Merhaba değerli okuyucular; sizlerle, guncel fiyatı 230 TL civarında olup (Akakce Linki) A101'den 179TL'ye aldığım Huawei Band 4 akıllı bileklik hakkında yorumlarımı ve deneyimlerimi paylaşmak istedim. İyi okumalar dilerim.

ΔBu bilekliği yaklaşık 10 aydır kullandığımı belirtmek isterim. Satın almadan once ise ''Gelişmiş Uyku Monitoru'' ozelliğinden dolayı tercih ettim.

ΔUyku takibi ozelliğinden detaylı bahsetmek gerekirse; Huawei Health uygulaması uzerinden takip edebiliyoruz. Bize genel olarak derin uyku, hafif uyku, RAM uykusu, uyanma, nefes alma kalitesi, nabız vs. gibi detaylar veriyor. Bu denli detaylı veri sunması cok buyuk bir artı diyebiliriz. Diğer akıllı bileklik ve akıllı saatlere gore one cıkan ozelliği ise boş boş uyku takibi yapmaması. Yani mesela alarm kurarsınız, o saatte bileklik titreşir vs. sizi uyandırır fakat bu bileklikte gerekli ozelliği actığınızda sizi belirli saat dilimi arasında ''hafif uyku''ya gectiğinizde uyandırıyor. Ayrıca şupheniz olmasın, cok derin uyuyan biri değilseniz sizi cok rahat uyandırır. Uyku konusunda soyleyebileceğim en buyuk ve tek olumsuz yon ise uzun sure hareketsiz kalırsanız, orneğin film izlerken, uyuduğunuz sanıp uyku verisi oluşturuyor. Eğer gunduz kısa sureli uyku uyursanız bunu da ''şekerleme'' olarak belirtiyor. Kısaca uyku takibini ozetlemek gerekirse cok memnun olduğumu soyleyebilirim.

ΔBildirim/cağrı konusunda ise telefonunuza gelen tum bildirimlerin tamamını bileklikten okuyabiliyorsunuz, cağrıları reddedebiliyorsunuz.

ΔBilekliğin pek cok spor modu var. Uygulamada maraton tarzı sosyal etkinlikler de oluyor. Ben genelde koşu/yuruyuş modunu kullanıyorum. Halı sahaya da epeyce giden biri olarak orada ozellikle kullanıyorum. Bana yuruyuş mesafesi, maks. hız, yakılan kalori gibi değerler sunuyor. Kalp carpıntısı olan biriyim, halı sahadaki zaman boyunca kalp ritmimi kaydediyor ve kalp ritmi uyarısı ekleyebiliyorum, orneğin 165'e uyarı koyduğumda mac esnasında beni uyarıyor.

ΔKanın SpO2 seviyesini olcebiliyor, kronometre ozelliği var, hava durumunu gosterebiliyor, 3 farklı yuz seceneği var, bileklikten telefona uyarı gonderebiliyor (telefonunuz ev icinde kaybederseniz işe yarayabilir).

ΔBatarya konusunda da kullanıcıyı uzmuyor, yaklaşık 45 dakikada %100 doluyor ve yaklaşık 1 hafta gidiyor.

ΔSon olarak soylemek istediklerim: Su/toz herhangi bir zarar vermedi şu ana kadar cihazıma. Pek cok ozelliği ise kişiselleştirebiliyorsunuz, kac dakikada bir kalp atışını olceceği vs.. Ben iOS cihaz kullanıyorum, bu yuzden 3 farklı tema/yuzle sınırlı fakat Android cihazlarda HUAWEI Watch Face Store uygulaması uzerinden pek cok farklı seceneğe erişebiliyorsunuz. Benim gibi uyku takibine onem veren biriyseniz gonul rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Teşekkur eder, sağlıklı gunler dilerim!

Daha teknik bilgiler icin;
Urun linki: HUAWEI Band4 - HUAWEI Turkiye