Herkese merhaba.
Yakın zamanda aldığım Huawei Band 6 icin kişisel yorumlarımı ve kullanım tecrubemi aktarmak istedim. Maalesef bu urunle ilgili elle tutulur bir inceleme videosu bulamadım. Coğu incelemede sadece urun kataloğunda yazılan bilgiler aktarılmış. Ozellikleri icin: Link
Oncelikle belirtmek istiyorum. Daha once akıllı saat ya da akıllı bileklik kullanmadım. Sadece aksesuar olarak hoşuma gitmesi ve bir iki ozelliğini cok merak ettiğim icin almaya karar verdim. Yani alırken bir on bilgim yoktu.
Bir diğer onemli detay da telefonumun markası Samsung. Acaba Samsung telefon ile uyumlu olur mu diye bir sure duşunmuştum.
Hoşuma giden ozellikleri:
Arama cevaplayabilmek. Bildirimleri gorebilmek. Huawei True Sleep (Uyku ritmini takip etmesi) Muzik değiştirebilmek. Şık gorunuşu Huawei Sağlık uygulamasının basit arayuzu Sağlık verilerini takip edebilmek AMOLED Ekran. Kişiselleştirilebilir kadran. Pek cok ceşit ucretsiz kadrandan birini secip ekleyebiliyorsunuz. (AMOLED ekran ile birlikte şarj verimliliği icin siyah renk tavsiyemdir.) Cildi hassas bir birey olarak kordonu kızarıklıklara sebep olmadı. Kordon hakkında bir diğer onemli detay da cok sağlam tutuyor. Kendi kendine cozulme ihtimali yok. Adım sayacı ve antrenman takibi ozellikleri hoş gorunuyor ama henuz deneyimleme fırsatım olmadı. Beğenmediğim ozellikler:
Google Asistan'ı uzaktan etkinleştirebiliyor olsa guzel olurmuş. Sanırım boyle bir ozellik Xiaomi Mi Band 6'da da yok. Muziği kontrol edebilmek icin telefonda muzik uygulamalarından en az birisinin etkin olması gerekiyor. Muziği başlat tuşuna basınca eğer muzik uygulaması acık değilse once muziğin başlatılması gerektiğini soyluyor. Keşke muzik uygulamasını da başlatabilse. Telefonun tuş kilidini otomatik actırabilirdi. Doğrusu bunu pek de bir eksiklik olarak sayamayacağım. Guvenlik acısından bence bunun olmaması daha uygun. Eğer telefonunuzda GPS kapalıysa Huawei Sağlık uygulamasında cihazın ozelliklerine erişmek istediğiniz her seferinde GPS'i acabilmesi icin uygulamayı yetkilendirmenizi istiyor. Biraz sinir bozucu.
Pil suresi:
Pil suresi icin konuşursam yarım gunde %4-5 gibi bir azalma oldu. Tum sensorlerini aktif kullandığımı da duşursem sanırım 7-8 gun gider gibi duruyor. Ama urunu yeni kullanmaya başladığım icin net bir yorumda bulunamayacağım.
Ekranı:
Birkac konuda ekranda piksellenmelerin olup olmadığı ile ilgili sorular gordum. Doğrudan kıyaslarsam Xiaomi Band 6'ya gore daha buyuk bir ekranı var ve cozunurluğu daha duşuk. Dolayısıyla PPI olarak da daha duşuk. Ancak kullanırken gozume batmadı.
İlk gun icin gozlemlerim bu şekilde. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Uzun kullanım sonucuma gore unutmazsam yine buraya yazarım.
Huawei Band 6 Kullanıcı Yorumları
İncelemeler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Huawei Band 6 Kullanıcı Yorumları