JBL T210 kulak ici kulaklığım var, onun genel olarak mid-tiz-bass-vokal performansını cok daha iyi bulduğumu soylemem gerekir. Kulak ici kulaklığımda enstrumanları cok daha iyi duyabilirken bu kulaklıkta pek duyamıyorum. Kulaklığın one cıkan bir ozelliği ise BassUp ozelliği. Kulaklık uzerinde boyle bir tuş var ve BassUp modunu acıp kapamanızı sağlıyor. BassUp deyince heyecan veriyor olabilir fakat beni hayal kırıklığına uğrattı. Yani BassUp modu kapalıyken basslar yok oluyor. Gercek anlamda yok oluyor. Bilmem hic 5+1 gibi ses sistemi deneyimlediniz mi fakat onlarda subwoofer'ı kapatınca nasıl bir ses geliyorsa oyle bir ses geliyor. Yani BassUp modunu acınca baslar yukselmiş olmuyor, olması gerektiği gibi oluyor. Buna karşın bu butcedeki bir kulak cevreleyen kulaklık icin epey iyi bir performansı var.
Δ Şarj konusunda ise gercekten cok cok başarılı. 4-5 saate tamamen dolarken bitmesi yaklaşık 60-70 saati buluyor. Ayrıca AUX kablo girişi de var, dileyince kablolu olarak kullanılabiliyor. Aynı anda iki cihaz bağlanabiliyor; evin icinde telefondan uzaklaşabildiğim kadar uzaklaşmayı denemiştim yine de bağlantı kopmamıştı, şarkı calmaya devam ediyordu. Mikrofon kalitesi ise pek iyi değil, goruşme esnasında yuksek sesle konuşmak gerekiyor ki karşı taraf bizi anlayabilsin. Kablosuz bağlantı yapmak ise cok basit.
Δ Cok ciddi bir dip ses sorunu var. Ses seviyesi %20 civarındayken bariz şekilde duyuluyor, hele de muziksiz konuşma-video izlediğinizde rahatsız edebiliyor. Ses seviyesi %60'ın uzerine cıktığında dışarıdan kulaklıkta calan muzik duyulmaya başlıyor, daha yuksek seviyeler ise bana gore fazla zaten.
Aklıma gelen tum hususlara değinmeye calıştım. 300 TL civarına duşerse gonul rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Teşekkur eder, sağlıklı gunler dilerim!
Daha teknik bilgiler icin;
Urun linki: Anker Soundcore Life Q10 Kablosuz Bluetooth 5.0 Kulaklık - 60 Saate Varan Şarj - Siyah Gri